aqua.27 04.08.07, 22:31 Moja 9 tygodniowa córeczka od tygodnia ssie piąstki. Nawet po karmieniu, jak jest najedzona i nie chce dłużej ssać piersi. Czy Wasze dzieci tez tak robią? Co może być powodem takiego zachowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanalui Re: ssie piąstki 04.08.07, 23:38 Maluszek odkryl ze ma raczki i teraz notorycznei bedzie wsadzac je do buzi. Potem wraz z nimi to co wpadnie do reki. To zupelnie normalne. Uwazaj tylko zeby nie wsadzila sobie obywdu piastek na raz. Moj maluch probuje Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: ssie piąstki 04.08.07, 23:43 To chyba taki okres, bo moja córeczka lubi sobie possać paluszki a jest odrobinkę starsza. Jak oglądam zdjęcia swojego starszego synka to też w tym wieku piąstki zwykle w okolicach buźki. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.27 Re: ssie piąstki 05.08.07, 09:53 hmmm, nie wiem czy pozwalać na to ssanie, czy dawać lepiej wtedy smoczka? śmieję się, że córeczka robi to z takim zapałem jakby chciała sobie rączkę aż do łokcia do buzi wpakować. Odpowiedz Link Zgłoś
anaj75 Re: ssie piąstki 05.08.07, 09:57 Jak najbardziej pozwalać. to normalny i ważny etap w życiu dziecka. Smoczek może go zaburzyć a do tego najprawdopodobniej niepotrzebnie i nadmiernie sie do niego przyzwyczai. Odpowiedz Link Zgłoś
kisia82 Re: ssie piąstki 05.08.07, 10:19 Moja corcia ma 2 i pol miesiaca i robi to samo.Probuje nawet przez sen - śmiesznie to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: ssie piąstki 05.08.07, 10:19 Jeżeli jest zadowolona, nie marudzi i ciągle interesują ją piąstki to nie dawaj smoczka. Gorsze od smoczka jest chyba przyzwyczajenie się dziecka do ssania kciuka. Dziecko mojej znajomej (obecnie 1,5 roku) ma potwornie krzywe ząbki i paskudnie zmacerowany paluszek. Moj syn ssie smoczka ale na szczęście tylko do zasypiania i wypluwa. Dałam mu go gdy płakał całymi dniami oprócz momentów, gdy wisiał przy piersi. Gdyby nie płakał i spokojnie ciumkał rączki to smoczka bym nie wprowadziła ------------ Aniołek Platek ma braciszka Skorpka Odpowiedz Link Zgłoś