kaskahh 29.12.08, 13:01 mamuski, co robic? mamy mroz, musze wyjsc, wiem od poloznej ze wtedy trzeba buziaka posmarowac a ja nie mam specjalnego moge oliwka? czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia0 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 13:05 możesz posmarowac wszystkim, co nie ma w składzie wody. czy oliwka ma, tego nie wiem idź do apteki i cos kup Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 13:22 Ja smaruje kremem Bambino. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 13:24 bambino ma w składzie wodę. co się dzieje ze skórą posmarowaną kremem z wodą m w kontakcie z mrozem łatwo sobie wyobrazić. przy mrozie musi być krem bez zawartości wody. to samo zresztą dotyczy dorosłych wystarczy zwykła wazelina - ale wody nie może byc. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna mynia 31.12.08, 19:34 może i ma wode,ale to jedyny preparat do skóry który u mojego dziecka nie powoduje uczulenia.smaruje malej buzke tym kremem juz 6 miesiecy i jestem zadowolona.Zreszta krem ten polecila mi pediatra Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia22 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 15:18 wiesz co, zaskoczyłaś mnie pytaniem, ja Synkowi (8tyg) dziś akurat posmarowałam buziaczka kremem (bubchen na wiatr i mróz), ale z reguły niczym u nie smaruję, wogóle... przed spacerem z reguły jesteśmy tak zaaferowani żeby go ubrać (nie lubi...) i wreszcie wyjść, że ten krem nam umyka. Poza tym nie wiem czy mu porów zatykać nie będę. Myję go w oilatum, buzię czasem też oilatum przecieram, a czasem po prostu wodą i ma tak nawilżoną skórę że niczego zupełnie nie muszę używać. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 15:20 dobrze nawilzona skóra nie chroni przed popękaniem naczynek Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna_symphonica Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 15:20 no tak ale to jest osłona przed wiatrem. Najlepszy jest jakiś tłusty krem czy maść,np linomag Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 16:02 juz wrocilam normalnie niczym nie smaruje, ale jak mroz to mowili, ze posmarowac kupilam krem weledy, wiec moze mrooozic ile chce Odpowiedz Link Zgłoś
lunaa2 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 16:11 ja smaruje nivea baby nutri sensitive sos nie wiem czy ma wode Odpowiedz Link Zgłoś
kamisiaczek55 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 16:11 ja używam NIVEA Baby Krem na każdą pogodę nie zawiera wody Odpowiedz Link Zgłoś
tepe0 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 16:19 alantan plus w maści lub bepanthen - czyli tłuste maści do tyłków też mogą być Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 16:29 Przez lata chyba najmniej było narzekania na wazelinę bezzapachową. Dostaniesz ją w każdej aptece, większości marketów i chyba w każdej drogerii. Jest śmiesznie tania i tłusta na potęgę, do tego zwykle nie uczula, gdyż nie jest perfumowana. Z braku wazeliny można użyć smalcu lub dobrego masła (to tańsze masło zawiera sporo serwatki, a chodzi o natłuszczenie, nie o nawilżenie). Odpowiedz Link Zgłoś
silyya Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 18:47 Ja smaruję swojemu dziecku buźkę Sopelkiem,kremem ochronnym na zimę dla dzieci i niemowląt.Kupiłam go w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 19:54 Smaruję zwykłą wazeliną. Kiedyś przeczytałam, że wazelina i parafina nie uczulają. W tym roku też wazeliną. Mam dosyć dochodzenia co uczula i robienia sklepu kosmetycznego z pokoju. Polecam z całego serca wazelinę! Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 31.12.08, 12:11 Smarujesz dziecko parafiną???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia parafina 31.12.08, 15:21 co w tym takiego dziwnego? ja tez smaruje parafina faldki i wysychajace miejsca, jak np stópki Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: spacer, mroz, nie mam kremu 31.12.08, 19:02 Ciekłą parafiną, nie świeczką Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 03.01.09, 14:49 Ja wiem, ale parafina odwapnia kości. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 03.01.09, 14:58 Ja wiem, ale parafina odwapnia, z tego powodu wycofaną ciekła parafinę z ośrodków rehabilitacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 03.01.09, 14:59 2 razy mi się wysłało, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: spacer, mroz, nie mam kremu 03.01.09, 21:15 Jest głównym składnikiem np. Oilatum... Odpowiedz Link Zgłoś
babie_lato1 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 22:59 Normalnie używam nivei na każdą pogodę, a jak go nie mam pod ręką a muszę wyjść, to linomagiem. Dzieci do 3. r.ż., a szczególnie niemowlęta, podobno muszą zawsze mieć posmarowaną kremem buzię, jeżeli wychodzą na mróz, wiatr lub/i słońce, ponieważ ich skóra jest jeszcze za słaba, żeby się przed nimi obronić sama. Odpowiedz Link Zgłoś
renia_84 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 29.12.08, 23:16 Ja też używam nivea na każdą pogodę. Nie ma w składzie wody, jest dobry, wygodny w użyciu, dobrze się rozprowadza, mojego Małego nie uczula, tłuściutki i przy okazji ładnie, delikatnie pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
yrenka84 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 30.12.08, 09:40 Gorąco polecam krem Clobaza. Jest dostępny w aptece (polecił mi go pediatra) i super się spisuje u mojego małego alergika. Pozdawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka Re: spacer, mroz, nie mam kremu 30.12.08, 10:14 ja smaruje panaten na wiatr i mroz,w skladzie wyczytalam ze ma wode,ale ufam tej marce,jest znana od pokolen wiec chyba wiedza co robia.... Odpowiedz Link Zgłoś
martuska87 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 30.12.08, 10:34 Wczoraj byłyśmy na spacerze przy temp. -5, bez kremu i nic się ze skórą nie dzieje. Po powrocie posmarowałam kremem bambino. Odpowiedz Link Zgłoś
agag.2 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 31.12.08, 12:08 ja smaruje Mustelą Cold Crem , drogi ale bardzo wydajny wiec mysle ze jeszcze na następny rok na zime będę go miała pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 31.12.08, 12:45 no patrz to ja jakaś nienormalna znowu się okazuję bo nie smaruję niczym i wychodzę Odpowiedz Link Zgłoś
angelsik Re: spacer, mroz, nie mam kremu 31.12.08, 15:14 Ja wczoraj kupilam małemu perfecta na mróz, chroni buzie do -20 stopni, pieknie pachnie, dobrze sie rozprowadza, zakup udany, aaa cena 12 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 31.12.08, 18:44 Ja tez moją niczym nie smaruję, nigdy nie smarowałam... I nie mamy żadnych problemów skórnych. Także smerfetka, nie jesteś sama Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: spacer, mroz, nie mam kremu 31.12.08, 23:40 ja chyba tez musze byc dziwna,bo mieszkajac w Kanadzie tez nigdy niczym nie smaruje malej twarzy wychodzac na dwor pytalam o to malej ediatre i ta sie zdziwila i nie kazala niczym smarowac Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: spacer, mroz, nie mam kremu 01.01.09, 04:13 ja też nigdy nie smarowałam niczym buźki małej wychodząc na mróz. Ma już prawie 3 lata i żadnych problemów ze skórą. Krem owszem posiadam, Nivea Baby na każdą pogodę i używam jak córka np. ma lekko podrażnioną brodę albo pod noskiem (pojedyncze przypadki, w przypadku kataru)), wtedy sobie tą brodę oblizuje więc ją zabezpieczam kremem. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenciaf Re: spacer, mroz, nie mam kremu 03.01.09, 15:44 ja używam NIVEA Baby Krem na każdą pogodę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
miko251 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 03.01.09, 16:57 Ja smaruję kremem Lipobase- do kupienia w aptekach. Polecił mi go pediatra. Moja dwuletnia córka od urodzenia była smarowana tym właśnie kremem. Jest świetny- polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka20074 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 03.01.09, 21:31 My używamy maść Nova-Basa(bardzo dobra dla alergików),dostępna w aptece,koszt ok. 11zł. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: spacer, mroz, nie mam kremu 03.01.09, 21:48 Ja mam pytanie w jakim celu stosujecie kremy na mróz? Kremy z filtrami UV bardzo mnie przekonują, ale te na mróz już nie. Lekarka nigdy nie wspominała o takiej konieczności. Ja nie używam czegoś co jest niepotrzebne- skóra córki jest bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś