Dodaj do ulubionych

gdzie powinno spać dziecko?

• mamusia_szymusia Re: gdzie powinno spać dziecko? 26.11.08, 10:31
      Witaj, jestem mama rocznego Szymonkasmile Szymek przez pierwsze pol roku spal z
      nami w sypialni, przez pierwsza czesc nocy (od ok. 20.00 do pierwszego nocnego
      karmienia ok. polnocy) spal w swoim lozeczku, na karmienie bralismy go do siebie
      do lozka i spal z nami do rana, od czasu do czasu podjadajac z cycusia. Jak
      skonczyl pol roczku i przesypial noce w calosci, wyprowadzil sie do swojego
      pokoiku. Nie bylo zadnych problemow, widocznie nie zauwazyl tak bardzo, ze nas
      nie ma w tym samym pokojusmile Szczerze mowiac, ja to bardziej przezylam niz on i
      przez tydzien nasluchiwalam, co u niego, zamiast spacsmile Pozdrawiam i zycze
      milego poroduwink
    • frida-marzec08 Re: gdzie powinno spać dziecko? 26.11.08, 10:41
      łóżeczko kupuje się po to, by spało w nim dziecko, przecież nie chodzi tu o
      meblowanie kątów.

Proponuję przestawić łóżeczko do sypialni; zamęczysz się prędzej niż myślisz -
      ciągłym spacerowaniem po nocy do drugiego pokoju.

U nas wygląda to tak (od samego początku): zasypiamy razem (np. na podusi noski
      w noski), jak zaśnie odkładam dziecko do łóżeczka (również po karmieniu) i
      ląduje między nami dopiero o godz. 6-7 jak się obudzi na dobre smile wtedy kitłasi
      się zadowolony smile między WYSPANYMI rodzicami.
      • dzoaann frida 26.11.08, 13:35
        u mnie identycznie. cgoć 10 lat temu w pierwszej ciąży też myslalam,żew uda mi
        sie wszystko zaplanowac co do miesiąca, jak w podrecznki i po pół roku dziecko
        wywalic do swego pokoju. Strasznie mnie bulwersował fakt, że córa mojej soistry
        spala z nimi. Zycie zweryfikowało plany. Robię tak jak mi wygodnie. z pierwszym,
        który w nocy jadl co godzina spalłam w łóżku, bo inaczej nie zaliczyłabym ani
        minuty snu, tylko karmienie. Przy drugim i trzecim juz system mieszanysmilełóżeczko
        plus łóżko nad ranem.
        a tak naprawdę nikt tego nie rozsadzi jak byc POWINNO. Ile mam tyle zdańsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka