ap77 09.01.08, 11:46 czy Wasi synkowie siusiaja pra za dobrze tz jednym cigalym strumieniem? My jestesmy po zakazeniu ukl.moczowego i nasz synek (4m) siusia na raty tzn. jeden strumien-przerwa i cd. (ale nie kroplami) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la.sonrisa Re: Siusianie-chlopcy 09.01.08, 12:05 Witaj, mamy ten sam problem, gdy synek mial 4,5 miesiaca (teraz ma 7,5) przeszedl zakazenie napletka (stulejka), od tamtej poryzauwazylam, ze siusia przerwanym strumieniem i do tego pstekuje. Skierowano nas do nefrologa i jestesmy juz po kilku badaniach diagnostycznych w celu wykluczenia wady(cystografia, cystoskopia) i nie znaleziono nic. Czeka nas jeszcze badanie pecherza. Pisalam o tym na specjalistycznym forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22158&w=71983486 Czy mieliscie wykonane jakies badania ukladu moczowego? czy kontrolujecie badania moczu? czy synek sie wysila przy siusianiu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Siusianie-chlopcy 09.01.08, 14:31 czekamy na cystografie (boje sie tego badania), mamy kontrolowac mocz (mam paski). Nie zauwazylam, by wysilal sie przy siusianiu, on ogolnie jest placzliwy, marudny. Martwie sie, czy nie bola go nerki, pecherz? Ale teraz niby jest ok (wyszlismy niedawno ze szpitala, po tym zakazeniu)Mielismy usg i wszystko ok (sa widoczne meidniczki, ale to podobno normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
la.sonrisa Re: Siusianie-chlopcy 09.01.08, 17:07 Nie boj sie tego badani, ja tez sie balam, ale zupelnie niepotrzebnie nic nie bylo strasznego, najgorszy moment to zakladanie cewnika, ale to chwileczka i juz, a pozniej mozna byc z dzieckiem, robia tylko zdjecia kamera rtg. Naprawde glowa do gory. Zycze zeby wszytsko bylo ok i mam andzieje, ze zostaniemy w kontakcie, bo przypadki naszych synkow sa podobne. A jak jest u was z apetytem, bo u nas wlanie marniutki... Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Siusianie-chlopcy 09.01.08, 19:16 do zasu zakazenia jadl bardzo ladnie,przybieral kolosalnie (a to wczesniak) Ale teraz od tygodnia (wyszlismy w piatek) slabo bardzo Musze mu wmuszac butle (je moje melko, ale sciagane) Odpowiedz Link Zgłoś