margo_kozak Re: jak prawidłowo czycic uszy dziecku? 12.03.08, 20:55 ja uzywam patyczkow tych specjalnych dla dzieci wydlubuje woskowine, nie krece patyczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
o-lcia Re: jak prawidłowo czycic uszy dziecku? 12.03.08, 21:02 Ja tez uzywam patyczkow dla dzieci delikatnie wycieram z wierzchu.Co rano tez przy porannej toalecie przemywam uszka wilgotnym wacikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
0betty842 Re: jak prawidłowo czycic uszy dziecku? 12.03.08, 21:16 My tez uzywamy specjalnych patyczków.Jak mij maly mial zapalenie uszu to laryngolog na mnie nawrzeszczał ze"po to Bozia palec dała zeby uszy czyscic a nie patyczkami"!Ale on chyba nie wie ze teraz są takie specjalne patyczki a poza tym nawet probowałam malemu palcem ale sie nie da,przynajmniej ja nie umiem-moze palce mam za grube Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka_ba Re: jak prawidłowo czycic uszy dziecku? 12.03.08, 22:28 Wolę patyczkiem niż niechcący zadrapnąć paznokciem. Moja znajoma laryngolog twierdzi, że do mycia uszu jest woda. Niech i tak będzie, więc myję w czasie kąpieli wodą (może się wlać do ucha, ważne, żeby potem dziecko poobracać, żeby woda się wylała), a potem osuszam małżowinę i wlot do ucha patyczkiem. Wolę myć jak uszy cą namoczone, bo wtedy wystarczy delikatnie potrzeć patyczkiem i po kłopocie, jak woskowina jest wyschnięta, to patyczkiem trzeba by chyba skrobać. Odpowiedz Link Zgłoś
angel-marta Re: jak prawidłowo czycic uszy dziecku? 12.03.08, 22:01 Ja codziennie czyszcze delikatnie patyczkiem do uszu.Nie wkłądam do srodka.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: jak prawidłowo czycic uszy dziecku? 13.03.08, 13:00 Miękką ściereczką. Wkładasz do jednego uszka, wyciągasz drugim i delikatnie pociągasz raz w jedną, raz w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
aniko16 Re: jak prawidłowo czycic uszy dziecku? 13.03.08, 13:51 Ja myję woda i mydłem podczas kapieli - wycieram pieluszką tetrową. Patyczki, wszystko jedno jakie, nie sa dla dzieci. Dzieci nigdy nie miały zapalenia ucha (starsze ma 8 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoty0 zona_mi 13.03.08, 14:57 swoje głupie wypowiedzi wsadz sobie gdzies!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sphinx Re: zona_mi 13.03.08, 15:59 EEEEeee to tu jakieś takie podchody są czy co? Gdzie można się zapisywać, żeby grać następnym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: zona_mi 13.03.08, 16:03 > to tu jakieś takie podchody są czy co? Jeśli chodzi o mnie, to raczej czy co. Odpowiedz Link Zgłoś
0betty842 do zona_mi 13.03.08, 16:03 Wiesz jak ty kiedyś czegoś nie bedziesz wiedziała i zapytasz na forum to tez Cię tak potraktujemy.Moze dla ciebie to pytanie jest głupie ale nikt ci nie kazał odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi 0betty 13.03.08, 16:04 wychyl nosek poza to forum, skorzystaj z wyszukiwarki wpisując w nią tylkoty0 i wówczas się bulwersuj Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: jak prawidłowo czycic uszy dziecku? 13.03.08, 19:47 Ja na ogół czyczę szampanem. W sobotni wieczór. Z kryształowego kieliszka Odpowiedz Link Zgłoś