milanaa 09.11.08, 10:49 Witam. Jaki krem na buzię poleciłybyście dla pół rocznego szkraba? Zaczyna być naprawdę zimno i chyba skóra na twarzy potrzebuje w tym czasie specjalnej ochrony? Macie coś sprawdzonego? Pozdrawiam Mamy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaneluni Re: Krem do buźki na zimę. 09.11.08, 11:08 Zeszłej zimy używałam krem nivea na każdą pogodę i byłam zadowolona. Córeczka była wtedy malusia ponieważ urodziłam w grudniu. Krem jest dosć tłusty więc chroni przed ewentualnym mrozem czy wiatrem. Posiada też filtr przeciwsłoneczny. Teraz w zimniejsze dni też stosuje ten krem. Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Krem do buźki na zimę. 09.11.08, 11:55 my tez mamy nivea na kazda pogode i jestesmy zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Krem do buźki na zimę. 09.11.08, 13:40 Też miałam nivea, bo nie ma filtrów chemicznych. za to szczerze go nie cierpiałam, bo ciężko się smaruje i czasem dziecko jest białe. No i moja córcia nie lubiła smarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
hanah.vic A cos innego ? 09.11.08, 14:37 Dziewczynki, u nas NIVEA niestety się nie sprawdził.Cięzko go rozsmarować a młoda nie bardzo lubi takie smarowanie buźki. Może polecicie coś innego na chłodne dni ? Odpowiedz Link Zgłoś
cherie85 Re: A cos innego ? 09.11.08, 15:13 penatem jest rewelacyjny... mily zapach, dobrze sie wciera.. i jest osc dobry.. buzia nie jest odmrozona..jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
hanah.vic Re: A cos innego ? 23.11.08, 20:01 Dzieki cherie85, właśnie pani w aptece mi go poleciła.W porównaniu z Nivea jest super. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zuza21.10 Re: A cos innego ? 23.11.08, 20:25 ja również używam nivea i nie mam problemów z rozsmarowaniem może to związane z zawodem ale dziewczyny łatwiej będzie jak wyciśniecie sobie na palec troche, rozsmarujcie na swoich opuszkach i wtedy szybko i bezboleśnie szybko posmarujecie swoje maluchy.Krem wtedy nie bedzie tak gęsty i praktycznie dwoma pociągnięciami można dobrze ochronić skórę malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
colleena Re: Krem do buźki na zimę. 09.11.08, 17:27 Nivea na każdą pogodę. Dobry krem. Nie rozumiem, dlaczego piszecie o problemach z rozsmarowaniem. Moim zdaniem bardzo dobrze się rozsmarowuje, ma luźną konsystencję. Może Nivea się poprawiła, albo trafiłam na lepszą partię ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Krem do buźki na zimę. 09.11.08, 22:03 Ja kremu Nivea na każdą pogodę używałam latem, to znaczy uzywałam go 1 dzień. Źle się wchłaniał . Kremy z filtrem dla niemowlat nie zawieraja filtrów chemicznych i dlatego źle się rozsmarowują. Mój synek po urodzeniu miał suchą skórę i tym kremem , jak i Penatenem pogorszyłam mu jej stan. Teraz smaruję zwykłym Bambino Odpowiedz Link Zgłoś
monaka5 Też mam 23.11.08, 19:47 Nivea na każdą pogodę i również nie mam żadnych problemów ze smarowaniem dzieciom buziek. Tak jak piszesz ma lekką konsystencję. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Krem do buźki na zimę. 09.11.08, 22:23 Wszystko jedno jakiej firmy,byle by nie miał w swoim składzie wody. Woda+zimny wiatr/mróz zwykle potęgują działanie zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
zemfira.m Re: Krem do buźki na zimę. 23.11.08, 19:05 Moja córeczka po bambino dostała uczulenia, więc zostaje wazelina (z apteki bez dodatków), po której nie ma uczulenia i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ml Re: Krem do buźki na zimę. 23.11.08, 19:20 My stosujemy ziajke nam sluzy Odpowiedz Link Zgłoś
niecierpliwa3 Re: Krem do buźki na zimę. 23.11.08, 20:06 Nie miałam w domu żadnego specjalnego kremu, a mróz nagle chwycił, więc użyłam wazeliny i jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Krem do buźki na zimę. 23.11.08, 19:27 Też używam, gdy jest zimno Nivea na każdą pogodę. Rozsmarowuje się bardzo dobrze, nie zawiera wody, ma bardzo przyjemny, delikatny zapach. Natomiast rzeczywiście fatalnie rozsmarowuje się Nivea krem ochronny na słońce, używałam go latem i zostawiał biały filtr na skórze dziecka. Są to dwa różne kremy. Odpowiedz Link Zgłoś
vi-23 Re: Krem do buźki na zimę. 23.11.08, 19:32 mustela cold cream - super sie rozesmarowuje i ma przyjemny zapach Odpowiedz Link Zgłoś
majula79 Re: Krem do buźki na zimę. 23.11.08, 20:12 My używamy Bambino lub na cieplejsze dni Alantan Plus krem z witaminą A. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a WELEDA 23.11.08, 21:22 Balsam na wiatr i niepogodę z nagietkiem WEL 30ml(nie zawiera składników ropopochodnych czyli gliceryny,parafiny itp.alkoholi,sztucznych zapachów itd)100% naturalny(olejek migdałowy,sezamowy).Bardzo fajny krem na mroźne dni.Można go kupić w każdym Ekosklepie. Niestety większość kosmetyków dla dzieci zawiera składniki szkodliwe ropopochodne.Nivea,Bambino,Hip A tu podaje link do sklepu gdzie ja go kupiłam: apmp.natura.xip.pl/product_info.php/cPath/120_157/products_id/766 Można również używać zwykłego olejku ze słodkich migdałów zimą a latem olejek ryżowy(ma naturalne filtry,a nie filtry mineralne) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
asialili Re: WELEDA 27.11.08, 22:20 ok zgadzam sie nie zawiera sub. szkodliwych ale powiem szczerze tak cudując tylko spowodujemy ze dziecko nie bedzie miało kontaktu z alergenem i kiedys jak mu damy zwykłą nive bedzie miał wysypke, moja prababcia zyje 100 lat a od młodosci uzywała nivei, nie ciackała sie z niczym, moim zdaniem im miniej kosmetykow tez lepiej, najlepiej wybrac jeden krem, ja tez zbyt duzo nie stosuje kosmetyków i tak młodo wygladam hehe no ale nie przesadzajmy bo niemowlę za młodu oddalone od alergenów bedzie potem na nie uczulone, a od wieków wiemy ze organizm ludzki sam wytwarza przeciwciała na poszczegolne alergeny, kiedys ludzki organizm przyjmujacy ta chemie ktora my spozywamy zmutuje sie wytworzy na to przeciwciała i bedzie długo zył, bo ludzie od wieków zyje tak jak im było dane, np w epoce kamienie żarli surowe mieso , chodzili goli , spali na skałach i jakos zyyli, oragaznim ludzki to zagadka świata i caigle sie rozwija ciagle odkrywamy cos nowego Odpowiedz Link Zgłoś
karbala Re: Krem do buźki na zimę. 25.11.08, 13:25 mustela cold creme - rewelacja. dobrze sie rozsmarowuje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett.o-hara Re: Krem do buźki na zimę. 25.11.08, 13:37 Ja używam Nivea Baby Krem na każdą pogodę. Dobrze się rozprowadza, ładnie pachnie. Córka ma też 6 m-cy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Krem do buźki na zimę. 25.11.08, 14:13 Ziaja oliwkowy. nie jest reklamowany jako krem dla dzieci, ale ma atesty i z tyłu jest napisane, ze jest odpowiedni dla dzieci po ukończeniu 1. miesiąca życia. Tłusty, nie podrażnia, a przy tym szybciutko sie wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: Krem do buźki na zimę. 25.11.08, 14:25 ja uzywam nivea ale kupie tez mustelle Odpowiedz Link Zgłoś
glu-sia Re: Krem do buźki na zimę. 25.11.08, 15:16 mustla cold - jest OK - polecono mi ten krem w aptece, twierdząc że matki sobie go chwalą Odpowiedz Link Zgłoś
mama-kajutka Re: Krem do buźki na zimę. 26.11.08, 23:31 Nasza alergolog poleciła nam krem Unibasis. Używamy i jesteśmy zadowoleni Jest to prosty krem, dostepny bez recepty w aptece (bez konserwantów, na bazie wazeliny, parafiny etc, duża tuba, cena ok.20 zł) moga go uzywac dzieci z AZS. Odpowiedz Link Zgłoś
takanatalia Re: Krem do buźki na zimę. 26.11.08, 23:48 Używamy Nivea na każdą pogodę i sobie chwalimy Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Aquastop 27.11.08, 09:25 tylko że zakup aquastop graniczy z cudem, nigdzie nie mogę go kupić ( Odpowiedz Link Zgłoś
sylvanka Re: Link do aquastop 27.11.08, 21:55 www.allegro.pl/item493251308_aquastop_dla_dzieci_i_doroslych_50_ml_ziololek.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Krem do buźki na zimę. 27.11.08, 09:34 KLORANE BEBE krem odżywczy na bazie cold creame. Ma lekką konsystencję i łatwo się rozsmarowuje. Chroni przed wiatrem, zimnem i mrozem. Odpowiedz Link Zgłoś
martha666 Re: Krem do buźki na zimę. 27.11.08, 09:54 firmy flos-lek sopelek dla dzieci na zimę.super się rozsmarowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1822 Re: Krem do buźki na zimę. 30.11.08, 21:00 Ja dla małego używam mleczka Dardia. Jak na razie się sprawdza, fajny środek. Ewentualnie zobaczę jeszcze na super mrozach, ale póki co, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś