oli77 20.11.07, 22:16 Rozgrzewające maści, olejki dla 6 m-czniaka? Co stosujecie i co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iksa29 Re: Rozgrzewające Pulmex Baby, Kamfora-co najleps 20.11.07, 22:55 Witam, nie stosowałam nigdy kamfory, ale pulmex tak , wiele razy u mojej córci i uważam, że to bardzo dobra maść. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: Rozgrzewające Pulmex Baby, Kamfora-co najleps 20.11.07, 23:14 potwierdzam, pulmex stosuję u małej na każde przeziębienie Odpowiedz Link Zgłoś
martadziubek Re: Rozgrzewające Pulmex Baby, Kamfora-co najleps 21.11.07, 09:36 ja rowniez mam pulmex i czasami go stosuje ale wiecej stosuje czysty spirytus po kapieli smaruje malego najpierw oliwka a pozniej spirytusem daje jesc i do spania i maly mi nie choruje pytalam sie lekarza czy moge tak robic powiedziala ze tak ale gora 2 razy w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
alina.de Kamfora-NIE!!! 21.11.07, 10:06 Nie powinno sie tak malego dziecka smarowac kamfora.Dlatego sa rozgraniczone masci dla dzieci i niemowlat oraz dla dorosłych.Te pierwsze nie zawieraja kamfory. Odpowiedz Link Zgłoś
anka7777 Re: Rozgrzewające Pulmex Baby, Kamfora-co najleps 21.11.07, 14:25 Witaj. najlepsza jest maść Pulmex ale pamietaj, nie wolno smarować pleców i klatki piersiowej. Może dojść do skurczu oskrzeli i .... smaruj tylko stopy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: do anka7777!!!??? 21.11.07, 14:36 Jak to? Zaniepokoiłaś mnie strasznie. Na ulotce Pulmex Baby napisali, że smarować właśnie plecy i klatkę, więc posmarowałam, stopy też... Co to znaczy: "może dojść do skurczu oskrzeli i ..." ??? Odpowiedz Link Zgłoś
boziah Re: Rozgrzewające Pulmex Baby, Kamfora-co najleps 21.11.07, 14:32 jako mama 2 dzieci i farmaceutka polecam pulmex baby, można a nawet trzeba smarować plecy i klatkę piersiową, cienka warstwa 1-2 razy dziennie i pod kołderkę lub ubrać cieplutko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
walcia Re: Rozgrzewające Pulmex Baby, Kamfora-co najleps 21.11.07, 16:54 tak samo jak inne kobiety polecam pulmex+ja używam olbasa do nawilżacza wkrapiam pare kropelek i włanczam na noc Odpowiedz Link Zgłoś
iksa29 Re: Rozgrzewające Pulmex Baby, Kamfora-co najleps 21.11.07, 20:55 jaki skurcz oskrzeli?? Pierwsze słyszę. Moja starsza córka byla smarowana Pulmexem i na plecach i na klatce+ stopy oczywiście. Pierwszy raz chyba użyłam tej maści jak miala z rok, teraz jest 6cio letnią pannicą i dalej jak jest potrzeba ja smaruję i NIGDY nikt mi nic nie mówił o skurczu oskrzeli. Zawsze na temat medykamentów radzę się i lekarzy, ale i Ciotki farmaceuty oraz zaprzyjaźnionej Pani magister farmacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyszkasia Skurcze oskrzeli i zapalenie krtani 21.11.07, 21:04 może byc reakcją na olejek eukaliptusowy z maści Pulmex Baby u dzieci z bardziej wrażliwą śluzówką układu oddechowego. Dlatego nie należy przesadzac ze stosowaniem tej masci. To piszę ja farmaceutka i mama. Kto chce ten sie przejmie Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: Skurcze oskrzeli i zapalenie krtani 22.11.07, 16:45 Nie przesadzać, tzn. jeśli stosuję rano i wieczorem, to za dużo? W okresie kiedy jest przeziębiona, nie profilaktycznie oczywiście. Smaruję małą ilością, w sumie (na stopy, plecki i przód klatki) może jak ziarenko grochu ale zapach czuć intensywnie. Za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś