aniutka99 26.03.09, 08:19 wracam do pracy i chcę wprowadzić córce bebilon pepti. przy pierwszym dziecku używałam aventu. co teraz mogłybyście polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lastluna Re: jakie butelki polecicie a jakie odradzicie? 26.03.09, 08:23 z całą odpowiedzialnością polecę CI Tommee Tippee - ja ich używam i są świetne. Ładne i praktyczne (można dokupić do nich pojemniczki na mleko które wkłada się w butelkę - łatwo można wziąść ze sobą jak się wychodzi) i smoczki imitują kształtem pierś. Może nie są tanie , ale ja jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaa_m Re: jakie butelki polecicie a jakie odradzicie? 26.03.09, 08:27 Ja polecam butelki Lovi nasz mały tylko je akceptuje , z Aventu nie chciał pić a Lovi zaakceptował od razu i też mają smoczki imitujące pierś matki..A Lovi teraz wprowadziło specjalne butelki do sterylizacji w kuchence mikrofalowej jeśli takową posiadasz) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frida-marzec08 Re: jakie butelki polecicie a jakie odradzicie? 26.03.09, 08:48 Odradzam wszystkie z wąskim wejściem/ujściem np.NUK Trudniej sypie się do nich mieszankę, butelki z szeroką szyjką np.avent itp są po prostu łatwiejsze w użyciu Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka99 Re: tomee tipee 26.03.09, 13:04 dzięki dziewczyny. mój synek pięknie pił z butelek i avent i byłam z nich zadowolona. zastanawiam się, czy sprzęt tomee tipee można kupić w hipermarketach typu leclerc, tesco? Odpowiedz Link Zgłoś
anusiad81 Re: tomee tipee 26.03.09, 13:13 w tesco chyba nie;/ widzialam w auchanie no i w`smyku Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika LOVI tak TT nie 26.03.09, 13:42 najpierw kupiłam TT, tak doradzili w sklepie gdzie kupowałam wyprawke, po 2 tyg kupiłam LOVI do sterylizacji w mikrofali. Nie wiem jakim sposobem, ale moj synek zagina smoczek w TT tzn ta wystająca czesc imitująca sutek zagina na boki albo tez wpycha do srodka. Poprawianie smoka co chwile jest naprawde uciązliwe. LOVI tez ma duzy otwor, ze smoczkiem nic sie nie dzieje i jak dla mnie olbrzymią zaleta jest sterylizacja w mikrofali. Poza tym smoczki LOVI pasuja do szerokich butelek Canpola (na pewno do tej zakrzywionej antykolkowej). No i butelki sa tansze, ok 18 zł za 240 ml Odpowiedz Link Zgłoś
anka_788 Re: jakie butelki polecicie a jakie odradzicie? 26.03.09, 13:47 u nas sprawdzil sie rewelacyjnie avent. Probowałam też nuka ale młodemu się nie spodobal Odpowiedz Link Zgłoś
zosia9 Re: jakie butelki polecicie a jakie odradzicie? 26.03.09, 13:57 My mamy avent. Po pierwsze rewelacyjnie zaprojektowane. Wszystkie części do wszystkiego pasują. Na początku karmiłam piersią i odciągałam, akcesoria do tego według mnie są świetne. Mam również torbę termiczną która utrzymuje ciepło do 4 godzin co jest niezwykle praktyczne. Smoczki łatwo się myją podobnie butelki, świetne są smoczki do picia kaszek. Jak dzieciak zaczyna chwytać dokupuje się tylko same uchwyty, w przyszłości naturalnie przejdziemy do niekapków. Pojemności butelek super. Sterylizuję w kuchence mikrofalowej ale mi sterylizator avent nie wchodził i mam canpol babies, podobnie szczotki do butelek i podgrzewacz. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: jakie butelki polecicie a jakie odradzicie? 26.03.09, 18:49 Polecam Tommy Tippee bo: ładne: śliczny kształt, te większe butle mają albo kwiatuszki albo statki praktyczne: smok imituje pierś, zawór antykolkowy, szeroki otwór do sypania mieszanek, wygodnie się myje, Jagoda we wszytskich butlach wsysała wraz ze smoczkiem ten plastik dookoła(cały lądował w buzi) tylko tommiego nie wsysa )) jeśli chodzi o cenę to nie kupujesz butelek co miesiąc prawda?! wydatek jest jeden na kilka miesięcy, a uważam że warto. Sprawdź jaka butelka podpasuje dziecku tak najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: jakie butelki polecicie a jakie odradzicie? 26.03.09, 20:25 Avent albo Lovi.Odradzam Nuka.Ale to dziecko wybiera a nie rodzice Odpowiedz Link Zgłoś
punia.40 Re: jakie butelki polecicie a jakie odradzicie? 26.03.09, 20:41 Ja używam Dr Browns antykolkową z rurką jestem bardzo z niej a dokładniej z nich zadowolona mam na herbatki, soczki małą i mleczko dużą z tym ,że z szeroka szyjką są praktyczniejsze. Dzidzia pije z nich jak z piersi! Odpowiedz Link Zgłoś
nineave Re: jakie butelki polecicie a jakie odradzicie? 05.05.09, 16:24 Jestem zainteresowana własnie Dr Browns,ale widze że trudno je dostać. Gdzie Ty kupowałaś? Czy pasują do nich tylko smoczki Dr Browns? jakie sa te smoczki? Bo mi chodzi o to, żeby to był taki smoczek jak w Avencie, taki szeroki, żeby piło się z niego właśnie jak z piersi, bo chcę łączyć butelkę z piersią i nie chcę żeby mi się dziecko odzwyczaiło od ssania cycka. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Polecam NUKa 05.05.09, 19:05 Avent jest relatywnie drogi i pasuje sam do siebie, więc z niczym innym nie połączysz. Nakrętki ze smokami NUKa pasują do butelek z sokami HIPPa więc przelewać nie muszisz, poza tym pasują do Canpolu. Wcale tak źle tego mleka się nie wsypuje. NUK ma duży wybór butelkek, różne pojemności, szkło plastik a Avent nie. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: jakie butelki polecicie a jakie odradzicie? 05.05.09, 19:40 Zalezy od wieku. My zaczynalismy od Aventu. Dla nas shit. Potem Lovi i nawet ok. Browna Maks nie akceptował. Najlepsze dla nas teraz (Milian kończy 7 m-cy i dosatje mleczko z kaszką) są chicco takie do kaszek z kreseczką albo trójprzepływowe. Odpowiedz Link Zgłoś