betibor 16.06.08, 12:22 po jadzonku?proszę,podajcie sprawdzone sposoby.no i w jakiej temp.pierzecie ubranka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_frania Re: czym zlikwidować plamy 16.06.08, 13:09 plamy po marchwi wystaw na słońce- znikną. Ja prałam ubranka w 40 albo 60 st. i te, które się nie doprały wystawiałam na słońce do wyschnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
jagielon29 Re: czym zlikwidować plamy 16.06.08, 13:10 Najpierw mocze te poplamione ubrania w Vanish oxy action do kolorowych ubran. Potem je piore dodajac jeszcze troche Vanisha do pralki. Nastawiam jakies 4-5 plukan, zeby nic z wybielacza nie zostalo. Na poczatku pralam w temperaturze zgodnie z zaleceniami na metakch . Teraz, przyznam sie, te poplamione piore w 60-95 stopniach. Potem te ubrania, z ktorych plamy do konca nie zeszly, wystawiam na slonce do wyschniecia. Po takiej akcji plamy to tylko wspomnienie, a kolory jak narazie nie wyblakly Odpowiedz Link Zgłoś
marynio5 Re: czym zlikwidować plamy 16.06.08, 13:43 Ja piorę w niemieckim (polski jest do d...) persilu sensitive na programie intensywne odplamianie w 60 stopniach. Schodzi idealnie i jabłko i marchewka. Odpowiedz Link Zgłoś