Dodaj do ulubionych

spokojne niemowlę

22.06.03, 10:15
Jestem mamą czteromiesięcznej Rózy. Włąśnie o niej chciałam napisać. Jest
bardzo pogodnym maluszkiem, dużo się uśmiecha i wydaje się cały czas
zadowolona. Moje strsze dzieciaczki też należały do tych spokojniejszych.
Ciekawa jestem jakie temperamenty maja wasze maluszki?
Przyznam, że przy trójce takich dzieciaczków na prawdę nie jest źle.
Ps. Oczywiście moje dzieciaczki są bardzo żywe, ciekawe świata, ale to
przecież normalne dla małego człowieczka smile
Obserwuj wątek
    • misiowamama Re: spokojne niemowlę 22.06.03, 20:16
      Ojej, ale ja Ci zazdroszcze. Tez jestem mama czteromiesiecznego malucha
      (12.02.03), ale jest zupelnym przeciwienstwem Twojego. Na poczatku mial
      klopoty z brzuszkiem wiec zaraz po jedzeniu plakal, teraz juz nie placze ale
      za to niezle marudzi. Bardzo malo spi w dzien, ale na szczescie od jakiegos
      czasu przesypia noce co pozwala mi zebrac sily na caly dluuugi dzien. Jest tak
      absorbujacy ze siadam tylko wtedy kiedy go karmie, no i w weekendy, jak moj
      maz jest w domu. Z zazdroscia czytam wypowiedzi dziewczyn ktore z takimi
      maluchami moga chodzic do kina, kaswiarni itp.Moj synek mi na to nie pozwala
      bo jak tylko zbyt dlugo stoi w wozku to zaraz daje o sobie znac. Jest
      niesamowitym wiercipieta, takie zywe sreberko. Wszystkie czynnosci domowe
      wykonuje w ogromnym pospiechu, bo nawet 5 minut nie polezy w lozeczku. Ratuje
      nas tylko lezaczek, kocyk i czesta zmiana miejsc. Ale i tak kocham go
      najbardziej na swiecie i pocieszam sie tym jutro bedzie lepiej, i ze drugie
      bedzie lepsze.

Pozdrawiam.
      Czasami zmeczona ale szczesliwa MISIOWAMAMA
      • zuzia_i_werka Re: spokojne niemowlę 22.06.03, 21:39
        Witam! No to ja też się dopiszę.Weronika(6.02.03) jest tez spokojnym
        dzieckiem.Oczywiście czasem zdarza jej się zaplakać ale nigdy bez
        powodu,najczęściej jest spiąca albo przestraszona. Bywa tak,ze przez kilka dni
        z rzędu nie słyszę nic ponad jej śmiech i gadaniesmileBardzo się bałam będąc w
        ciąży jak sobie poradzę bo jestem nerwus i uwielbiam spać a nastawiałam się na
        zarwane noce.Tymczasem mała od skończenia dwóch miesięcy przesypia całe nocesmile
        Je tylko pierś regularnie co trzy-cztery godziny,potrafi bawić się sama w
        pokoju nawet do godziny. A ja? Jestem szczęśliwą wyspaną i mającą czas na
        wszystko mamąsmile Pozdrawiam!
        • e-ivetta Re: spokojne niemowlę 25.06.03, 12:47
          Cześć Asiu!

Moja Alicja (02.02.2003) też jest takim malym aniołkiem. Nie odczuwam zupełnie,
          że mam takie malutkie dziecko. Mogę ją spokojnie wszędzie ze sobą zabrać, jest
          bardzo pogodnym dzieckiem i do wszystkich śle plomienne uśmiechy smile.
          Mam też starszą córeczkę Karolinkę, która teraz ma 3,5 roku (pisałam o niej na
          forum o rówieśnikach). Ona jak byla w wieku Ali też była aniolkiem. Dzięki temu
          nie miałam oporów przed następnym maluszkiem. Niestety teraz to sobie nadrabia.
          Na pewno ma na to wpływ i zazdrość o młodszą siostrzyczkę i wiek (3-latki są
          zazwyczaj bardzo niepokorne), no i temperament Karolci. Jest bardzo żywym
          dzieckiem, które za wszelką cenę musi postawić na swoim - ale nie jest to
          nadpobudliwość psychoruchowa. Większość podręcznikowych rad w wychowywaniu
          takiego sreberka nie zdaje egzaminu, jeśli chodzi o Karolinkę.
          Zastanawiam się jak to będzie póżniej z Alą. Czy też zacznie
          nadrabiac "stracony czas"?
          Iwona
    • agata.z3 Re: spokojne niemowlę 27.06.03, 21:44
      Mój najmłodszy synek (9 miesięcy) też jest dużo spokojniejszy od swoich braci
      (pogodni byli wszyscy). Myślę, że to wynika z tego, że ja przy nim jestem
      najspokojniesza, wieloma rzeczami juz się nie denerwuję, bo wiem, że nie warto,
      a on czuje tę moją bezwarunkową akceptację. Co będzie później już wiem, ale
      ecale mnie to nie przeraża.
      Agata, mama Grzesia, Maciusia i Wojtka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka