aniuta75 07.07.08, 16:11 Czy któraś z Was używa tego laktatora? Czy jest dobry, czy jednak ten Aventu lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnespot Re: Laktator Tommee Tippee 07.07.08, 18:48 Super laktator! Polecam go z czystym sumieniem! W szpitalu dziewczyna miała laktator Avent i męczyła się z nim troszkę; ja natomiast nie miałam żadnego problemu z odciągnięciem mleczka dla synka. Laktator ma szeroką "przystawkę" (to kółko które przykładasz do piersi) i przez to dobrze obejmuje pierś i ładnie, szybko ściąga pokarm. Poza tym jest cichy (Avent skrzypiał, piszczał itp. być może akurat ten tak miał, ale miał)i bardzo wygodny. Wydaje mi się, że dzięki temu laktatorowi udało mi się z karmieniem piersią. Przy starszej córce miałam jakiś beznadziejny laktator i niestety...Młoda wychowała się na butelce Jeszcze raz polecam! I powodzenia przy karmieniu cycusiem ) pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
dd-j Re: Laktator Tommee Tippee 07.07.08, 19:37 Ja używałam ale nie mam porównania do innych. Wydaje mi się ok, choc teraz zdecydowałabym się chyba na elektroniczny, bo bardzo mnie męczyło samo pompowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta Re: Laktator Tommee Tippee 07.07.08, 20:49 Stosowałam oba laktatory. Laktator TT wygrałam w konkursie, ale wczesniej, zanim dowiedzialam się o wygranej kupiłam okazyjnie uzywany Aventu i ten używałam jakies trzy miesiące po porodzie. Był rewelacyjny, pięknie ściągał mleko i wogle, ale niestety mąz mi go zepsuł, bo źle wysterylizował w mikrofalówce. Wtedy zaczęłam używać TT i to jest po prostu porażka, mimo, że laktator mam nowiutki. Źle zasysa się, bolą mnie brodawki, mleko ścieka tak jakby chciało a nie mogło. Wrodzone skapstwo nie pozwala mi jednak zaszaleć i kupić ponownie Avent, zwłaszcza, że laktatora używam tylko od czasu do czasu. W kazdym razie ja polecam Avent. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka22 Re: Laktator Tommee Tippee 07.07.08, 21:17 Ja używałam TT i jestem bardzo z niego zadowolona. Super się mleczko ściągało. Nie miałam z nim żadnych problemów. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś