tomknap 04.11.03, 13:57 Mam małe pytanko od kiedy można dziecko wkładać do huśtawki.Dodam że huśtawka ma oparcie regulowane i dziecko ma pozycję półleżącą oraz wspaniale trzyma główkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coronella Re: Huśtawka. 04.11.03, 16:48 Ja mam taką rozkładaną, domowa huśtawkę i wsadzałam do niej moje dziecko gdy skończyła 5 miesięcy. Nie na długo bo i małej szybko się nudziło Do tej pory jakos nie pała sympatią do huśtawki, duzo chętniej siedzi w swoim krzesełku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1974kr Re: Huśtawka. 04.11.03, 18:26 Mam hustawke na baterie i nie moge bez niej zyc. Moja coreczka ma 3 miesiace i korzysta z hustawki od kiedy skonczyla 3 tygodnie. Na moje szczescie uwielbia to, a ja mam wolne rece by np przygotowac obiad. Oczywiscie nie przetrzymuje ja w niej caly dzien, tylko kilka godzin dziennie. Moja kolezanka rowniez korzystala z hustawki, jej corka konczy teraz dwa lata i nie ma zadnych problemow z kregoslupem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomknap Re: Huśtawka. 04.11.03, 19:11 Mój syn ma 3 miesiące i spróbowałam go posadzić w huśtawce bardzo mu się podobało ale boję się o kręgosłup.Nie wiem co robić. Ogólnie jest silny właśnie zaczął podnosić główkę i rwie się do siedzenia więc może ktoś mi doradzi co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1974kr Re: Huśtawka. 05.11.03, 22:49 Witaj ponownie. Wielokrotnie spotkalam sie w Polsce z ostrzezeniami dotyczacymi noszenia dzieci, sadzania ich w pionie etc. Nie mieszkam w Polsce, tylko w Anglii i tutaj sposob na wychowanie dzieci jest zupelnie inny. Dzieci od malenkosci przesiaduja w hustawkach, takich specjalnych bujanych fotelikach, czy w fotelikach samochodowych. Zastanawiam sie z czego wynikaja te roznice. Tutaj tez nie podaje sie dzieciakom witaminy D, moj lekarz powiedzial mi, ze jest jej wystarczajaco w powietrzu. Jak juz pisalam moja coreczka ma 3 miesiace, jest silna i wysoko podnosi glowke. Wkladam ja na pare godzin dziennie do hustawki, ponadto na spacery chodze z wozkiem, w ktorym znajduje sie ona w pozycji pol-lezacej. Kontroluje jej rozwoj regularnie w klinice dzieciecej i wszystko jest w porzadku, moi lekarze mowia, ze nie ma przeciwskazan. Moze zapytaj po prostu swojego lekarza, ja hustawke polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jamila Re: Huśtawka. 04.11.03, 19:23 Od lekarzy i rehabilitantow wiem, ze dopoki kregoslup nie jest jeszcze przystosowany do urzymywania pionu (np. siedzenia) - nie powinno sie tego dziecku proponowac. Tak wiec wydaje mi sie, ze gdy zacznie siedziec... Odpowiedz Link Zgłoś