Dodaj do ulubionych

czy to normalne?

18.07.08, 14:29
moj 5mies synek dostaje histeri i jest rozdzierajacy placz za kazdym
razem gdy idziemy z wizyta do kogos,jak jest wiecej ludzi,dzieci i
wiecej halasu,jak ktos z rodziny probuje go zabawic.szczegolnie
mniej znana twarz.placze jak tylko sie zorientuje ze nie jest w
swoim domu i trudno go uspokoic.ma tak od malenkiego.to samo w
samolocie,pociagu.ale na spacerku w wozku jest ok,bardzo lubi
spacery.czy mozna poradzic cos na to?ciezko tak siedziec samemu w
domu,a zreszta nawet w domu placze jak widzi kogos nieznajomego.
Obserwuj wątek
    • mimka23 Re: czy to normalne? 18.07.08, 15:14
      Z moim synkiem jest dokładnie to samo. Ma 5 miesięcy i na spacerkach jest poprostu cudowny, a wystarczy że pojedziemy np. z wizytą do moich rodziców a już jest zły humor, marudzenie, histeria. Zauważyłam że gdy dodatkowo bierze go na ręce ktoś inny niż my (rodzice) to tylko pogarsza to sytuację. Dlatego też przestałam się przejmować faktem, że moja mama się obraża i jeżeli widzę, że moje dziecko nie czuje się dobrze "adorowane" przez inne osoby to biorę je na ręce ja lub mąż i uspakajamy. Nie pozwól sobie odbierać dziecka osobom, które twierdzą że zajmą się nim w tym momencie lepiej, bo dziecko może to bardzo negatywnie odczuć. Ono czuje się najbezpieczniej właśnie w Waszych ramionach, już sam fakt że znalazło się w obcym miejscu jest dla niego wystarczająco stresujący. Ja wierzę w to że z czasem będąc w danym miejscu regularnie synek się oswoi z sytuacją i będzie lepiej. Jednak na razie to taki mały nerwusek, a w domku zupełnie inne dziecko bo na swoim terenie smile Pamiętaj, nikt lepiej go nie uspokoi niż rodzice. Powodzenia.
      • fernandes3 Re: czy to normalne? 19.07.08, 11:12
        troche mnie to podbudowalo.dzieki.
    • mama-123 Re: czy to normalne? 19.07.08, 13:43
      U nas przy jednym dziecku tez tak mielismy. Z czasem przejdzie.
    • alpepe Re: czy to normalne? 19.07.08, 17:32
      oczywiście, że normalne, strategia przetrwania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka