Dodaj do ulubionych

niechęć do mleka

24.06.09, 14:23
mam 8 miesięcznego synka, który je zupki, jedzonko ze słoiczków, owoce, bardzo
lubi chrupki kukurydziane, ale po odstawieniu od piersi krzywi się na mleko i
kaszki
Obserwuj wątek
    • maja17774 Re: niechęć do mleka 08.07.09, 20:47
      Też tak miałam z moim pierwszym synkiem, który w tym momencie ma 5 lat. Faktem
      jest, że karmiłam go piersią ponad 2 lata, więc poza cycusiem świata nie
      widział. Podawałam mu słoiczki, i wszystko to , co powinien dostać w danym
      miesiącu rozwojowym, ale o innym mleku nie chciał nawet słyszeć. Ile się
      człowiek musiał nagimnastykować, żeby choć trochę wypił...Kiedy syn miał 1,5
      roku trafiliśmy do szpitala z powodu biegunki, wtedy to lekarka stwierdziła, że
      jeżeli nie ma ochoty na mleko to mam go nie zmuszać. Do dziś za mlekiem nie
      przepada, ale podaję mu jogurty, kakao, kaszki i budynie na mleku i tak
      właściwie przemycam to mleko w tych produktach od niemowlęctwa. Na początku były
      to danonki, potem inne jogurciki dostosowane do jego wiekusmile
    • magdakaam Re: niechęć do mleka 09.07.09, 14:27
      witaj
      też mam ten problem, pisałam o tym kilka dni temu- mój 8 miesięczniak nie chce mleka ani kaszek, za owocami kwaśnymi też nie przepada. od 6 m-ca jest na bebilonie pepti, ale 300ml na dobę to wszystko co wypija, lub przemycam, czasem pod postacią sinlacu, ale nie za często bo wtedy nie chce, no i pije to mleko tylko jak jest mocno śpiący wieczorem i rano nim jeszcze się całkiem przebudzi.zupki za to zjada chętnie (mojej produkcji)i interesuje się tym co my jemy. nie dostałam jednak konkretnej odpowiedzi czy ta ilośc nabiału nie jest za mała i co robić. jogurtów wprowadzić nie mogę bo ma podejrzenie alergii i jak karmiłam piersią i zjadłam nabiał to był tak zsypany że tylko oczy mu było widać.
      nie udzielę więc konkretnej rady, może ktoś bardziej doświadczony coś podpowie?
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka