Dodaj do ulubionych

kiedy spacerówka

29.03.09, 22:13
moja córa skończyła 5 miesiecy robi sie cieplutko w gondoli świata nie widzi i troszke sie denerwuje na spacerach jak nie śpi oczywiście . zastanawiam sie czy może juz przesiąść sie do spacerówki mamy implast bloder ale mała jeszcze nie siedzi to jak pół leżąco w spacerówce ? czy może jeszcze poczekac ? od kiedy wasze dzidzie w spacerówce jeżdziły ? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: kiedy spacerówka 29.03.09, 22:41
      Syn ma 5 miesięcy i tydzień, od kilkunastu dni juz w spacerówce.
      • blueberry_beauty Re: kiedy spacerówka 29.03.09, 23:02
        Podbijam temat. Córeczka ma skończone 5 miesięcy. Nudzi ją już
        oglądanie tylko nieba. chętnie przeniosłabym ją do spacerówki ale
        boję ie o jej kręgosłup. Mamy Peg perego pliko P3.
        • makami70 Re: kiedy spacerówka 30.03.09, 00:00
          My też mamy peg perego (pliko switch). Synek ma 4 m-ce i dziś pierwszy raz używaliśmy spacerówki, z konieczności bo... gondolka jest już prawie na styk. Póki co mały nie siedzi więc przeszkadzaja szelki, których nie da się zdemontować. A tak a propos, to nasz pierwszy wózek, jakie macie opinie o peg perego w porównaniu z innymi wózkami?
          • marghot Re: kiedy spacerówka 30.03.09, 08:00
            Córka ma 6m3t, od wczoraj w spacerówce. Sama nie siedzi, więc wozi
            się na płasko lub lekko tylko podneisiona.
            Poza tym chustujemy się
            • skierka27 Re: kiedy spacerówka 30.03.09, 09:01
              U nas 5m i ponad tydzień.Spacerówka od wczoraj,ale tylko na płasko.Dziecko,które samo nie siedzi według mnie męczy się w takiej wymuszonej pozycji,nawet pół siadu.Poza tym,jak w tej pozycji jeszcze lekko trzęsie,to nie zazdroszcze dziecku.Spaceróki mają to do siebie,że widać w nich dużo więcej niż w gondoli,zazwyczaj mają różne opcje na wiosne/lato(klimatyzowane budki,okienka widokowe itp)więc dziecko i tak widzi dużo więcej,nawet w pozycji leżącej.Ja jestem za leżeniem,ale to mój wybórsmile
    • klubgogo Re: kiedy spacerówka 30.03.09, 09:08
      Dziecko 4,5 miesiąca, od paru tygodni w foteliku/nosidełku montowanym na stelażu wózka. Jak spi leży na płasko, jak nie - podnoszę siedzenie do pozycji półleżącej, dzięki temu nie złości się w i tak już za małej gondoli. Na spacerówkę za wcześnie, jest zbyt szeroka.
      • szkrabek_marcelek Re: kiedy spacerówka 30.03.09, 13:36
        my mamy quinny speedi i od zeszlego tygodnia w spacerowce, bo gondola za mała... na pierwszym spacerze strasznie sie denerwowal ale przewrazliwiona matka za ciepło go ubrałasmile ale poza tym maly zadowolony... maluch w srode skonczy 5 miesiescy.. o przejscie na spacerowke na półleżaco pytałam pediatre i neurologa przy okazji wizyty... powiedzieli ze na pollezaco moze byc nie widzą przeszkód, a ja rowniez balam sie o kregosłup..pozdrawiam

• ms.2 Re: kiedy spacerówka 30.03.09, 23:21
          mój synek ma 5 miesiecy i tydzien pytałam pediatre swojego i dopóki
          dziecko nie siedzi pozycja ma byc leżaca a do tego najlepiej nadaje
          sie gondola ...ja mam duza gondole i pomimi iz synek jest spory
          miesci sie spokojnie dlatego ja bede swojego wozic jak najdłuzej sie
          da polecam wózki jedo maja duze gondole bez sensu kupowac małe
          gondolki bo biedne dzieci jak dojdzie jeszcze kocyk i kombinezon
          leża sciśniete.. a masakra juz jak widze na spacerach biedne
          maleństwa wcisniete w foteliki samochodowe na stelazach wózkowych...
          • klubgogo Re: kiedy spacerówka 31.03.09, 09:41
            Moje dziecko jakoś nie jest wciśnięte w foteliku, może dlatego , że jest to mutsy i nie jest tak mocno wyprofilowany jak np. maxi cosi, w którym dzieciaki faktycznie na skurczone wyglądają.
    • koza_w_rajtuzach Re: kiedy spacerówka 31.03.09, 09:10
      Spokojnie możesz córcię przenieść już do spacerówki. Znajdź taką, która rozkłada
      się całkowicie na płasko, w razie jakby córka zasnęła.
      Sama swojego 2,5 miesięczniaka niedługo przeniosę do spacerówki, bo przestaje
      już się mieścić w gondoli.
      • dziunia78 Re: kiedy spacerówka 31.03.09, 09:17
        Mój synuś ma już ponad 6 miesięcy. Sam juz siedzi. Wczoraj pierwszy raz wyszedl
        na spacer w spacerowce.Mamy X landera XQ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka