mamaga 30.09.03, 22:22 czy jest sens kupować kojec dla 8-miesięcznego "żywioła", który 10 minut w jednym miejscu nie usiedzi? dotychczas myślałam, że nie, ale koleżanka powiedziała mi, że dzięki kojcowi dziecko uczy się stawać. co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skylight Re: kojec - czy kupować? 01.10.03, 14:53 Moja mała ma kojec (kwadratowy)i łóżeczko. A śpi właśnie w kojcu,bo ma w nim zdecydowanie więcej miejsca, bardzo się wierci śpiąc i nie obija się o szczebelki łóżeczka, a ochraniacze zakupione z Gluck'a po prostu się zsuwają na dół czyli zupełnie nie spełniają swojej funkcji. W kojcu może się dowolnie przewracać bez obawy, że sobie coś zrobi. My jednak kupiliśmy kojec pod koniec 4go miesiąca, teraz ma 8 mies. Nie wiem czy teraz bym go kupiła. Mała już potrafi się sama podnieść do stania (ale zaczynała się podnosić w łóżeczku !), teraz zresztą często raczkuje po podłodze i próbuje się podnosić o meble. Podobno kiedy dziecko zaczyna już chodzić to nie chce siedzieć w kojcu, a skoro Twoje maleństwo noie usiedzi długo w jednym miejscu to chyba odpowiedź nasuwa się sama. Może po prostu szkoda kasy. Tak mi się wydaje, po co wydawać kilkaset zł na coś, co za np.2 mies. już nie będzie Wam potrzebne ? Warto przemyśleć... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mkrysinska Re: kojec - czy kupować? 01.10.03, 17:06 Ja także uważam, że na ten zakup w Waszym przypadku jest już trochę za późno. Moja córeczka ma 10 miesięcy i na widok kojca zaczyna teraz płakać. Wcześniej też wytrzymywała tam max. pół godziny. Jest dzieckiem bardzo ruchliwym, nie potrafi dłużej zająć sie żadną zabawką(czyli ma podobny charakter do Twojego). Chociaż muszę przyznać, że dzięki kojcowi bardzo szybko nauczyła sie sama wstawać i obecnie chodzi już samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś