ja.kasia.zielonagora 17.05.08, 16:34 poradźcie proszę, chcę kupić swojej córce matę edukacyjna a na allegro jest ich tak dużo że nie mogę się zdecydować a mam trochę mało czasu- wiadomo (tak do 150zł) Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekgd Re: mata edukacyjna 17.05.08, 16:40 ja ostatnio kupiłam mate firmy BABYONO i jestem zadowolona - jest kolorowa, zrobiona z róznych materiałow itd; zapłaciłam 88 zł Odpowiedz Link Zgłoś
wik-ii Re: mata edukacyjna 17.05.08, 16:50 ja mam fisher price z serii rainforest, jest nieco drozsza ale jest super, szczegolnie opcja ze przy dotykaniu zabawek gra muzyczka maly ciagnie jak szalony Odpowiedz Link Zgłoś
magdalas Re: mata edukacyjna 17.05.08, 19:07 ja mialam canpolu, też kosztowała poniżej 100 i moim zdaniem była wystarczająca. Ostatecznie jest to zabawka na kilka miesięcy, jak zacznie raczkować to i tak będzie z tego dziecko wychodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: mata edukacyjna 17.05.08, 20:33 Ja też kupiłam za mniej niż 100 zł. Kierowałam się wielkością - chciałam, żeby dziecię miało sporo przestrzeni na niej. Zabawki i tak wymieniałam zgodnie ze zmianami w preferencjach dziecięcia. ------------ Aniołek Platek ma braciszka Skorpka Odpowiedz Link Zgłoś
mruu1 Re: mata edukacyjna 18.05.08, 01:32 Wybór jest duży. Podobają mi się maty Tiny Love (do 150 zł można kupić używaną.) Sugerowała bym się przy wyborze ilością stymulujących dziecko elementów (kolory, różne faktury materiałów, elementy szeleszczące, piszczące, grzechoczące, bardzo fajne są lusterka) i wielkością. Odpowiedz Link Zgłoś
matijas77 Re: mata edukacyjna 18.05.08, 22:33 polecam lusterko przy macie: moja dzidzia szalała za nim i dzięki lusterku zaczęła się obracać na brzuszek; dziadek zasponsorował jej tiny love zoo, okazała się rewelacyjna, dzidzia bawi się na niej już czwarty miesiąc: warto! im więcej gadzetów, tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
aisuga2 Re: mata edukacyjna 19.05.08, 08:21 Wbrew pozorom kwadratowa mata - czyli taki standard - u mojej córki nie bardzo się sprawdza. Koleżanka ma prostokątną, niby mniejszą - Fisher Price i jest praktyczniejsza (nawet siedzące dziecko może się fajnie na niej bawić)- taką z palmą i tukanem, oraz lusterkiem którym dziecko leżąc na brzuszku jest zafascynowane. W mojej dwa pałąki nad głową córki przeszkadzają jej swobodnie obracać się i leżeć na brzuszku - nawet gdy ograniczę zabawki do minimum, nie mówiąc już, że o siedzeniu nie ma mowy (chyba, ze zdejmę pałąki...) Odpowiedz Link Zgłoś
perlitek warto mieć? 19.05.08, 08:36 moja córcia kończy 2 miesiące i zastanawiam się nad zakupem. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: mata edukacyjna 19.05.08, 08:38 Kupiłam Tiny Love za 120zł używaną, nie była zniszczona więc nie widzę powodu by kupować nową za 250zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ania81chr Re: mata edukacyjna 19.05.08, 08:44 polecam matę tiny love mam ja i maly fajnie sie bawi jest muzyczka zwierzaki lusterko , szeleszczace i nie tylko gadżety ale jest droższa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia1 Re: mata edukacyjna 28.07.08, 18:02 podrzucam wątek do góry Może jakieś nowe doświadczenia z matami ? Któraś z mam (i ich dzieciaczki )ma mate tiny love zoo lub wyspa? Kosztuja ok 300 pln wiec chcialabym wiedziec czy innym dzieciom sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: mata edukacyjna 28.07.08, 18:09 Ja mam prostokątna z burtami Bright Starts. Jestem bardzo zadowolona. www.bobascentrum.pl/index.php?products=product&prod_id=123 Odpowiedz Link Zgłoś
kasulka79 Re: mata edukacyjna 29.07.08, 14:48 Mój synuś jest posiadaczem wyspy Tiny Love. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Kupiliśmy jak maluch miał 2 m-ce . Dzięki tej superowej poduszce, która jest w zestawie, mały mógł na niej leżeć właściwie od początku. Z każdym miesiącem zachwycał się czymś innym i odkrywał w niej coś nowego - bo atrakcji w tej macie cała masa. Rewelacyjnie dzięki niej synek rozwinął wiele umiejętności. Super kolory i ekstra jakość zabawek jak to w Tiny Love. Warto było wydać ponad 300 zł bo używamy maty do dzisiaj a synek ma już 10,5 m-ca. Odpowiedz Link Zgłoś
gisku Re: mata edukacyjna 29.07.08, 14:55 ja mam CANPOL ze słoniem - jest fajna, choć mój mały bał się szeleszczących elementów... mały ma teraz 9,5 miesiąca ale bawi się dalej Tą matę dostaliśmy w prezencie i teraz nauczona doświadczeniem nie kupiłabym maty. Raczej coś w stylu www.allegro.pl/item403942370_fisher_price_centrum_gimnastyczne_misiu_l5066.html Odpowiedz Link Zgłoś
alaska1 Re: mata edukacyjna 28.07.08, 23:15 Ja mam matę Bomiko - serdecznie polecam!!! Lusterko, grzechotki, piszczące zabawki i podłoże w niektórych miejscach trzeszczące - bardzo się sprawdziła!!! Właśnie ją wyprałam i złozyłam, bo synek potzrebuje więcej przestrzeni, więc jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam - myślę, że co do ceny napewno się dogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
alaska1 Re: mata edukacyjna 28.07.08, 23:32 chętnie sprzedam - nie mam jej gdzie trzymać. Kontakt: hausab@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka_ba Re: mata edukacyjna 29.07.08, 16:09 Miałem Canpol Babies - może nie rewelacja, ale mojemu synkowi się podobała... Odpowiedz Link Zgłoś