ja_i_niki 21.04.08, 10:22 Drogie mamuski jakim kremem smarujecie buziaki maluchów? ja uzywałam bambino pielegnacyjnym, teraz ziajki a moze lepiej niczym nie smarowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
usia-1984 Emolium krem 21.04.08, 10:26 Krem Emolium . Kosztuje ok.20-25zł ale tylko odrobinka wystarcza na buziaczki to jest także na Atopowe Zapalenie Skóry ,na zbytnie wysuszenie itp. warto nie klei się szybko się wchłania poplecam ale chyba tylko w aptekach można go kupic . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoopi1 Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 21.04.08, 10:27 Na noc smaruję Oilatum Soft krem a na dwór Penaten Wind und Wetter. Odpowiedz Link Zgłoś
d.hassenpflug Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 21.04.08, 10:30 Oliwka, oliwa lub wazelina. Po kąpieli lub gdy wychodzimy na spacer. Coraz częściej wazelina wokół ust, gdyż mamy nadprodukcje śliny. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 21.04.08, 10:42 Niczym nie smaruję. Odpowiedz Link Zgłoś
luizabla Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 21.04.08, 10:46 my stosujemy HIPP do buzi - jako jedyny nie uczulił Wiktorii. Próbowałam bambino (bo uzywalismy oliwki tej firmy), ale uczulił, podobnie Nivea na każdą pogodę - tez dostała wysypki na buzi. Póki co HIPP nam odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
fammpirella Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 21.04.08, 11:47 nivea pielegnacyjny, córcia ma suchą skórke. na mrozy nivea na kazda pogodę. na słonce mam linomag sun. na usta wzelina i czasem pomadma bebe, bo często jej pierzchną. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_cora Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 21.04.08, 13:19 Emolium - krem barierowy. Wydajny, łątwo się wchłania. Nam pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_julki_2606 Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 21.04.08, 13:19 My smarujemy Nivea na mróz i wiatr albo Nivea przeciwsłoneczny. Wcześniej Bambino, ale pojawiła się wysypka. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_i_niki Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 21.04.08, 13:27 chyba z ziajki przeniosę się na cos innego bo jakieś krosteczki się pojawiły. Odpowiedz Link Zgłoś
sabciass Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 21.04.08, 13:30 Moja cókrka ma całkowicie zdrową skórę twarzy, nie reaguje na pogodę żadnymi zaczerwieniami i niczym podobnym, więc nie widze powodu do smarowania buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 21.04.08, 20:06 Emolium krem specjalny. Dla nas git Teraz trzeba się będzie rozejrzeć za jakimiś filtrami... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_domisia Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 22.04.08, 11:21 emolium krem - buźka gładka i mięciutka, a bywało różnie - skaza białkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
margoww Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 22.04.08, 12:24 po kąpieli oliwki Bambino,a jak wychodzimy na pole to Balneum Odpowiedz Link Zgłoś
apolonina13 Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 25.04.08, 22:07 nie smaruję niczym Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi.22 Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 25.04.08, 23:14 Ja używam Dardia w formie mleczka. Zresztą nie tylko na buzię, ale także na inne miejsca, jeśli zajdzie taka potrzeba. środek łagodny, pielęgnacyjny. Sama też go czasem użyję. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaguciusia Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 26.04.08, 07:56 ja uzywam Pharmaceris z apteki z filtrem 20,jest super.Szybko sie wchłania i nie jest taki gesty jak nivea baby.Nie zostawia takiej tłustej powłoczki.Naprawde polecam.Koszt to jakies 25zł.(tuba duza) Odpowiedz Link Zgłoś
angel-marta Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 26.04.08, 11:46 Na dwór smaruje Nivea "Krem na każdą pogodę" lub Nivea "Krem ochronny na słońce". Po kąpieli smaruje Penaten do twrzy i ciała.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja_i_niki Re: mamuski jakim kremem smarujecie buziaki? 05.05.08, 11:05 wypróbowałam Emolium krem i faktycznie rewelacja! polecam, buziaczek gładziutki jak nigdy. koszt ok 20 zł w aptece Odpowiedz Link Zgłoś