mania805 18.11.07, 20:07 Jak często wasze dzieci w pierwszych dniach po porodzie robiły kupki? Czytałam, że norma to 8-10, max do kilkunastu razy na dobę, a u nas robi co godzinę, nawet co pół. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alawuwu Re: Kupki u noworodka jak często? 18.11.07, 20:17 No to chyba w normie U nas kupka była po każdym karmieniu, czyli mniej więcej co 2 godziny. Z tym, że czasem podczas zmiany mała potrafiła nasadzić z 4 kupki naraz, z czego jedną wystrzeloną w powietrze na przewijającego ) Odpowiedz Link Zgłoś
tuniatunia Re: Kupki u noworodka jak często? 18.11.07, 20:21 Ja tez bym sie tym nie niepokoila. Moja mala tez robila bardzo czesto, obowiazkowo przy kazdym karmieniu (to juz z 8-10), do tego przy niektorych zmianach pieluchy, a i w miedzyczasie jej sie zdarzalo Spokojnie Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
janetat Re: Kupki u noworodka jak często? 18.11.07, 20:21 mój na początku robił 8-10, ale zbytni pośpiech w przewijaniu był niewskazany bo często robił kupę na 2-3 rzuty jak już 'dostałam serią' to się nauczyłam cierpliwości... ) Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: Kupki u noworodka jak często? 18.11.07, 20:45 norma jak mówi mój tata - dziecko na początku to taka rureczka. Z jednej strony sie napelnia to z drugiej wycieka. jak wycieknie za duzo z obu stron to rurka domaga się napełnienia Odpowiedz Link Zgłoś
lizbon Re: Kupki u noworodka jak często? 19.11.07, 11:07 Moja robiła szczególnie po jedzeniu czyli mniej wiecej 2-3 godziny. A jak zdejmowałam pieluszke to jeszcze raz srutkała. NAtomiast mojej znajomej robiła co kilka dni. Podobno to zalezy od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
moreczka1 mania805 19.11.07, 11:23 jeśli Cię to pocieszy moja córa przez pierwsze 2 miesiące robiła około 30 kup dziennie, nie były to oczywiście takie duże kupy, ale ledwo puściła bąka już miała tyłek brudny. Byłam z tym u pediatry, kazał odstawić produkty mleczne ale nie wiele to dało. Przeszło samo po 2 miesiącach. Podobno przy piersi z kupami moze być różnie. Ja przeżywałam koszmar pzez te 2 miesiące. Mała potrafiła zrobić w trakcie 1 przewijania 2 kupy, ledwo umyłam pupcię już była brudna. W dodatku do tego wszystkiego odparzyła sobie tą pupkę, nic dziwnego jak tyle robiła. Teraz na szczęście wszystko się ustabilizowało, mała robi jedną kupę dziennie, a czasem co 2 dzień, dalej jest tylko na piersi. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: Kupki u noworodka jak często? 19.11.07, 11:29 Bardzo różnie: bardzo mało, tj jedna na kilka dni... albo bardzo dużo, tj kilkanaście na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
dianaro Re: Kupki u noworodka jak często? 19.11.07, 14:55 U nas były przy każdym karmieniu - czasem nawet 12 na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś