gwiazdka19 14.07.03, 20:02 Mja 2,5 mc córka ma kłopoty z odbijaniem po niocnym karmieniu.co zrobic zeby po posiłku jej sie odbiło,?Dodam ze zasypia przy piersi, byc moze to jet powód?ale za to w dzien odbija jej sie doskonale Czy znacie jakis sposób na nocne odbicia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g_kasia Re: jak odbijac? 14.07.03, 20:16 Witaj, Naszej Gabci nigdy w nocy się nie odbijało. Nawet gdy trzymaliśmy ją długo w pionie. Jedynym tego efektem było rozbudzenie się dziecka. Ponieważ nie miała, w związku z brakiem odbicia nocnego, żadnych problemów przestaliśmy czekać na nie. Podejrzewamy, że nie odbija się jej bo śpi ale to tylko nasze podejrzenia Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
zalma Re: jak odbijac? 14.07.03, 21:42 Jak karmiac układam dzidzię pod sporym katem a nie poziomo, dzieki temu odbija się maluchowi podczas jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodniczka1 Re: jak odbijac? 15.07.03, 00:07 Ważny jest sposób trzymania - rączki (całe ramiona) i główka mają być przewieszone przez Twoje ramię. U nas jeszcze pomaga masowanie lub bardzoe delikatne poklepywanie plecków, albo chodzenie z tak ułożonym dzieckiem. Pozdrawiam Magda, mama Wojtka (10.03.03) Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: jak odbijac? 24.07.03, 20:42 jA ZNAM JEDEN :nie trzymanie do odbijania w nocy.Mam dwóch synów i ani jednego nie trzymałam do odbijania w nocy tylko po prostu kładłam na boczku(tak bezpieczniej !) Odpowiedz Link Zgłoś
agatkar1 Re: jak odbijac? 25.07.03, 14:00 Ja mogę dodać to samo co poprzednia aga. Moja córcia też nie odbija w nocy i przed snem. Kładę ją na boczku i to wszystko. Nic się nie dzieje, mała zdrowa. Co tu wymagać... Odpowiedz Link Zgłoś