ap77 27.02.08, 12:21 jak wprowadzac wczesniej, pozniej? Maly konczy 6 mies. jest od miesiac na Nutramigneie, wczesniej na moim. Je od kilku dni "mloda marchew" i jest ok. Prosze o rady!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzi001 Re: Kaszki 27.02.08, 14:30 Ja tez zaczelam od marchewki,potem dodalam ziemniaczka,a nastepnie byly juz zupki jarzynowe.Wtedy zaczelam do nich dodawac po lyzeczce kaszki ryzowej.Synek jadl juz tak jak zaczynal 6miesiac,teraz ma 7 i je dwa posilki poza piersia.Zupke jarzynowa z mieskiem i kaszke ryzowa z owocami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blanka.g1 Re: Kaszki 28.02.08, 00:44 ja zupkę tak przez miesiąc do 5 miesiąca życia i kaszkę na modyfikowanym od 6 wszystko łychą potem do kaszki owocki dla smaku no i daję (mała ma już 9 mies) prawie wszystko do spróbowania z naszego talerza pomidorowa ziemniaki duszone mięsko po troszku na tzw smaka. Polecam też samodzielne gotowanie zupek....można zamrozić i nie trzeba stale w garach siedzieć poza tym nie sa tak beznadziejnie bezsmakowe i gładkie . Na poczatku oczywiście muszą być ale potem dziecko musi czuć coś na języku Odpowiedz Link Zgłoś
emi.czm Re: Kaszki 28.02.08, 09:47 Ja zaczełam od kleiku ryżowego jak mały miał 3,5 m-ca.Na początek 180ml mleka +1 miarke kleiku pózniej 2,3...Od ok. miesiąca je na noc 210ml mleka + 5 miarek kleiku np.bananowego.Zjada kleik wieczorem około 20-tej i śpi całą noc do 7-ej.Na początku obserwowałam czy nie ma problemu z kupkami podawałam troche wiecej picia w dzien.Nic złego sie nie działo.Jabłko i marchewke zaczełam dawać w tym samym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś