tuptaki 03.11.08, 20:36 Moja trzy tygodniowa córeczka robi ok. 15-20 kupek dziennie. Dziewczyny, czy to jest normalne????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaskax25 Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 20:40 Jesli jest karmiona piersia to jak najbardziej normalne. Ja niewyrabialam z pampersami. Potrwa to kolo 2 msc potem stopniowo ilosc bedzie sie zmiejszac. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tuptaki Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 20:49 Tak, karmię ję piersią. Ona dzisiaj przechodzi samą siebie. W ciągu godziny zrobiła chyba już pięć. Po kąpieli w ręcznik, jak ją przewijałam dwa razy zrobiła. Aż się boje że to coś złego Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 20:57 A sa ze sluzem,nitkami krwi,jest niespokojna,prezy sie,ma wysypke? Odpowiedz Link Zgłoś
kaskax25 Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 21:00 Nie no to troszke faktycznie przy duzo, ale nie panikuj obserwuj. Czy jest bardzo wodnista i czy codziennie tak czesto robi. Przy biegunce bylyby to duze ilosci nie popuszczanie, bo u nas takie popuszczanie tez byly bardzo czeste. No i temperatura Odpowiedz Link Zgłoś
tuptaki Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 21:04 naszaheidi, ona ma wszystkie te objawy tylko tej krwi nie widzę? co to jest????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kaskax25 Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 21:20 pewnie miala na mysli alergie, przepraszam ze wtracam Odpowiedz Link Zgłoś
tuptaki Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 21:30 Nie wtrącasz się! Ja chcę wiedzieć co Wy podejrzewacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaskax25 Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 21:45 Jesli jest wysypka to moze to byc objaw nietolerancji bialka przewaznie mleka krowiega. Moj maly tak czest kupke robil tez jak jadlam sliwki suszone. A u ciebie jak z nabialem. Jak jesz to mogla cos zalapac. Moj maly nietolerowal nabialu w mojej diecie przez okolo 4 msc potem przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptaki Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 21:51 Piję codziennie jeden jogurt naturalny. Dodam jeszcze że wysypka jest tylko na buźce córeczki. A te kupki są lekko zielonkawe Odpowiedz Link Zgłoś
tuptaki Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 21:52 I jeszcze dodam że ulewa jej się dosyć często. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskax25 Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 21:57 Ulewanie u nas to tez byla norma zreszta syn ma 8msc i nadal mu sie zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
kaskax25 Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 21:56 To faktycznie nieduzo. U nas wysypka tez byla tylko na twarzy, pomogla masc eleosone. Moze jakis inny alergen. Na piersi biegunki raczej miec nie powinna. Jogurt raczej odstaw nie zaszkodzi. u nas podejrzewam ze wysypke mial tez jak jadlam banany no i te nieszczesne sliwki. Kupki byly lekko zielone ze sluzek, jakby bialko kurze. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptaki Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 21:59 Własnie ją przewijałam i zobaczyłam że są te niteczki z krwią Co ma teraz zrobić???????? Jechać natychmiast do lekarza???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kaskax25 Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 22:01 Jak jest krew to nie przelewki skontaktuj sie z lekarzem. W koncu to malutkie dziecko moze sie blyskawicznie odwodnic. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskax25 Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 22:09 Napisz potem jak cos bedziesz wiedziec co i jak? Trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 22:20 W tym wieku tak Moja tez sporo robila. Teraz- ma 5,5 miesiac- robi kupe co drugi dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Ile razy kupka??? 03.11.08, 22:22 Ooo, doczytalam, faktycznie, te objawy sa niepokojace. Daj znac co lekarz powiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptaki Re: naszahedi 04.11.08, 02:43 Szkoda że juz mi nic nie odpisałaś Strasznie sie teraz martwię Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: naszahedi 04.11.08, 08:31 Sluchaj,odstaw nabial,to i tak kaze ci zrobic kazdy lekarz-taki margines bezpieczenstwa.Pamietaj takze, ze cielecina,drob,jajka,orzechy etc to silne alergeny. Dopiero jak zostaniesz na gotowanym ryzu,burakach,swini to bedziesz w miare zorientowana czy to mija lub nie.Alergia/nietolerancja danego produktu objawia sie wlasnie duza iloscia kupek ze sluzem,strzelajacymi stolcami.Nitki krwi moga swiadczyc o tym ze popekaly naczynka w tylku,czemu sie nie dziwie przy takiej ilosci kup.Trzeba uwazac,aby nie nadkazily sie jakims gronkowacem lub inna cholera. Czy sa jakies plamy na policzkach,lakierowanae policzki etc? Wejdz na forum alergie,spedzilam tam ladne 3 lata jak wzmagalam sie z alergia u starszaka.POdawaj dicoflor30X1. PS: U syna nadmiar kwasnych kup swiadczyl o nietolerancjii jakiegos produktu,powalalam enterol i jeszcze cos,nie pamietam teraz. Odezwij sie co slychac Odpowiedz Link Zgłoś
emissy Re: naszahedi 04.11.08, 08:33 objawy rzeczywiście wskazują na alergię na białka mleka krowiego; na spokojnie skontaktuj się z lekarzem, on postawi dokładna diagnozę i nie denerwuj się bo to naprawdę nic strasznego. Jeżeli się potwierdzi to nie będziesz jeść nabiału i już, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: .. 04.11.08, 08:57 Nie klaruj jej tak ze tylko nabialu,bo bialka mleka sa w wielu produktach,min.miesie o czym pisalam,kazda biala bulka ma w sobie dodatek mleka w proszku,wedliny. Dlatego nie mozna prawie jesc niczego,nie sa to tylko przetwory nabialowe,za proste by bylo.Masa dziewczyn karmiac nie katowala by sie niepotrzebnie dieta.ja wyslchlam jak karmilam,bo przez 6 m-cy jadlam 4 produkty.dziecko i tak alergiczne Odpowiedz Link Zgłoś
tuptaki Re: .. 04.11.08, 11:35 Dzięki dziewczyny. Dzisiaj już krwi w kupce nie widziałam. Kupek już jest mniej. Na 13-stą idę do lekarza, wszystko Wam potem napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptaki Re: .. 04.11.08, 18:00 A więc dziewczyny byłam u lekarza. I upokoił mnie. Wysypka jest ale to normalne u noworodków, nie jest taka wielka, kazał przemywać rumiankiem. Ta krewka w kupce to nic takiego wielkiego, ale trzeba obserwować żeby nie było więcej. Jest niespokojna i się napina bo poprostu zaczyna się kolka. Ale na wszelki wypadek mam ograniczyć krowie mleko!!!! Ilość kup 15 to też nic takiego w każdej chwili może się coś przestawić i może przez kilka dni wcale nie robić. Więc jestem już trochę spokojniejsza. A dodam że nie spałam całą noc!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: .. 04.11.08, 18:26 a te kupy to zdarzaja sie spienione? Arturek tez ma silna alergie na bialko. Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: .. 04.11.08, 19:37 Zrób zdjęcie kupy i pokaż lekarzowi. Z jednej strony świeży rodzice mają skłonność do przesady, ale z drugiej strony lekarz może ignorować podawane przez nich sygnały myśląc, że to własnie panikarstwo a nie prawdziwy problem. Jak zobaczy zdjęcie, to stwierdzi, czy naprawdę spienione, czy zielone (kolor zmienia się dosyć często pod wpływem utleniania, śluz jest często obecny bez alergicznej przyczyny), czy mieszczą się w granicach normy, czy moze trzeba działać. Zapewniam Cię, że sama na ten pomysł nie wpadłam. Lekarz mi powiedział o zdjęciach , więc możesz spróbować . Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: .. 04.11.08, 21:13 ja o tym,ze spieniona kupa swiadczy o alergii na bialka mleka dowiedzialam sie dopiero jak juz mielismy sytuacje opanowana. i rzeczywiscie nie raz zdazalo sie,ze kupa byla pianką. Odpowiedz Link Zgłoś