lula_to_ja 28.11.08, 10:58 ja dopiero kompletuje wyprawke dla mojego maleństwa i zastanawiam sie nad kupnem rozka, czy to jest przydatne? jesli tak to czy wystarczy jeden? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewuncia.a Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 11:03 My kupiliśmy 2 i używam ich teraz jako ... kołderki. U nas nie zdał egzaminu jako typowy becik. Córeczka urodziła się dość drobna i rożki były za duże. Z resztą bardzo szybko przestaliśmy ją opatulać jak noworodka - ona tego nie znosiła. A rożek z powodzeniem można zastąpić miłym dużym ręcznikiem kąpielowym Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 11:03 Jeden! No co ty przynajmniej 3 A tak na serio, to ja i moja córka obyłyśmy się bez rożka i mamy się obydwie dobrze. Jak dla mnie zbędny wydatek. W tym okresie jest tyle potrzebniejszych rzeczy, że szkoda kasy na rożki, a już przesadą jest kupować dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 11:04 monikaa13 napisała: > W tym okresie jest tyle > potrzebniejszych rzeczy, że szkoda kasy na rożki, a już przesadą > jest kupować dwa. Ceny rożków nie są raczej powalające ale (jak pisałam wcześniej) i tu się zgodzę - zbędny wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
lula_to_ja Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 11:11 OK,przekonałyście mnie, dziękuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka781 Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 11:26 U nas się przydał - zawinęli mi małą w rożek już w szpitalu- łatwiej mi było ją nosić( to moje pierwsze dziecko), tata też na początku wolał nosić ją w rożku, poza tym jak w nim spała to dłużej i spokojniej. Jak mała trochę urosła służył jako kołderka ( te kołdry dla niemowalków są takie ogromne,że do tej pory ani razu jej nie użyliśmy- mała ma 8 miesięcy). Ja miałam dwa- czasem jakś kupka wypadła i trzeba było jeden wyprać. Moża kup jeden ( to nie jest wielki wydatek) i sama zobaczysz. ps. Równie dobrze mozna zrobić rożek z kocyka. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 11:32 u mnie przy pierwszej córce rożek się b. przydał do karmienia i myślałam, że identycznie będzie przy drugim dziecku. Miałam tak rożek usztywniany. Nie przydał się prawie wcale. Babcia wnuczkę nosiła w rożku, ale ja już jakoś nie potrzebowałam usztywniacza do karmienia. Więc jakby co, to kup jeden, może się okazać, że się nie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
darkym Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 11:56 Ja kupiłam jeden rożek i praktycznie używałam go tylko w szpitalu , w domu schowałam do szafy i nie używam , wolę ją okryć kocykiem , pozatym nie umiem karmić jak jest opatulona w rożek Kup sobie jeden rożek , najwyżej dokupisz jak okaże się że się przydaje , przeciez w dzisiejszych czasach w sklepach kupi się wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 12:03 Przy pierwszym dziecku miałam 1 i wystarczył na styk. Używałam go jakiś czas, pewnie ok 6 tygodni. Potem służył jako wyściółka do wózka. Przy drugim chciałam być wyposażona i miałam 2. Moje drugie dziecko zupełnie nie zgadzało się na przebywanie w rożku poza tym, że błyskawicznie z niego wyrosło. Sprawdził się dopiero śpiworek. Człowiek uczy się całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d wczorja powiedzialbymze jeden:) 28.11.08, 12:38 ale dzis maly puscil pawia mlecznego i rozek poszedl do prania... i kupa bo mialem tylko jedne.. wiec moze jednal lepiej 2 Odpowiedz Link Zgłoś
epb3 Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 12:44 to zalezy od dziecka. moje potrzebowalo byc zawinięte(zawijalam go do spania do 5m, ale potem juz w koc) - takze geenralnie spal w rożku, mialam 2, wystarczyly, potem slyzyly jako kołderki. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 13:07 jeden i tak szybko wyrośnie,ale przydaje się ja wolałam karmić w rożku-jakoś dziecko mi się lepiej tzrymalo no i pierwsze 2 czy 3 tyg spało w rożku Odpowiedz Link Zgłoś
bambino_10 Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 13:17 Widzę, że zdania są podzielone, ale u większości chyba, tak jak i u mnie, to była zbędna rzecz. Wyrzucona kasa, 8dyszek i użyłyśmy rożek raz, może dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 13:52 Najwyżej jeden, albo wcale Z rożka dziecko szybko wyrasta, lepiej kupić kocyk- też można w niego zawinąć malucha, a potem normalnie przykrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ewka Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 15:39 mi bardzo sie przydal w pierwszych dwoch miesiach, pozniej maluch juz wyrosl z niego, bardzo wygodnie nosic, usypiac takiego malucha w rozku, bo jest sztywny a takie mnale dziecko jest jeszcze wiotkie i nie kazdy na poczatku umie je trzymac w rekach. i spokojnie wystarczy jeden Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dg Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 17:47 ja miałam 2, jeden z kokosem drugi bez. Sprawdził się ten z kokosem , drugi służył jako kołderka. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: rozek jeden czy wiecej 28.11.08, 21:34 Ja miałam jeden, ale rodziłam w maju i prawie go nie używałam, ponieważ było za ciepło. Owijałam go do snu w kocyk ( tak jak w rożek). Kup może na początek jeden, jak bedzie Ci kolejny potrzebny , to dokupisz i już. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: rozek jeden czy wiecej 29.11.08, 08:49 Kupilam i zywalam chyba tydzien. znacznie wygodniejszy do zawijania malucha okazal sie miekki bawelniany kocyk. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: rozek jeden czy wiecej 29.11.08, 09:01 A u nas rożki okazały się bardzo potrzebne. Są trzy, bo jeden w prezencie. Misia wprawdzie szybko zaczęła wystawiać nóżki, bo duża była od początku, ale zawijam ją niedbale do tej pory do karmienia, bo wygodnie, na drzemkę, bo się rozkopuje. Ona lubi rożki, mężowi jest wygodniej ją nosić, ja tez lubię Jednak ani jeden nie sprawdził się jeśli chodzi o porządne zawinięcie-dzieć opada w dół od początku, tak że dół był zawsze niezawinięty. Nie uzywałam wkładu kokosoewgo, bo twardy, za to fajny jest taki z cienkiej gąbeczki-czuje się dziecko, ale pewniej go trzyma-wg. męża i babci. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: rozek jeden czy wiecej 29.11.08, 09:35 przy pierwszym dziecku uzywalam rozka moze przez kilka tygodni (6 na oko), przy kolejnej dwojce- wcale. Wolalam owinac kocykiem. Popieram poprzedniczki- lepiej kupic 2 kocyki, niz rozek. Rownie wygodne, a praktyczniejsze i dluzej sie korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś