Dodaj do ulubionych

w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi

06.07.07, 22:45
w którym miesiącu dzidzia potrafi juz to wykonac samodzielnie na "komende"
Obserwuj wątek
    • d.ziarkowska Re: w którym miesiącu pa,pa i kosi kosi 06.07.07, 22:47
      ale wtopa.. w KTÓRYM... MIESIĄCU itd.
      • agnieszkan_34 Re: w którym miesiącu pa,pa i kosi kosi 06.07.07, 23:06
        Mój ok. 7,5. Czyli w ósmym.
        Maciuś ma już...
        Maciuś
        • karolkowa1 Re: w którym miesiącu pa,pa i kosi kosi 06.07.07, 23:22
          moja Ola ma 8 mies. i robi pa-pa,i kosi-kosi.
      • m_aja 8 miesiąc 07.07.07, 21:59
        moja ma skończone 8 i własnie od dziś robi papa i kosi kosi. Ale dużo wcześniej umiała dawać buziaka i głaskac po twarzy na hasło "myziu myziu" smile Teraz na to samo hasło po prostu wali łapką w twarz smile
        Pokazuje też oczko i nosek...ale jak jej sie chce.
        Ale zgodnie z jakąś rozpiską to dzieci to robią ok 10m
    • deela a moj ma prawie 9 i nie umie 07.07.07, 00:49
      w ogole nie kumam zeby tresowac dziecko jak jakiegos psa
      chce cos po mnie powtorzyc ma mase okazji
      moze ma jeszcze reagowac na "turlaj sie" i"zdechl pies"?
      qrde fobia z tym papa i kosi kosi.........
      motorycznie i psychicznie rozwija sie dobrze
      nie mam ambicji zeby robil papa
      • agata00123 deela zapomnalas jeszcze 'siad' i 'lezec' 07.07.07, 14:21
        • deela lezec to kazde dziecko potrafi <rotfl> 07.07.07, 16:59

• agata00123 ale powinno klasc sie na komende!!! :) 08.07.07, 11:18
            • dorianne.gray Słusznie!!! I zasypiać! ;))) n/t 08.07.07, 12:06

• deela wlasnie i zasypiac <rotfl> 08.07.07, 14:38

• dorianne.gray Mój ma 11 miesięcy 07.07.07, 01:23
      Olewa papa i w nosie ma kosi kosi, rozwija się niezależnie i z błyskiem w oku wink
      • nat.wroclaw Re: Mój ma 11 miesięcy 07.07.07, 02:44
        Dorianne, jak ja Cię lubię ..smile
      • aghatta1 Re: Mój ma 11 miesięcy 07.07.07, 07:15
        mój synek zaczął robić brawo sam w 8 mcu, kiedy go chwaliłam zawsze mówiłam
        brawo i klaskałam w ręce, on w końcu sam zaczął razem ze mną, natomiast na papa
        odpowiada papa, a nie kiwa. Pokazuje też "taki duży". Nikt nie wymaga od niego
        żeby robił takie rzeczy na komendę. Poprzedniczki trochę złośliwe. Po prostu to
        widać jak bawię się z synem i wykonujemy rózne gesty, co on potrafi a co nie.
        • gogulka Re: Mój ma 11 miesięcy 07.07.07, 10:14
          Moj ma prawie 8 miesiecy i od wczoraj robi papa.Cos mu sie to spodobalo bo robi
          papa co pare minsmilea tak to zabawnie wyglada.Pare razy mu pokazywalam i widac jak
          dziecko samo ta wiedze przyswaja i koduje.Tak samo nie uwazam za zbedne czytanie
          malemu ksiazeczek ,czytam mu codziennie bajeczki a on uwaznie sluchasmileBedzie z
          niego inteligencik hihi .Pozdrawiam!!!!
      • joanna.gr A mój ma 9,5 07.07.07, 14:28
        Papa i kosi nie robi na nim wrażenia.Zamiest tego zapiernicza przy meblach i
        rozkłada zabawki na części pierwsze.Widać z papa i kosi mu nie po drodze....
      • kiniamum Re: Mój ma 11 miesięcy 07.07.07, 21:50
        swietne zdanie! smile
    • koza_w_rajtuzach Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 10:42
      wink) Wszystko zależy od chęci dziecka.
      Maluchy szybko się uczą, ale często nie chcą różnych poleceń wykonywać. Moja
      córka robiła "bum tuc" w wieku 6 miesięcy, kosi-kosi łapci w wieku 7 miesięcy,
      a "papa" dopiero jak miała 11 miesięcy. "Papa" nie chciała wykonywać jak ją do
      tego zachęcałam, dopiero przekonała się do tego jak zobaczyła jak Teletubisie
      to wykonują smile.
      Teraz córka ma 1,5 roku iprzestała wykonywać takie polecenia. Nawet już nie
      pokazuje gdzie jest oko, nos, uszy itd. mimo, że robiła to jak miała 9
      miesięcy. Tak więc to, że dzieci często czegoś nie wykonują nie musi oznaczać,
      że nie potrafią. Często nie wykonują, bo nie chcą.
      • anella Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 10:54
        papa i kosi kosi w 8 ale tylko jak ma na to ochotęwink
      • frawashi Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 11:08
        a jak sie bawi w "bum tuc"? Kurcze, ja mam prawie 30 na karku , a dalej nie
        umiem wink. Moja robi "brawo" vel "kosi kosi" no i "hejo" i pa-pa" niekoniecznie
        zgodnie z kontekstem. Robi, bo nauczyła ja tego wszystkiego babcia, tak mniej
        wiecej w 7 miesiącu.
    • ala1110 Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 11:03
      Pa pa i kosi, kosi a raczej brawo robiła jak miała jakieś 7-8 miesięcy
      powtarzając po nas. Teraz ma 11 i robi to już świadomie, jak ktoś wychodzi z
      domku lub idziemy na spacer to ona macha rączką. Klaszcze jak coś sama dobrze
      zrobi lub widzi że robią to inni, np. w telewizji. Obserwując małą to chyba
      mogę stwierdzić, że właśnie gdzieś pod koniec pierwszego roku dziecko dużo samo
      się uczy i robi to świadomie mając z tego wielką frajdę. Ostatnia ulubiona jej
      rozrywka to tańczenie z przytupem za każdym razem jak usłyszy gdzieś muzykę.
      Rozkoszny widok smile))
    • bodzinka Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 11:03
      Moj ma 8 miesecy i nie chce ani papa ani kosi-kosi choc mu pokazuje, spiewam,
      tancze i czytam.Za to siedzi, raczkuje od 6 miesaca i chodzi sprawnie przy
      meblach.Kazde dziecko jest inne i to, ze czegos nie robi nie oznacza, ze mama
      sie z nim nie bawi tylko, ze w danym momencie go to nie interesuje.Za to cmoka
      i mlaska i daje czesc jak ma ochotesmile
    • renatill Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 12:46
      Moja córka ma 6 miesięcy i czasami składa raczki do "bravo" ale to chyba
      dlatego, że jak spiewam jej piosenki to klaszczę w dłonie a na koniec piosenki
      biję bravo. Nic więcej nie potrafi jeszcze...
      • elfik31 Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 13:17
        mój ma 9 miesięcy i nie robi nic
        • zona757 Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 13:35
          moj 6,5mies i od przedwczoraj wlasnie robi kosi-kosi(ale to sam od siebie nie na
          zawolanie,bo i po co) a od ok 1,5 wystawia lape trzesie nia co oznacza ze ma
          ochotke na "sroczke" papa ani mu w glowie.zato podnosi pilke nad glowe.
          • gosikc Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 07.07.07, 14:00
            A mój to jak miał 6 miesięcy to robił "kosi, kosi", papa i przybijał piątkę.
            Jak miał 7 m-cy, to pierwszy raz zaśpiewał "Wlazł kotek na płotek". Jak miał 8,
            to poznal alfabet, 9 - czytal już płynnie. Teraz ma 10 i pól no i napisał sam
            wiersz. smile
            P.S. A tak poważnie to od kilku dni daje cześć i pokazuje jaki duży urośnie i
            to wsjo.
            • deela co tam wiersz i co tam kosi kosi 08.07.07, 01:45
              moj konczy opere <rotfl>
    • iwonaaaxx Re: w kturym miesiącu pa,pa i kosi kosi 13.07.16, 16:31
      moja teraz ma 7 a od 6,5 miesiąca życia świadomie robi papa, za każdym razem jak pomachasz i powiesz PAPA ona macha. Papa nauczyła się na takiej wodniackiej imprezie, płyneliśmy w paradzie jachtów i setki albo tysiące ludzi machało do nas a my do nich i nagle ona też. Ot tak zaczęła poprostu, chociaż wcześniej uczyłam ale nie jażyła. Może pomogły emocje, że płyneła na wodzie i ilość tych ludzi. Ogólnie byłam w szoku, że tak nagle, po tej imprezie i już umie. Kosi sama nie robi chociaż uczę. Może może znowu potrzebuje jakiś większych emocji czy zdarzeń, żeby szybciej przyswoić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka