Dodaj do ulubionych

odparzona pupa

09.10.03, 21:32
Mój synek ma miesiąc, naszym obecnym problemem jest mocno czerwona i boląca
pupa. Próbowałam juz linomagu, sudocremu, obecnie stosuję Bepanthen, narazie
bez rezultatu. Może macie jakieś wypróbowane sposoby !

Magda i Mateusz
Obserwuj wątek
    • natalia433 Re: odparzona pupa 09.10.03, 21:40
      Jeden z bardzo starych ale i skutecznych sposobów na odparzoną pupę jwst mąka
      ziemniaczana,posyp pupcie dzidziusia jak pudrem może pomoże.Z tego co wiem to
      w takich przypadkach pomaga też częste wietrzenie pupci.

pozdrawiam!!!
      • magdazaw Re: odparzona pupa 09.10.03, 22:08
        dzięki za odpowiedź, spróbuję tej mąki. Jak myślicie czy powinnam na kilka dni
        odejść od pampersów i trzymać go w tetrze???

Magda i Mateusz
        • brunia Re: odparzona pupa 09.10.03, 22:13
          Ja nie rezygnowalabym z pampersów, wydaje mi sie ze lepiej dla chorej pupki
          jest jak nie lezy w mokrej tertrze tylko jednak w suchym pampersie. A co do
          sposobow to u mnie (po wyprobowaniu chyba wszystkich kremow) zadzialalo mycie
          pupy co chwile przegotowana wodą i wietrzenie.
          • maj03 Re: odparzona pupa 10.10.03, 00:08
            A ja jako doswiadczona mama odparzonych pup moich dzieci smile pisze PENATEN,
            penaten i jeszcze raz penaten. Wszystkie inne kremy sie umywaja, uwierzcie !
            Jedna z moich corek ma bardzo wrazliwa skore, w zwiazku z czym odparzenia byly
            czesto, stosowalam roznych rzeczy, pudrodermu-podobno swietny, opinia lekarza,
            a mi pomogl i pomaga tylko penaten smile)
            Pozdrawiam
            Aneta
            • jolach73 Re: do maj03 13.10.03, 22:59
              A który Penaten tez na ochronny w tubie czy zwykły w metalowym pudełeczki.

Pozdrawiam
              Jola
    • swampe Re: odparzona pupa 10.10.03, 15:45
      Mojemu Bartkowi bardzo pomaga wietrzenie oraz mycie pupy zwłaszcza po każdej
      kupie wodą z mydłem i dokładne osuszanie.

Pozdrawiam,
      Ania z Bartkiem
    • agadd02 Re: odparzona pupa 15.10.03, 12:17
      polecam mąkę ziemniaczaną na początek, nam świetnie pomogła gdy mały wrócił ze
      szpitala po porodzie, niedawno niestety przestała działać i w aptece polecili
      mi krem "pentacrem" - kosztuje ok. 6 zł i jak dla nas jest rewelacyjny, bo nie
      wysusza pupy jak mąka, robi raczej powłokę ochronną więc myjąc pupę nie
      ocierasz mu skóry, jeśli chodzi o pieluchy to mój maluch dopiero na tetrze
      wyleczył pupę, pampersów po prostu nie znosi (tak samo jak nasączanych
      chusteczek)musisz sama wypróbować co zadziała bo każda pupa jest inna smile

pozdrawiam
      mama mysika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka