Dodaj do ulubionych

nie chce pic!

01.08.07, 10:38
moj prawie roczny synek bardzo malo pije,nie chce ani herbatki ani soczku.czy
to normalne,czy powinnam zacząc sie martwic?sika sporo ale martwi mnie ta
mala ilosc wypitych plynow.pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • katka74 Re: nie chce pic! 01.08.07, 10:41
      A karmisz jeszcze piersią? Jesli tak to normalne, dzieci na piersi z reguły
      mało piją, wystarcza im pierś. Jeśli nie karmisz to zostaje ci żmudne
      namawianie aż zaskoczy i przyzwyczai się do piciasmile
      • assiek41 Re: nie chce pic! 01.08.07, 11:17
        nie karmie piersia juz od dawna.jeszcze pare miesiecy temu maly wypijal 2
        soczki dziennie i nawet 200ml.herbatki a teraz ledwo 20ml.a o soczkach nie ma
        mowy,tylko sprobuje i wyzuca butelke.
        • wiola19714 Re: nie chce pic! 01.08.07, 11:28

• olimpiap Re: nie chce pic! 01.08.07, 12:02
      może nie potrzebuje dużo napoi. Jeśli nie widać zmian i sika to taka jego uroda.
    • avanitta Re: nie chce pic! 01.08.07, 12:10
      Moja też nie chce pić. Ma silną alergię więc daję jej do picia tylko wodę. Ale
      jak dostawała soczek to ładnie piła. Pielęgniarki w przychodni powiedziała mi,
      że jest odwodniona. Poznała to po tym, że mała ma trochę zapadnięte ciemiączko
      i sine pod oczkami.
      • hapkaj Re: nie chce pic! 01.08.07, 15:58
        Moja mala tez nie chce wody z butelki. I jeszcze na mnie patrzy jakbym juz
        calkiem zglupiala z ta woda. Ale sprobuj lyzeczka, bo ona z lyzeczki to wypije.
        Zaczynam tez nauke picia z kubeczka, ale tylko przed kapiela, bo sie zalewa cala
        radosnie.
        • babysmama Re: nie chce pic! 01.08.07, 16:12
          Zdecydowanie powinnaś zacząć naukę picia od wody. Maluch lepiej ją przyswaja
          niż soczki, przynajmniej na początku. Poza tym warto nauczyć dziecko od razu
          picia wody, najlepiej gasi pragnienie i jest dla niego najzdrowsza! Dla takiego
          malca polecam wodę źródlaną, bo zbyt wiele minerałów nie jest na tym etapie
          wskazanych smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka