Dodaj do ulubionych

Monitor oddechu Anglecare

17.12.03, 08:12
Czy ktoras z Was uzywala monitora oddechu Anglecare (albo innej firmy) gdy
Wasz dzidzius byl calkiem maly?
Zastanawiam sie nad zakupem takiego urzadzenia ale to spory wydatek, dlatego
prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • ludmila Re: Monitor oddechu Anglecare 17.12.03, 14:19
      Moja córka jest wcześniakiem i stąd było duże ryzyko wystąpienia bezdechów.
      Używałam dwóch monitorów: BabySense i Apneal. Obydwa były dobre. BabySense
      reaguje po 20 sek., a Apneal po 16. Obydwa miały również odpowiednie atesty.
      Nam monitor przydał się na sześć miesięcy i moim zdaniem nie ma potrzeby
      używania go dłużej. Nie musisz kupować monitora - możesz go wyporzyczyć.
      Podaję adresy stron www, gdzie są cenniki:
      www.apneal-bezdech.com/apneal.html
      www.babysense.pl/wypozycz0.html
      Pozdrawiam
      Ludmiła
      • gochagocha Do Ludmily: 17.12.03, 15:55
        Dziekuje Ci serdecznie za informacje.
      • martaurb Re: Monitor oddechu Anglecare 17.12.03, 16:45
        Mam pytanie - dlaczego piszesz, ze przydal Wam sie tylko 6 miesiecy? Jaki byl
        powod zrezygnowania z niego? Pytam, bo czytalam, ze smierc lozeczkowa dotyka
        tez czesto dzieci powyzej 1 roku zycia (no i my sami mamy zamiar kupic monitor
        angelcare ten z babyphone - przynajmniej w tym natloku wydatkow jeden wiecej
        bedzie o podwojnym zastosowaniu wink
        • ludmila Re: Monitor oddechu Anglecare 18.12.03, 09:38
          Bezdechy zdarzają się na ogół z dwóch powodów: słabo rozwiniętych pęcherzyków
          płucnych i/lub słabo rozwiniętego układu nerwowego (dzieci "zapominają", że
          powinny oddychać). U naszej córki i płuca i układ nerwowy w pełni się rozwinęły
          i lekarz stwierdził, że monitor nie jest niezbędny. Oczywiście można go
          stosować dłużej (nawet do drugiego roku życia), ale u nas mała przez 5 miesięcy
          nie miała żadnego bezdechu i uznaliśmy, że już wystarczy. Jeśli boicie się o
          swoje dzieciaczki polecam używanie monitora przez 1,5 roku do dwóch lat. Jeśli
          zdecydujecie się na zakup, można później odsprzedać go w tej samej firmie, w
          której został kupiony.
          • martaurb Re: Monitor oddechu Anglecare 18.12.03, 09:46
            Dzieki!
            Wlasnie te dwa powody znalam jako przyczyne, ale z dodatkiem, ze czesto zdarza
            sie dzieciom wlasnie "zapomniec" juz pozniej - zobaczymy....
            Z ta odsprzedaza to raczej w naszym przypadku nierealne, ale tym nie bedziemy
            si przejmowac wink
            • ludmila Re: Monitor oddechu Anglecare 18.12.03, 11:20
              Zawsze możesz dać ogłoszenie w internecie - jest naprawdę wielu chętnych na
              taki monitor. I jeszcze jedno - dzieciaczka nie można kłaść na używanym
              materacyku i na poduszce - to też zmniejsza ryzyko bezdechów.
              • martaurb Re: Monitor oddechu Anglecare 18.12.03, 11:34
                Pewnie, ale to jeszcze odlegla przyszlosc i tym nie przejmuje sie jakos
                szczegolnie wink (tym bardziej ze nawet jesli wczesniej zrezygnujemy z monitora
                to i tak uzywac bedziemy babyphone)

No i z tym kladzeniem to masz racje - na szczescie materacyk jest nowy i juz
                sie wietrzy (kazda nowa rzecz przyniesiona do domu jest "wyrzucana" do
                przewietrzenia, bo wiekszosc tak czuc farba, klejem itp ze w zyciu nie
                polozylabym albo nie ubralabym Maluszka w cos takiego), poduszka nawet nie jest
                planowana, tak zreszta jak kolderka czy inne "nieba" czy jak sie tam nazywaja
                wszystkie te okololozeczkowe kurzolapki wink No i mamy nadzieje ze Malenstwo
                urodzi sie pozniej niz jej mama (jestem sporym wczesniakiem) i nie zapomni ze
                ma oddychac wink
                • ludmila Re: Monitor oddechu Anglecare 18.12.03, 13:51
                  Na pewno urodzi się blisko terminu! Powodzenia dla Ciebie i maluszka. Trzymam
                  za Was kciuki.
                  P.S. Moja córka urodziła się (a właściwie wyciągnieto mi ją z brzucha) w 28
                  tygodniu ciąży, a teraz ma 7 miesięcy i ponad 7 kilo wagi. Baba jak się patrzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka