magda.tyl 21.10.07, 16:36 Mam zamiar kupić nosidełko, zastanawiam się nad firmą Womar. Może ktoś podpowie, czy jest dobre? Jakie inne polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migotunia Re: Nosidełko - jakie polecacie dla 3-4 miesięczn 21.10.07, 18:12 Polecam baby bjorn air - stabilne, swietnie wykonane, latwo sie zaklada i zdejmuje (bez problemu mozna odlozyc do lozeczka spiace dziecko), przepuszcza powietrze wiec dziecko nie jest grzane przez material, dostosowuje sie do ksztaltu ciala, nie jest twarde. Synka nosze tylko przodem do siebie - brzuszek do brzuszka. Teraz ma ponad 5 m-cy, zaczelam gdy mial cos ponad 3.5. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken taa, suuper :/ 21.10.07, 20:56 a zwróciłaś uwagę na to, że _cały_ ciężar ciała twojego dziecka opiera się na jego kroczu?? dziecko w takich nosidłach wisi jak pajacyk! za mało materiału między nogami, zamiast jakby "siedzieć" na pupie dziecko wisi i wygląda żałośnie, niestety. j. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken mt albo chusta 21.10.07, 20:58 czyli albo nosidło mei tai (dla dziecka, które samodzielnie siedzi), albo chusty - wiązana, pouch, kółkowa. wejdź na forum "kawałek szmaty...". joaska Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: mt albo chusta 21.10.07, 21:15 zgadzam sie we wszystkim z mariken po pierwsze zapytaj na forum chustowym, link pewnie nizej po drugie wszelkie twarde nosidla typu womar, baby bjorn (za 300zl), infant, red castle (tez nie tanie) sobie daruj i poczytaj o MT - mei tai lub o chustach wszelkiej masci po trzecie ja mam MT i sobie chwale, nie uzywam czesto bo wole wozek, ale przydaje sie bardzo np, w czasie wakacji, jest to bardzo dobre i zdrowe nosidlo, na wszelkich nosidlach twardych dziecko wisi na narzadach po czwarte zobacz czy chcesz nosic swoje dziecko tak MT: www.meitaibaby.com/gallery.html# czy tak nosidla twarde: www.bobosklep.pl/images/sportowe_niebieskie1.jpg www.bobosklep.pl/images/nosidlo_nr_6.jpg widac roznice na pierwszy rzut oka Odpowiedz Link Zgłoś
sabciass Re: Tylko chusta... 21.10.07, 21:08 ... żadne paskudne nosidełka, którymi możesz tylko zrobić dziecku krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaslodkiejcorki Re: Tylko chusta... 21.10.07, 21:16 Ja tez mialam nosidelko od Baby björn, jest naprawde dobre, tylko musi byc dopasowanw i dziecko musi dokldnie lerzec. Kup sobie tez chuste bo dzieci nie lubia zawsze byc w nosidelku. A co do tych mam co sa zupelnie przeciwko, to nie sluchaj bo moja corka tez byla noszona w nosidelku i nic jej nie jest jak ´milion innym dzieciom. Idz do sklepu wyprobuj,jesli bedziesz dokladnie stosowala to nic sie nie stanie. A co do mamy co napisala ze w nosidelku dziecko wisi, a w chuscie to gdzie niby cierzar sie znajduje???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariken :) 21.10.07, 21:32 nie na kroczu, a na pupie, od kolana do kolana - dziecko jest podparte materiałem na dużej powierzchni ciała, a nie tylko na cienkim pasku w kroczu. widziałaś kiedyś zdjęcie dziecka w chuście? chyba nie bardzo. co do tego: "A co do tych mam co sa zupelnie przeciwko, to nie sluchaj bo moja > corka tez byla noszona w nosidelku i nic jej nie jest jak ´milion > innym dzieciom." to jeszcze nie wiesz, czy jej kręgosłup jest całkiem ok. według badań, fizjoterapeutów, ortopedów nosidła twarde (jak bb, red castle, womar etc) nie są polecane dla dzieci. no, ale to twoje dziecko więc rób sobie co chcesz. dziewczyna pyta o radę, więc jej udzielam - z chustami mam do czynienia (różnymi), z nosidłem bb miałam, i na szczęście szybko się go pozbyłam. joaska Odpowiedz Link Zgłoś
mariken różnice na zdjęciach 21.10.07, 21:50 baby bjoern: tiny.pl/16dz chusta: tiny.pl/16fw mei tai: tiny.pl/16fd widzisz różnice? joaska Odpowiedz Link Zgłoś
mamaslodkiejcorki Re: różnice na zdjęciach 22.10.07, 12:53 mariken napisała: > baby bjoern: > tiny.pl/16dz Nie musisz mi pokazywac jakie sa roznice, bo ja uzywam i nosidelka i chusty, i jestem z obyswoch rzeczy bardzo zadowlona. Ty widzisz tylko negatywne w nosidelkach i nie da sie zmienic tego, ale nie kazde jest zle, zalezy tez od ceny i firmy. Nie chce zmieniac twojego zdania ale nie muszisz byc tylko na negatywne. pozdrawiam > > joaska > Odpowiedz Link Zgłoś
kaixa Re: Nosidełko - jakie polecacie dla 3-4 miesięczn 21.10.07, 21:52 My uzywamy nosidelka Baby Bjorn, za namowa naszej pediatry, i bardzo sobie chwalimy. Od prawie 10 miesiecy jest to ulubiony srodek transportu mojej corki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Nosidełko - jakie polecacie dla 3-4 miesięczn 22.10.07, 01:44 No cóż, po odrzuceniu trzech nosidełek i zakochaniu się w chuście obiektywna z pewnością nie będę Dla mnie TYLKO chusta, ale B.B. zdaje się, że też nie jest złe, bo dziecko może być w nim noszone na leżąco, więc ciężar nie opiera się na kroczu, a na plecach i pupie, choć nóżki już wtedy zwisają. Odpowiedz Link Zgłoś
bu-mader Re: Nosidełko - jakie polecacie dla 3-4 miesięczn 22.10.07, 07:34 Ja miałam active infant-dziecko latało w nim jak kukła!poza tym miałam wrażenie ,że materiał wbija mu sie w paszki.Wytrzymywał w nim góra 10 minut!Zaczęłam szukać jakiś innych informacji o noszeniu dzieci i trafiłam na chusty.Kupiłam i okazało się,że synek po pierwszym włożeniu od razu po 10 minutach zasnął przytulony do mnie.A teraz ma 7 m-cy i jak widzi,że się motam to się śmieje i fika nóżkami.A active infant sprzedałam.I nie żałuję!!!Mieszkam na wsi i chusta baaardzo ułatwia mi życie.I tak pewnie zrobisz tak jak uważasz ale pytałas to napisałam Ci,jak było u nas.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda.tyl Re: Nosidełko - jakie polecacie dla 3-4 miesięczn 22.10.07, 08:59 Dziękuję wszystkim za opinie, bo w sprawie nosideł jestem naprawdę "zielona". Spodobało mi się mei tai, tylko zastanawiam się, czy można kupić gotowe, czy trzeba samemu uszyć, tylko jak? Może ktoś poda instrukcję? Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Nosidełko - jakie polecacie dla 3-4 miesięczn 22.10.07, 09:02 oczywiscie ze mozna kupic gotowe, ja kupilam, kosztuje 150zl zajrzyj tu www.oppamama.pl/babywearing.html i tam w "jak nosic" masz instrukcje MT - to naprawde proste Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Nosidełko - jakie polecacie dla 3-4 miesięczn 22.10.07, 14:12 Womar nam nie pasowało nijak, kupilismy Red Castle Sport i jestesmy zadowoleni. Niezaleznie od tego, na co się zdecydujesz - najpierw przymierz, z dzieckiem! Odpowiedz Link Zgłoś