k_asia2 24.10.08, 11:23 Witam bardzo prosze o pomoc czy moge podawac dziecku zarowno enfamil AR i HA boje sie ze sam AR doprowadzi do zaparc itp dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewika0502 Re: Enfamil HA i AR 24.10.08, 14:09 napisz coś więcej, dlaczego chcesz podawać dziecku i HA i AR? Czy sam enfamil HA nie wystarczy? jeśli dziecko jest zagrożone alergią, to raczej nie powinnaś podawać AR. A skoro podajesz AR, to znzczy,że dziecko ulewa, a to z kole moze być wynikiem alergii. Czyli troszkę się zapętlisz Odpowiedz Link Zgłoś
cherrylee79 Re: Enfamil HA i AR 24.10.08, 17:18 Hej , ponieważ moj synek ulewał zaczeliśmy od Enfamilu AR. Po pierwszej butli dostał dużej wysypki na całym ciele. Zmieniliśmy mleko na Nan Ha i problem z wysypką się skończył. Jednak to mleko jest rzadkie i Młody nie dość że ulewał to jeszcze się krztusił podczas ssania. Kupiłam w aptece zagęszczacz Nutrition i jest o wiele lepiej. Musisz się zastanowić jakie są potrzeby Twojego Dziecka. Jeśli Ty lub ojciec dziecka jesteście alergikami to lepiej spróbować mleko Ha. Jeśli nie jest dziedzicznie obciążony skłonnością do alergii a ulewa to spróbój AR. Pediatra mi powiedzial zeby nie skakać z mleka na mleko bo to nie jest dobre dla malucha. Oczywiście jeśli widzisz niewłaściwą reakcję to musisz zmienić. U nas Enfamil po jednej dawce poszedł do śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
k_asia2 Re: Enfamil HA i AR 24.10.08, 18:54 pediatra na poczatek kazala dac HA ( bo wyglada na alergika choc my z mezem nimi nie jestesmy) no ale mlody strasznie ulewal dlatego kazala zmienic na AR ale mowila ze moze jednak HA bedzie lepsze w sumie sama nie wiedziala co robic ( swietnie nie) na razie podalam to AR pierwszy dzien zobaczymy co sie bedzie dzialo czytalam ze czesto pojawiaja sie problemy z brzuszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: Enfamil HA i AR 24.10.08, 22:31 jeśli będzie nadal ulewał po Ar, to koniecznie wybierzcie się do alergologa. U nas był ten sam problem, ale wszyscy mi powtarzali,że to normalne,że dziecko ulewa, aż okazało się,ze ma skazę białkową. Teraz jesteśmy na bebilonie pepti i jest ok, a też mały pił na początku enfamil Odpowiedz Link Zgłoś