hopciap 11.07.08, 07:39 pod wargami - w środku jamy ustnej rzecz jasna, czy to pleśniawka? czy od ssania mleka jakiś nalot (ale wcześniej nie było) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivonnebest Re: biały nalot koło ust 11.07.08, 07:41 Mój maluch miał tak ostatnio własnie w środku wokół ust i to byla pleśniawka. Byłam u lekarza, musiałam mu smarować i pił też cosik. Po dwóch dniach przeszło. Także myślę że u Ciebie to też jest pleśniawka. Odpowiedz Link Zgłoś
macrybki Re: biały nalot koło ust 22.07.08, 16:55 Pleśniawka to oprócz nalotu małe, białe pęcherzyki - wyglądają jak afty u osoby dorosłej. Polecam cebion (witamina C w kropelkach) - do smarowania ust ( najlepiej nalać około 10 kropli na jałowy gazik i przetrzeć usta) lub aftin - specjalny preparat na pleśniawki- w aptece bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakostka Re: biały nalot koło ust 22.07.08, 17:15 jak dlugo dawalyscie dzieciom te preparaty? czy plesniawki byly tylko w buzi czy tez w gardle u mojego malego po 4 dniach stosowania daktarinu na jezyk,gdy w buzi wszystko zniknelo, pojawila sie chrypka i zauwazylam biale punkciki w gardle.jak myslicie, czy w takiej sytuacji kuracja antybiotykowa jest niezbedna ? czy da sie to jeszcze wyleczyc innym srodkiem? dodam, ze malego nic nie boli, nie ma goraczki ani innych dolegliwosci Odpowiedz Link Zgłoś