Dodaj do ulubionych

Wychowawcze

22.04.09, 09:19
Podobno podnieśli z 506 na 700 zł na osobę żeby dostac wychowawcze siedzę już
w domu 8 miesięcy.Wiem że z U skarbowego trzeba wzięąśc zarobki z zeszłego
roku chyba i moje dochody też się liczą.Jak to jest naprawdę? gdzie ja mam się
udac żeby się dowiedziec?
Obserwuj wątek
    • agajjja Re: Wychowawcze 22.04.09, 10:11
      Ja wczoraj załatwiałam wychowawczy smile.Nic nie słyszałam żeby ten próg podniesli
      ale może mi umknęło.Co do dokumentów to zalezy czy jesteś z miasta czy z
      gminy,wsi,bo ja mieszkam w Gdyni i załatwiam to w Urzędzie miasta potrzebowałam
      moje i męża zaśw. o zarobkach za 2007 r. z US, z ZUSu zaświadczenie(ich druk) o
      tym że zakład pracy odprowadza składki za mnie, z pracy zgodę na wychowawczy
      (druk z UM), mój pit 11 za 2007, akt urodzenia dziecka, dowód osobisty, wniosek
      wypełniony i to chyba wszystko.Natomiast moja siostra mieszka w gminie i miała
      mniej papierów do składania. Twoje dochody sie nie liczą, po to jest im twój pit
      żeby zrobić z tego dochód utracony. Pozdrawiam i powodzeniasmile))
      • attiya Re: Wychowawcze 22.04.09, 10:30
        jeśli tak, to byłaby rewelacyjna wiadomość - podbijam wątek
        • slonko1335 Re: Wychowawcze 22.04.09, 10:47
          W tym okresie zasiłkowym nic nie podnieśli, możliwe że podniosą od nowego czyli
          od 1 litopada bodajże.
          • agajjja Re: Wychowawcze 22.04.09, 10:50
            Kryterium podnieśli do 7oo z hakiem ale w funduszu alimentacyjnym na tomiast w
            zasiłkach rodzinnych zostalo po staremu 504 na osobę.
            • slonko1335 Re: Wychowawcze 22.04.09, 10:51
              Agajjja ile czekałaś na zaświadczenie z zus? czy może na miejscu Ci to dali?
              • agajjja Re: Wychowawcze 22.04.09, 11:19
                Na zaświadczenie zus czeka się do 2 tyg, ja do nich dzwoniłam i dowiadywałam
                sie i odebrałam po 1,5 tyg. A w US dają od ręki
                • slonko1335 Re: Wychowawcze 22.04.09, 14:43
                  Mi powiedzieli, że do miesiąca, znalazłam przepis że muszą dać w ciągu 7 dni....
    • filipianka Re: Wychowawcze 22.04.09, 11:17
      jeszcze nic nie.... zmienili
      bo kto powiedział że podniosą?
      plotki pracowników OPS mówią że albo wcale nie podniosą albo symbolicznie

https://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify26/022.gifhttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/be/ba/abgl/ACUi7yH1BMxC5dvjCX.jpg<- emama upgrade
      • monika200682 Re: Wychowawcze 22.04.09, 14:14
        Byłam dziś w mopsie.Pani kazała mi szybko złożyc do urzędu skarbowego papiery
        złożyłam zaraz i kazała mi przyjśc w poniedziałek pogadałam z nią żeby zrobiła
        na piątek to jeszcze dostanę za kwiecień.Aha i nic nie podnieśli byłam osobiście
        się pytałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka