o-lcia 14.02.08, 23:45 Moja 5 miesieczna corka spi mi 3 razy w ciagu dnia po 30 min. Bez znaczenia czy w domu(usypia przy cysiu) czy na dworze usnie, po 30min ma oczy szeroko otwarte(W nocy budzi sie 2 razy).Macie jakies sposoby na dluzszy sen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saha_ra Re: Spanie 3razy po 30min 14.02.08, 23:58 tak. Rozszerzona wysoko kaloryczna dieta, regularne posiłki, spokojny stały rytm dnia, ugłaskanie po wybudzeniu i zachęta do kontynuowania spania. U nas trzeba było też jednak odpuścić jedno spanko w dzień. Wtedy te dwa stały się dłuższe i spokojniejsze, a noc super. Ale każdy maluch ma inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
melka133 Re: Spanie 3razy po 30min 15.02.08, 09:38 u mnie tak samo ja staram się "dosypiać" tzn. jak zbliża się pora wybudzenia czuwam dzielnie przy łóżeczku, jak mały zaczyna się kręcić natychmiast usypiam go na nowo, zanim zdąży sie jeszcze tak naprawdę przebudzić, czasem wystarczy poszuszać, czasem przytrzymać łapki, czasem dać smoka; niestety nie zawsze się udaje i niestety muszę tak robić bo jak mały nie pośpi w dzień to ciągle ziewa a wieczorem jest nie do zniesienia Odpowiedz Link Zgłoś
melka133 Re: Spanie 3razy po 30min 15.02.08, 09:41 a, jeszcze jedno - właściwie to sam w życie wprowadził mi się "łatwy plan" TH, czyli jedzenie - aktywność - spanie. i widzę w tym problem, bo u mnie usypianie trwa długo i mały szybko się budzi bo jest już głodny. jak mało śpi to dosypiam go cycem, ale wiem, że to nie jest rozwiązanie. teraz testuję jedzenie przed snem, zobaczymy czy to coś zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś