magdazaw 09.10.03, 21:32 Mój synek ma miesiąc, naszym obecnym problemem jest mocno czerwona i boląca pupa. Próbowałam juz linomagu, sudocremu, obecnie stosuję Bepanthen, narazie bez rezultatu. Może macie jakieś wypróbowane sposoby ! Magda i Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia433 Re: odparzona pupa 09.10.03, 21:40 Jeden z bardzo starych ale i skutecznych sposobów na odparzoną pupę jwst mąka ziemniaczana,posyp pupcie dzidziusia jak pudrem może pomoże.Z tego co wiem to w takich przypadkach pomaga też częste wietrzenie pupci. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdazaw Re: odparzona pupa 09.10.03, 22:08 dzięki za odpowiedź, spróbuję tej mąki. Jak myślicie czy powinnam na kilka dni odejść od pampersów i trzymać go w tetrze??? Magda i Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
brunia Re: odparzona pupa 09.10.03, 22:13 Ja nie rezygnowalabym z pampersów, wydaje mi sie ze lepiej dla chorej pupki jest jak nie lezy w mokrej tertrze tylko jednak w suchym pampersie. A co do sposobow to u mnie (po wyprobowaniu chyba wszystkich kremow) zadzialalo mycie pupy co chwile przegotowana wodą i wietrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
maj03 Re: odparzona pupa 10.10.03, 00:08 A ja jako doswiadczona mama odparzonych pup moich dzieci pisze PENATEN, penaten i jeszcze raz penaten. Wszystkie inne kremy sie umywaja, uwierzcie ! Jedna z moich corek ma bardzo wrazliwa skore, w zwiazku z czym odparzenia byly czesto, stosowalam roznych rzeczy, pudrodermu-podobno swietny, opinia lekarza, a mi pomogl i pomaga tylko penaten ) Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
jolach73 Re: do maj03 13.10.03, 22:59 A który Penaten tez na ochronny w tubie czy zwykły w metalowym pudełeczki. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
swampe Re: odparzona pupa 10.10.03, 15:45 Mojemu Bartkowi bardzo pomaga wietrzenie oraz mycie pupy zwłaszcza po każdej kupie wodą z mydłem i dokładne osuszanie. Pozdrawiam, Ania z Bartkiem Odpowiedz Link Zgłoś
agadd02 Re: odparzona pupa 15.10.03, 12:17 polecam mąkę ziemniaczaną na początek, nam świetnie pomogła gdy mały wrócił ze szpitala po porodzie, niedawno niestety przestała działać i w aptece polecili mi krem "pentacrem" - kosztuje ok. 6 zł i jak dla nas jest rewelacyjny, bo nie wysusza pupy jak mąka, robi raczej powłokę ochronną więc myjąc pupę nie ocierasz mu skóry, jeśli chodzi o pieluchy to mój maluch dopiero na tetrze wyleczył pupę, pampersów po prostu nie znosi (tak samo jak nasączanych chusteczek)musisz sama wypróbować co zadziała bo każda pupa jest inna pozdrawiam mama mysika Odpowiedz Link Zgłoś