remedioslive 26.12.08, 17:12 chciałam was zapytać co sadzicie o tym urzadzeniu? czy było lub jest przydatne dla waszego dziecka? dla dzeci w jakim wieku sie przydaje?na co zwrócić uwage kupujac? poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
behemot_666 Re: mata edukacyjna 26.12.08, 17:24 Ja mam mate i jestem z niej zadowolona (kupilam nowa na allegro za ok 70zl ) Jesli mialabym jeszcze raz wybierac moze zwrocilabym wieksza uwage na ilosc zabawek ( na mojej sa tylko 3). wazne zeby mate mozna bylo wyprac - moja mozna. Stas bawi sie na niej od ok 2 miesiaca - obecnie ma 7 i nadal ja lubi - odkrywa rozne nowe elementy np szeleszczace i zaszyte lusterka. Mata jest tez moim zdaniem dobra jako kocyk na ktory mozna odlozyc malucha Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: mata edukacyjna 26.12.08, 17:40 Moje dziecko nie znosiło maty.Dzięki Bogu kupiłam matę na allegro za parę groszy (sprzedający miał dwie takie same i chciał jedną sprzedać),więc nie ubolewam zbytnio nad wyrzuconymi w błoto pieniędzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: mata edukacyjna 26.12.08, 17:45 u nas się sprawdziła - od 2,5 mca do 6 mca najpierw synek gapił się na migoczące światełka, potem zaczął poruszac wiszące zabawki rączką, potem macał zabawki, potem oglądal zabawki, potem bawił się sznureczkami, szeleszczącymi listkami i bajerami na samej macie, potem zaczął się podciągać na zawieszkach od zabawek a na koniec zaczął się wkurzać, że go pałąki ograniczają i nie może się do woli turlać - i to był koniec przygody z matą ale np. zawieszką-małpką bawi się do tej pory a mata spakowana czeka na kolejnego właściciela ważne dla mnie rzeczy - możliwość prania w pralce, stabilne pałąki, dużo fajnych rzeczy na samej macie bo zabawki zawsze można powiesic dowolne, nawet nie od kompletu a mata zostaje ta sama u nas nie służyła nadmiernie długo, ale za to bardzo intensywnie Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d ja mam dosc minusowo podejscie 26.12.08, 17:46 poogladalem sobei te maty i doszedlem do wniosu ze to rzeczywiscie fajan rzecz pod warunkiem, ze ktos sie maluchem na tej macie zajmuje. Ktos mu pokazuje i tlumaczy co to jest., ze to palma, a to malpla itd... Zostawienie malucha samego z tym wydaje mi sie totalnie bez sensu. Co prawda maly widzi cos tam, macha tym itd..ale co z tego.. nie wiem..ja nei kupie maluchowi takiej maty, zdecydowanie wole sie z maluchem pobawic. Ale opienie sa rozne i podejscie do mat takze. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi071984 Re: ja mam dosc minusowo podejscie 26.12.08, 18:34 Moja córeczka dostała mata od chrzestnej ma 4 miesiące i lubi się na niej bawić ma 5 zabawek wiszących a oprócz tego na samej mscie śa 2 i wszyta głowa zajączka który piszczy super sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 u nas sie nie sprawdziła 26.12.08, 18:47 U nas sie mata nie sprawdziła. Synek nie lubił się na niej bawić. Jak ktoś sie z nim bawił, to przez chwilke był zadowolony. Jednak wiele osób poleca matę. Nie przekonasz sie, czy Twojemu dziecku sie spodoba, do puki jej nie wypróbujesz. Jeżeli masz możliwość, to pozych na kilka dni od kogoś w celu sprawdzenia. A co do ilosci zabawek, to zawsze można je tam dowiesić. Ja polecam natomiast pałąk z zabawkami. Synek nie chciał sie bawic na macie, a pałąk mu odpowiada. Ja mam coś takiego www.allegro.pl/item512759633_palak_interaktywny_luk_tiny_love_promocja.html Mozna go przypiąć do wózka, fotelika, łóżeczka itp Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d palak interaktywny:)) hheeheh 27.12.08, 14:01 ale czaderska nazwa..nobla za to mam cos takiego..dostalem od kolezanki po jej corce..na razie jakos go to nie bawi. za to uwialbia krecace sie nad glowa kaczki na karuzeli Odpowiedz Link Zgłoś
bafami Re: ja mam dosc minusowo podejscie 27.12.08, 14:33 moje dzieci bawiły się same kiedy np. chciałam się pomalować abo kawę wypic. Razem też się bawiliśmy ale im starszy dzieciak tym lepiej sobie radzi sam. Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: ja mam dosc minusowo podejscie 29.12.08, 14:41 myślę że tlumaczenie co małpa a co palma w wieku kilku miesiecy nie ma wiekszego znaczenia, choć jak najbardziej zgadzam sie ze ktos musi sie dzieckiem zająć bo kilkumiesieczny malec nie "zabawi sie" sam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: mata edukacyjna 26.12.08, 18:54 U nas świetnie się sprawdziła przy obojgu. Kładlam dzieciaki od mniej więcej 3 m-ca- oboje przejawiali ogromne zainteresowanie tym co nad nimi wisi i szybciutko uczyli się precyzyjnego chwytania tych wiszących zabawek. Córka ma obecnie 3,5 m-ca i mata świetnie sprawdza się jako uspokajacz- jeśli mała marudzi w łóżeczku lub na rękach wystarczy ją tam położyć i od razu marudzić przestaje tylko śmieje się i gada do tych zabawek. ja osobiście polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
malda_80 Re: mata edukacyjna 26.12.08, 19:11 A mój synek wytrzymywał na macie z 5minut.Kupiliśmy taką z karuzelą.Zmienialiśmy mu zabawki na tej karuzeli i nic. Długo na niej nie wyleżał. Teraz ma skończone 4 miesiące i mata leży w szafie. Z resztą teraz ciągle się przewraca na brzuch i nie bardzo interesuje się tym co wisi nad nim. Odpowiedz Link Zgłoś
klepska Re: mata edukacyjna 26.12.08, 21:03 ja za matę dałam ponad dwie stówy a leży i sie kurzy..polecam za to leżaczek bujaczek i pozytywke z FP taka co rzuca slajdy na ścianę... Odpowiedz Link Zgłoś
ola11mar Re: mata edukacyjna 26.12.08, 21:41 według mnie mata to świetna sprawa. moja niunia leżała na niej od 1 miesiąca i uwielbiała wtedy pozytywkę(dodam,że mam córkę marudę, która na początku najchętniej nie odchodziła od cyca) . teraz ma 4,5 miesiąca i mata ratuje mi życie - mogę w spokoju zjeść śniadanie. poza tym dzięki macie nauczyła się turlać i przekręcać na brzuszek (chciała łapać lusterko, które jest z boku). ja bardzo polecam. my mamy firmy tiny love, ma dużo kolorowych zabawek. Odpowiedz Link Zgłoś
karbala Re: mata edukacyjna 27.12.08, 13:09 corka ma 9 mcy i mata nadal odgrywa duza role podczas jej zabaw na podlodze. na poczatku patrzyla, pozniej siagala lapkami, kopala, ciumkala, odwracala sie na brzuszek, szarpala, czolgala sie do roznych elementow. do dzis maskotki z niej sluza jej w podrozach i zabawach. czasami podnosze palaki to lezy i namietnie szarpie zwierzaki, czasami sama je podnosi. ale z cala stanowczoscia powiem, ze u nas mata sie przydala i to bardzo. od 2 mca do teraz. i nie trzeba jej zabawiac tlumaczac co to jest i co robi. sama potrafila z czasem odnalezc element i nim sie zajmowac. dluzej, krocej. ale z 2 godzinki bez problemu mialam dla siebie. zreszta sluzy to u nas za kocyk. cos tam piszczy, szelesci. teraz corka glownie bawi sie kablami i taka mata dla niej to za malo ale przydala sie. Odpowiedz Link Zgłoś
bafami Re: mata edukacyjna 27.12.08, 14:30 super sprawa. zwróć uwagę, żeby można było łatwo prać i żeby miała duż szeleszczących elementów (polecam taką mini wersję w postaci książeczki szmacianej). Mata od 3 miesięcy, nie wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
remedioslive Re: mata edukacyjna 29.12.08, 14:00 dzięki wszystkim za wypowiedzi- wyciągnę jakąś średnią. pozdrawiam, niech dzidziusie rosną zdrowo, a rodzice nie dadzą się zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
rev28 Re: mata edukacyjna 29.12.08, 14:14 ja kupilam dwie maty, jedna mam w polsce teraz na swieta a druga w irl. gdzie mieszkamy. moim zdaniem mata jest super, mozna dziecko polozyc, bawi sie samo a mama ma czas na porzadki czy gotowanie. jeszcze jak gra muzyczka i cos sie swieci to nie ma nic bardziej zajmujacego dla dziecka, raczkami traca lub lapie zabaweczki, super "urzadzenie" Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: mata edukacyjna 29.12.08, 14:48 u nas mata bardzo sie przydaje gdzies od konca 2 miesiaca (teraz Mała ma 5,5), my dostalismy te mate w prezencie, ale gdybym miala wybierac to napewno wybrałabym taka która ma boki (teraz kiedy Maluszek przewraca sie na brzuszek i na plecy co chwile musze zbierac ja z podłogi) poza tym zwróc uwage czy mata ma różnorodne zabawki i czy ewentualnie mozna zamontowac inne (dziecko co jakis czas nudzi ten sam zestaw i trzeba zmieniac scenografie) ogólnie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
remedioslive Re: mata edukacyjna 01.01.09, 20:42 jeszcze raz dzięki za odzew. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deleine Re: mata edukacyjna 01.01.09, 20:46 mam się nie przydała zupełnie, w odróżnieniu od karuzeli, ale to nie o tym wątek Odpowiedz Link Zgłoś