habibeti 08.07.09, 14:03 Muszę szybko kupić łóżeczko turystyczne, a w temacie jestem zielona. Na co powinnam zwrócić uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martucha55 Re: łóżeczko turystyczne 08.07.09, 14:08 Jeżeli ma być to łóżeczko tylko na wyjazdy to nie musi mieć takich bajerów jak np wibracje itp. Ważne żeby było stabilne, lekkie, szybkie składanie (ale w sumie teraz wysztkie składają się podobnie) Otwierany bok dla trochę starszego dziecka również się przydaje. aha - ciemny, niebrudzący kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisog3 Re: łóżeczko turystyczne 08.07.09, 14:08 dla mnie ważne było: Czy łóżeczko ma wkład dla małego dziecka, żebym nie musiała się schylać po miesięczne niemowlę, przewijak... (ale to zależy dla dziecka w jakim wieku szukasz łóżka) Do jakiej wagi jest wkład i samo łóżeczko. Ile waży i ile zajmuje miejsca po złożeniu. Czy ma jakieś wystające elementy, które mogą zagrażać dziecku. Czy posiada kółka by móc swobodnie je przesuwać. to tak na szybko.... Odpowiedz Link Zgłoś
habibeti Re: łóżeczko turystyczne 08.07.09, 14:27 dzieki za odpowiedzi. przeszukuje wlasnei allegro i zglebiam temat. Faktycznie: -dwa poziomy sa wazne (synek ma 2,5 m-c) -moskitiera (na dzialce pelno pajakow, muszek, komarow) -przewijak -buajanie (synek bardzo to lubi) co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
n-lgimnazjum Re: łóżeczko turystyczne 08.07.09, 14:38 No i chyba starczy Mam łóżeczko firmy coneco i ono spełnia wszystkie kryteria. Dokupiłam tylko gryczano-kokosowy materacyk, bo jest często używane w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
adaneta Re: łóżeczko turystyczne 08.07.09, 16:50 użytkuję łóżeczko turystyczne od 3 tygodni i chociaż ma dużo funkcji, na razie wykorzystuję tylko te wymienione przez ciebie: przewijak, moskitiera, płozy do bujania. Malutka ma dopiero 3 tyg, więc inne bajery jeszcze się nie sprawdzają, ale w przyszłości na pewno przyda się otwierany bok, uchwyty ułatwiające wstawanie, obniżane dno, pozytywka, pałąk z misiami nad łóżeczkiem. Ma też kieszenie np. na pieluchy czy zabawki. Moje jest firmy ARTI - polecam. Aha, też dokupiłam materacyk. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: łóżeczko turystyczne 08.07.09, 20:19 NIe ma sensu inwestować w bajery i wydawać więcej niż 250 pln Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: łóżeczko turystyczne 09.07.09, 08:54 Jeszcze jedna ważna rzecz: jeśli zamierzasz dłużej uzytkowac łóżeczko (a nie tylko na któtki wyjazd) to lepiej do niego dokupić normalny materacyk - te składane siłą rzeczy są nierówne i niezbyt twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: łóżeczko turystyczne 25.11.09, 12:49 Podbijam temat... Poszukuję łóżeczka turystycznego - jakie polecacie? Nie zależy mi na bajerach, ale podstawowych funkcjach - jaka firma, model są dobre? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś