hellious 30.11.07, 09:21 Od paru dni moj maluch ma na brzuchu suche i szorstkie miejsca. To samo na policzkach. Nic nie daje nawilzanie, zadne oliwki, kremy, balsamy... Wiecie moze co to jest i jak sie tego pozbyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joakal Re: Sucha skora 30.11.07, 10:01 u nas takie suche placki na skórze były spowodowane nietolerancją mleka jak nie były zaczerwienione wystarczyło smarować kilka razy dziennie maścią z wit A (taka w tubce o zapachu cytrynowym, koszt ok 2 pln), jak robiły się czerwone używaliśmy maści cholesterolowej (na receptę) Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Sucha skora 30.11.07, 10:27 Karmie synka piersia, czy to w takim razie moze byc od zbyt duzej ilosci mleka krowiego w mojej diecie? Odpowiedz Link Zgłoś
havana86 Re: Sucha skora 30.11.07, 14:29 a może ma niedostatecznie nawilżoną skórę?spruboj może wykąpać malucha w oilatum ja tak zrobilam gdy zobaczylam że skóra na burzszku zaczeła się łuszczyć przeszlo zaraz po pierwszym myciu Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: Sucha skora 30.11.07, 21:36 U nas mała po oilatum miała skórę gorszą niż po zwykłym bambino ale Twojemu dziecku może to pomoże, musisz próbować. Z własnego doświadczenia radziłabym się udać do dermatologa ale naprawdę dobrego. Ja zaliczyłam trzech i każdy dawał inną diagnozę i leczenie 1. Skaza białkowa i na to sterydy które zmniejszały podrażnienie ale tylko gdy mała była nimi smarowana 2. Zwykłe odparzenie i maści które nic nie pomogły 3. AZS i maści które dzisiaj dopiero odebrałam z apteki więc jeszcze nie znam efektów. Ten lekarz spodobał mi się dlatego że jako pierwszy nie mówił że on wie na 100% co to jest i że te maści małej pomogą w 100% tylko że jego zdaniem to jest AZS a okaże się dopiero po 2 tyg kiedy przyjdę na kontrolę. Nasz problem ciągnie się już ponad 3 m-ce i mam już serdecznie dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
progesteronek Re: Sucha skora 30.11.07, 23:09 nam powiedziala pediatrzyca ze to najprawdopodobnie oznaka alergii ale na co Bog jeden raczy wiedziec. Pije nutramigen, kapany jest w oilatu. dzis dostal elocom ale jestem przeciwna wiec chyba nie uzyje Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: Sucha skora 01.12.07, 07:23 Wczoraj wieczorem po raz pierwszy ją smarowałam tymi mazidłami i już widoczne są efekty (zobaczymy co będzie dalej) Jej szyjka wygląda okropnie ale pierwszy raz od dawna nie miałam łez w oczach gdy patrzyłam na jej szyjkę. Odpowiedz Link Zgłoś