aska_f 24.11.03, 14:23 Cześć, Od jakiegoś czasu mój 8-mio miesięczny synek bardzo lubi podchodzić do ścian i mebli i najpierw pocierać o nie czołem, a potem pukać w nie. Czy to normalne u takich maluchów czy powinnam się martwić??? Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osmag Re: Uderzanie główką 24.11.03, 21:47 Poradz sie psychologa. Wyglada to jakby dziecko mialo niedoczulice i samo szuka bodzcow w inny sposob. Trudno jednak cos powiedziec nie widzac dziecka. Diagnosta od integracji sensorycznej bylby tu dobry i wskazany Odpowiedz Link Zgłoś
lenami1 Re: Uderzanie główką 04.12.03, 21:24 Moj syn w tym samym wieku kiwal i notorycznie tlukl glowa w lozeczku.Wygladalo to naprawde nieszczesliwie i bardzo mnie niepokoilo. Przeszlo po jakims miesiacu-dwoch.Teraz ma juz prawie 5 lat,rozwija sie swetnie i zadnych problemow neurologicznych z nim nie mialam. Wiec sie nie martw Pozdrowienia Magda Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Uderzanie główką 04.12.03, 21:46 Aska-f nie przekmuj się!!!!Mój 10 m-czny Kacperek robi to samo w łóżeczku i widzę ze to dla niego świetna zabawa.Starszy robił to samo (tylko z większą siłą) i jest normalnym zdrowym,gadatliwym 2,5 letnim chłopcem. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
monika264 Re: Uderzanie główką 04.12.03, 22:09 Mysle, ze nie powinnas sie tym martwic. Corka mojej kolezanki (teraz ma 18 m- cy) jak byla w tym wieku tez robila cos podobnego. Klekala na ziemi i walila w nia glowka. Wygladalo to przerazajaco. Po jakims czasie nie widzialam u nioej juz takiego zachowania, a widujemy sie bardzo czesto. Glowa do gory, chyba trzeba to przeczekac Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: Uderzanie główką 05.12.03, 19:33 Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Pocieszyłyście mnie. Na razie przeczekam, a jak nie minie przez parę miesięcy to poszukam porady u lekarza. Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
madzikowa Re: Uderzanie główką 08.12.03, 14:01 Cześć, mój Kajtuś też wali w drzwi wejściowe albo od łazienki, ew. w kaloryfer, bo ładnie dżwięczy. Poza tym podejrzewam, że on robi nam na złość, bo tego nie lubimy i robimy groźne miny itp i zabraniamy mu tego! On staje tyłem do drzwi i uderza niezbyt mocno, a jednak boje się żeby sobie krzywdy nie zrobił. Przy tym ma straszną radochę , jak mu uwagę zwrócimy! Ma 15 miesięcy a trwa to już od co najmniej 3. Magda Odpowiedz Link Zgłoś