crannmer 01.06.09, 16:40 Co prawda po niemiecku, ale tak wytlumaczone, zeby dzieci mogly zrozmiec :-) www.wdrmaus.de/sachgeschichten/sachgeschichten/sachgeschichte.php5?id=82 BTW Audycja z Mysza to najlepszy cykl niemieckiej telewizji :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
typson Re: Jak dziala stacjonarny fotoradar 01.06.09, 19:01 sorry - nie oglądałem do końca :) czy pętla indukcyjna mierzy prędkość czy tylko obecność auta w statycznym polu pomiaru kamery? Pytam, bo sporo pętli pojawia się na naszych drogach w związku z montażem bardziej inteligentych systemow sygnalizacji świetlnej (Siemens w w-wie) i ciekaw jestem co z takiej pojedyńczej pętli indukcyjnej mozna wycisnąć Odpowiedz Link
crannmer Re: Jak dziala stacjonarny fotoradar 01.06.09, 19:45 typson napisał: > sorry - nie oglądałem do końca :) A widziales generacje mandatow ze zdjecia? > czy pętla indukcyjna mierzy prędkość czy > tylko obecność auta w statycznym polu W pokazanym systemie nie ma petli indukcyjnej, lecz dwie pary czujnikow obciazenia. Petla indukcyjna mialaby zbyt mala dla pomiaru predkosci rozdzielczosc i dokladnosc. Petle indukcjyne stosuje sie AFIK (przynajmniej w De) do monitoringu ruchu i do detekcji przejazdu na czerownym swietle. Odpowiedz Link