mcdelon 26.05.08, 18:34 jak używacie nadmanganianu potasu?? czy rozpuszczacie go w szklance czy wrzucacie do kąpieli?? w jakich ilościach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pacia811 Re: nadmanganian potasu 26.05.08, 18:47 ja używam nadmanganianu w proszku, kupiłam w aptece. do wanienki wsypyje minimalną ilość proszku, musisz uważać, bo to ma być naprawde malusieńsko, mniej niż szczypta. woda w wanience powinna być bladoróżowa!!!! pamietaj, że nadmanganian ładnie odkaża skóre, ale też bardzo ją wysusza. więc nie można go nadużywać.... ja jedną saszetke nadmanganianu używam już drugi miesiąc ( kąpie małą dwa razy w tygodniu) Odpowiedz Link Zgłoś
akino-m1978 Re: nadmanganian potasu 26.05.08, 18:54 Kupiłam nadmanganian w proszku, wsypuję odrobinę bezpośrednio do wanienki, woda musi być jasnoróżowa (naprawdę niewiele tego proszku!). Uwaga na ręcę, bo brudzi - powstają brązowe kropki. Do kąpieli dodaję pół szklanki zaparzonej szałwii. Taka mikstura działa cuda na potówki. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
anik1980 Re: nadmanganian potasu 26.05.08, 19:13 Ja kąpię swoja pociechę już 9 miesięcy w nadmanganianie potasu. Dodaję bezpośrednio do kąpieli parę maleńkich grudeczek proszku. Jedno małe opakowanie starcza na bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
angel-marta Re: nadmanganian potasu 26.05.08, 22:19 Ja kupiłam w tabletkach.rozpuszczałam w szklance wody wlewałam do wanienki i dolewałam wody na tyle zeby mała miała zakryty tyłeczek jak siedziała.Te tabletki straaaaaaaasznie długo sie rozpuszczały, takze wkładałam do tej szklanki nawet 2 godz wcześniej, nie wiem może na takie badziewie trafiłam Odpowiedz Link Zgłoś