assiek41 01.08.07, 10:38 moj prawie roczny synek bardzo malo pije,nie chce ani herbatki ani soczku.czy to normalne,czy powinnam zacząc sie martwic?sika sporo ale martwi mnie ta mala ilosc wypitych plynow.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katka74 Re: nie chce pic! 01.08.07, 10:41 A karmisz jeszcze piersią? Jesli tak to normalne, dzieci na piersi z reguły mało piją, wystarcza im pierś. Jeśli nie karmisz to zostaje ci żmudne namawianie aż zaskoczy i przyzwyczai się do picia Odpowiedz Link Zgłoś
assiek41 Re: nie chce pic! 01.08.07, 11:17 nie karmie piersia juz od dawna.jeszcze pare miesiecy temu maly wypijal 2 soczki dziennie i nawet 200ml.herbatki a teraz ledwo 20ml.a o soczkach nie ma mowy,tylko sprobuje i wyzuca butelke. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpiap Re: nie chce pic! 01.08.07, 12:02 może nie potrzebuje dużo napoi. Jeśli nie widać zmian i sika to taka jego uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
avanitta Re: nie chce pic! 01.08.07, 12:10 Moja też nie chce pić. Ma silną alergię więc daję jej do picia tylko wodę. Ale jak dostawała soczek to ładnie piła. Pielęgniarki w przychodni powiedziała mi, że jest odwodniona. Poznała to po tym, że mała ma trochę zapadnięte ciemiączko i sine pod oczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: nie chce pic! 01.08.07, 15:58 Moja mala tez nie chce wody z butelki. I jeszcze na mnie patrzy jakbym juz calkiem zglupiala z ta woda. Ale sprobuj lyzeczka, bo ona z lyzeczki to wypije. Zaczynam tez nauke picia z kubeczka, ale tylko przed kapiela, bo sie zalewa cala radosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
babysmama Re: nie chce pic! 01.08.07, 16:12 Zdecydowanie powinnaś zacząć naukę picia od wody. Maluch lepiej ją przyswaja niż soczki, przynajmniej na początku. Poza tym warto nauczyć dziecko od razu picia wody, najlepiej gasi pragnienie i jest dla niego najzdrowsza! Dla takiego malca polecam wodę źródlaną, bo zbyt wiele minerałów nie jest na tym etapie wskazanych Odpowiedz Link Zgłoś