beatka834 20.07.07, 12:42 witam mam problem otoz u mojego 2-misiecznego synka wciaz zagina się prawe uszko?czy znacie jakies sposoby aby temu zaradzic?czy to minie samo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooh Re: zaginające się uszko 20.07.07, 14:21 wiola19714 napisała: > zakladam synkowi cieniutka bawelniana czapke i bez problemu w niej chodzi po mieszkaniu juz osmy miesiac No nieeeeeee Był niedawno podobny wątek, ale ten się zdecydowanie lepiej zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: zaginające się uszko 20.07.07, 14:39 Nie wiem czy zauważyłaś ale upały dochodzą do 40 stopni... Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: zaginające się uszko 20.07.07, 14:41 Czymże jest udar cieplny w porównaniu do teoretycznego, potencjalnego, przyszłego zagrożenia lekko odstającymi uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: zaginające się uszko 20.07.07, 16:09 moja mama miala ze mna podobny problem i opowiadala że przyklejala je lepcem. Kiedyś w przychodni widzialam kilka takich dzieci i skomentowalam to przy mojej mamie na co ona oswiecila mnie dlaczego te dzieci tak mialy. nie mam odstających uszu ale swojemu dziecku bym nie zaklejala. ksztalt uszu to chyba zależy genetycznie , Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: zaginające się uszko 20.07.07, 18:43 przestraszyłam się, że nosi cały dzień tę czapkę ale skoro ściągasz na 20-30 min dziennie to już jestem spokojna. Ale jak śpi, to w czapce mam nadzieję?? czytałam, że w czasie snu odbywa się najbardziej intensywny moment odginania uszu. Mój Mateusz ma 2,5 roku myślisz że jak mu założę czapkę, z nausznikami czy bez???? to da się jeszcze coś zrobić z jego uszami??? w zasadzie tak bardzo się nie zaginają ale może na wszelki wypadek.... Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: zaginające się uszko 20.07.07, 14:38 Mojej też się zaginało.. kiedy zauważałam poprawiałam, kiedy nie to nie.. nie ma odstających Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: zaginające się uszko 20.07.07, 18:27 wiara w poprawienie odstajacych uszu przez przylepianie plastrem lub nakladanie czpeczki jest wielka i sleeeepa gdyby to dzialalo chirurdzy nie mieli by nic do roboty, a z uszami mozna by wyczyniac cuda DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mha1 Re: zaginające się uszko 20.07.07, 20:25 a skąd wiesz, że bez czapeczek miałyby odstające? może dzieci niepotrzebnie męczyły się w czapeczkach? nawet tych najbardziej cienkich z dziurkami Odpowiedz Link Zgłoś
mha1 Re: zaginające się uszko 21.07.07, 00:22 odwijają się, bo są mięciutkie. to tak jakbyś włożyła rękę w gips, bo się zgina w łokciu. Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: zaginające się uszko 21.07.07, 07:20 To jak wytłumaczysz piękne uszy (mimo tego że się zaginały), mojej córki ? Nic z tym nie robiłam.,. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: zaginające się uszko 21.07.07, 00:00 Niezly watek ) Pociesze Cie, ze ja jako dziecko mialam b. odstajace uszy, ale z tego wyroslam. Przeciez z wiekiem rosnie i glowa i uszy zaczynaja naturalnie przylegac. Duzo dzieci ma odstajace uszka, doroslych z odstajacymi uszami widzi sie zdecydowanie mniej, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
anerzam Re: zaginające się uszko 21.07.07, 02:56 zakladam opaske mozna kupic pierwsza lepsza w sklepie dzieciecym przy takich upalach to na noc Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: zaginające się uszko 21.07.07, 12:43 przestancie meczyc dzieci, kobity co z wami!!!!!! spytajcie sie ktorego kolwiek chirurga czy to pomaga, a odpowie , ze NIE Odpowiedz Link Zgłoś