lindak 07.06.08, 19:52 moja 9-miesieczna cora zlapala zapalenie oskrzeli,lekarka przepisala nam zinnat,druga dawke zwymiotowala,czy ktoras z was miala stycznosc z tym antybiotykiem,jak reagowaly wasze dzieciaczki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bambolin1 Re: zinnat? 07.06.08, 19:58 Ja podawałam go swojej córeczce, reagowała bezproblemowo, ale miałam też jakieś leki osłonowe na żołądek. Słyszałam jednak, że bywa niedobrze tolerowany czasami przez dzieci. Może trzeba będzie zmienić antybiotyk jeżeli Twoja córa po nim wymiotuje? Renata Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: zinnat? 07.06.08, 20:13 Może spróbuj podać z czymś co zatuszuje smak lekarstwa, bo Zinnat samym zapachem u mnie wywołuje odruch wymiotny Odpowiedz Link Zgłoś
betibor Re: zinnat? 07.06.08, 21:12 mojemu synkowi próbowałm w jedzonku dawać,ale nie chciał.w końcu dawałam łyżeczką i do popicia podawałam soczek.do tego dawałam osłonę (już nie pamietam jaką)-ale antybiotyk ten wyleczył go w końcu z zapalenia układu moczowego, z którym walczyliśmy 4 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
meeg78 Re: zinnat? 07.06.08, 22:42 Mój synek też go zażywał całkiem niedawno, ja z kolei dawałam mu strzykawką po 1 ml(a miał 2X po 5ml)jak mi sie udało wstrzyknąć trochę leku dawałam mu smoczka, troszkę sobie podoił i znów, jeżeli nie chciał otworzyć ust-bo wiedział już z,ze coś nie dobrego mu chcę dać to podawałam mu smoczka, na niego zawsze otwierał buzię, a ja w tym czasie wstrzykiwałam kolejny ml leku i od razu po wstrzyknięciu wkładałam mu smoczka żeby sobie po prostu podoił.Bałam się,że się zrazi do smoczka i nie będzie chciał wziąć do ust, ale na szczęście, wzięliśmy zinnat przez 7 dni taką metodą, smoczek zmieniłam, bo miał potem zapach antybiotyku.Jeżeli natomiast chodzi o wymiotowanie to jest częsta reakcja dzieci na ten antybiot., bo on jest zwyczajnie obrzydliwy, ale spróbuj dawać córci powoli i najlepiej strzykawką wlewając po 1 ml i staraj się wlewać-wstrzykiwać w ścianę policzka, tam jest najmniej kubków smakowych więc może nie będzie tak nie dobre bardzo dla niej w pierwszym momencie kiedy poczuje go w buzi.Wiem, że ciężko dać ten antybiot. maluszkowi wiec trzymam kciuki, chyba ,że nadal będzie wymiotować to może idź do pediatry i zmieńcie. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
k.solska Re: zinnat? 07.06.08, 22:59 Moja córka zażywała go raz - też na zapalenie oskrzeli - i raczej nie stawiała oporu, ale pediatra uprzedziła nas, że dzieci często źle go tolerują lub wręcz nie chcą go brać, bo jest gorzki w smaku. Spróbowałam raz przez przypadek i potwierdzam, że do pysznych mu daleko, może więc dlatego twoje dziecko go nie chce. Jeśli sytuacja się będzie powtarzała poproś lekarza o zmianę antybiotyku, chociaż ten jest wyjątkowo skuteczny, więc może warto popracować nad tym żeby córa go jednak zażyła Odpowiedz Link Zgłoś