d.ziarkowska 06.07.07, 22:45 w którym miesiącu dzidzia potrafi juz to wykonac samodzielnie na "komende" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d.ziarkowska Re: w którym miesiącu pa,pa i kosi kosi 06.07.07, 22:47 ale wtopa.. w KTÓRYM... MIESIĄCU itd. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkan_34 Re: w którym miesiącu pa,pa i kosi kosi 06.07.07, 23:06 Mój ok. 7,5. Czyli w ósmym. Maciuś ma już... Maciuś Odpowiedz Link Zgłoś
karolkowa1 Re: w którym miesiącu pa,pa i kosi kosi 06.07.07, 23:22 moja Ola ma 8 mies. i robi pa-pa,i kosi-kosi. Odpowiedz Link Zgłoś
m_aja 8 miesiąc 07.07.07, 21:59 moja ma skończone 8 i własnie od dziś robi papa i kosi kosi. Ale dużo wcześniej umiała dawać buziaka i głaskac po twarzy na hasło "myziu myziu" Teraz na to samo hasło po prostu wali łapką w twarz Pokazuje też oczko i nosek...ale jak jej sie chce. Ale zgodnie z jakąś rozpiską to dzieci to robią ok 10m Odpowiedz Link Zgłoś
deela a moj ma prawie 9 i nie umie 07.07.07, 00:49 w ogole nie kumam zeby tresowac dziecko jak jakiegos psa chce cos po mnie powtorzyc ma mase okazji moze ma jeszcze reagowac na "turlaj sie" i"zdechl pies"? qrde fobia z tym papa i kosi kosi......... motorycznie i psychicznie rozwija sie dobrze nie mam ambicji zeby robil papa Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Mój ma 11 miesięcy 07.07.07, 01:23 Olewa papa i w nosie ma kosi kosi, rozwija się niezależnie i z błyskiem w oku Odpowiedz Link Zgłoś
nat.wroclaw Re: Mój ma 11 miesięcy 07.07.07, 02:44 Dorianne, jak ja Cię lubię .. Odpowiedz Link Zgłoś
aghatta1 Re: Mój ma 11 miesięcy 07.07.07, 07:15 mój synek zaczął robić brawo sam w 8 mcu, kiedy go chwaliłam zawsze mówiłam brawo i klaskałam w ręce, on w końcu sam zaczął razem ze mną, natomiast na papa odpowiada papa, a nie kiwa. Pokazuje też "taki duży". Nikt nie wymaga od niego żeby robił takie rzeczy na komendę. Poprzedniczki trochę złośliwe. Po prostu to widać jak bawię się z synem i wykonujemy rózne gesty, co on potrafi a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gogulka Re: Mój ma 11 miesięcy 07.07.07, 10:14 Moj ma prawie 8 miesiecy i od wczoraj robi papa.Cos mu sie to spodobalo bo robi papa co pare mina tak to zabawnie wyglada.Pare razy mu pokazywalam i widac jak dziecko samo ta wiedze przyswaja i koduje.Tak samo nie uwazam za zbedne czytanie malemu ksiazeczek ,czytam mu codziennie bajeczki a on uwaznie sluchaBedzie z niego inteligencik hihi .Pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr A mój ma 9,5 07.07.07, 14:28 Papa i kosi nie robi na nim wrażenia.Zamiest tego zapiernicza przy meblach i rozkłada zabawki na części pierwsze.Widać z papa i kosi mu nie po drodze.... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 10:42 ) Wszystko zależy od chęci dziecka. Maluchy szybko się uczą, ale często nie chcą różnych poleceń wykonywać. Moja córka robiła "bum tuc" w wieku 6 miesięcy, kosi-kosi łapci w wieku 7 miesięcy, a "papa" dopiero jak miała 11 miesięcy. "Papa" nie chciała wykonywać jak ją do tego zachęcałam, dopiero przekonała się do tego jak zobaczyła jak Teletubisie to wykonują . Teraz córka ma 1,5 roku iprzestała wykonywać takie polecenia. Nawet już nie pokazuje gdzie jest oko, nos, uszy itd. mimo, że robiła to jak miała 9 miesięcy. Tak więc to, że dzieci często czegoś nie wykonują nie musi oznaczać, że nie potrafią. Często nie wykonują, bo nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
anella Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 10:54 papa i kosi kosi w 8 ale tylko jak ma na to ochotę Odpowiedz Link Zgłoś
frawashi Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 11:08 a jak sie bawi w "bum tuc"? Kurcze, ja mam prawie 30 na karku , a dalej nie umiem . Moja robi "brawo" vel "kosi kosi" no i "hejo" i pa-pa" niekoniecznie zgodnie z kontekstem. Robi, bo nauczyła ja tego wszystkiego babcia, tak mniej wiecej w 7 miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 11:03 Pa pa i kosi, kosi a raczej brawo robiła jak miała jakieś 7-8 miesięcy powtarzając po nas. Teraz ma 11 i robi to już świadomie, jak ktoś wychodzi z domku lub idziemy na spacer to ona macha rączką. Klaszcze jak coś sama dobrze zrobi lub widzi że robią to inni, np. w telewizji. Obserwując małą to chyba mogę stwierdzić, że właśnie gdzieś pod koniec pierwszego roku dziecko dużo samo się uczy i robi to świadomie mając z tego wielką frajdę. Ostatnia ulubiona jej rozrywka to tańczenie z przytupem za każdym razem jak usłyszy gdzieś muzykę. Rozkoszny widok )) Odpowiedz Link Zgłoś
bodzinka Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 11:03 Moj ma 8 miesecy i nie chce ani papa ani kosi-kosi choc mu pokazuje, spiewam, tancze i czytam.Za to siedzi, raczkuje od 6 miesaca i chodzi sprawnie przy meblach.Kazde dziecko jest inne i to, ze czegos nie robi nie oznacza, ze mama sie z nim nie bawi tylko, ze w danym momencie go to nie interesuje.Za to cmoka i mlaska i daje czesc jak ma ochote Odpowiedz Link Zgłoś
renatill Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 12:46 Moja córka ma 6 miesięcy i czasami składa raczki do "bravo" ale to chyba dlatego, że jak spiewam jej piosenki to klaszczę w dłonie a na koniec piosenki biję bravo. Nic więcej nie potrafi jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
elfik31 Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 13:17 mój ma 9 miesięcy i nie robi nic Odpowiedz Link Zgłoś
zona757 Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 13:35 moj 6,5mies i od przedwczoraj wlasnie robi kosi-kosi(ale to sam od siebie nie na zawolanie,bo i po co) a od ok 1,5 wystawia lape trzesie nia co oznacza ze ma ochotke na "sroczke" papa ani mu w glowie.zato podnosi pilke nad glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gosikc Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 14:00 A mój to jak miał 6 miesięcy to robił "kosi, kosi", papa i przybijał piątkę. Jak miał 7 m-cy, to pierwszy raz zaśpiewał "Wlazł kotek na płotek". Jak miał 8, to poznal alfabet, 9 - czytal już płynnie. Teraz ma 10 i pól no i napisał sam wiersz. P.S. A tak poważnie to od kilku dni daje cześć i pokazuje jaki duży urośnie i to wsjo. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaaaxx Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 13.07.16, 16:31 moja teraz ma 7 a od 6,5 miesiąca życia świadomie robi papa, za każdym razem jak pomachasz i powiesz PAPA ona macha. Papa nauczyła się na takiej wodniackiej imprezie, płyneliśmy w paradzie jachtów i setki albo tysiące ludzi machało do nas a my do nich i nagle ona też. Ot tak zaczęła poprostu, chociaż wcześniej uczyłam ale nie jażyła. Może pomogły emocje, że płyneła na wodzie i ilość tych ludzi. Ogólnie byłam w szoku, że tak nagle, po tej imprezie i już umie. Kosi sama nie robi chociaż uczę. Może może znowu potrzebuje jakiś większych emocji czy zdarzeń, żeby szybciej przyswoić. Odpowiedz Link Zgłoś