kuleczka2080 10.01.08, 23:32 hej)moj synek ma 9mscy. Od pewnego czasu zauwazyłam ze raz ma jaderka a raz mu znikają((ide w przyszłym tyg. do lekarza, ale czy teraz ktoras życzliwa duszyczka mogłaby mi cos na ten temat napisac???Z góry wielkie dzieki!!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukrecja34 Re: wędrujace jadra 11.01.08, 08:40 mój syn tak miał.jedno jądro wędrowało mu mniej więcej do 3 r.ż.oczywiście był pod kontrolą pediatry.gorzej by było gdyby jądra wogóle nie zstąpiły. teraz syn ma 10 lat i już jest w porządku(chyba bo już nie daje sobie zajrzeć) Odpowiedz Link Zgłoś
wesolabuzia1 Re: wędrujace jadra 11.01.08, 09:17 mój synek też miał jedno wędrujące jąderko. Wszystko ustąpiło w wieku 3 lat. Teraz ma 6. NA razie trzeba kontrolować jąderko. Jest tak,ze w brzuch jest inna temperatura niż w "woreczku" co niekorzystnie wpływa na owo jąderko a co za tym idzie może spowodować nawet bezpłodność. Ale Ty nie masz się jeszcze czym denerwować-na razie kontrola u lekarz-dobrze gdyby zobaczył to chirurg dziecięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna515 Re: wędrujace jadra 11.01.08, 09:33 Do trzech do lat to normalne i ma się unormować samo ) ale zwróć uwagę, czy jąderko jest jak jest mu ciepło( czyli moszna luźno zwisa ) jeśli nie ma, to wizyta u lekarza konieczna jeśli jest to wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś