judytka01 31.07.09, 12:17 Jak w temacie. czym udało się wam sprać jabłko z ubranek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blanka321 Re: Czym sprać jabłko??? 31.07.09, 12:29 mydło biały jeleń jest rewelacyjne na wszelkie plamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorisw1978 Re: Czym sprać jabłko??? 31.07.09, 13:35 odplamiacz OXY z Biedronki (5 zeta pudełko)dodany do proszku - rewelacja, sprałam nawet błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
maminka.best Re: a banana??? 01.08.09, 08:25 jabłko czy marchewkę wg mojej mamy powinno się od razu zaprać ZIMNĄ wodą, wtedy ponoć nie będzie przebarwień na ciuszkach, niestety nie miałam okazji wypróbować tego prostego sposobu, bo Młody raczej nie chce zostawać sam ani na chwilę, szczególnie po jedzeniu, więc zawsze mam coś innego na głowie niż przebieranie i zapieranie plam, no a potem jak już zaschnie-to chyba właśnie odplamiacz już tylko pozostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
mmanuszewska Re: a banana??? 01.08.09, 23:31 A według mojej babci wszelkie plamy po owocach należy przelać wrzątkiem, a potem zaprac/uprać. Wypróbowałam na nektarynkach - działało. Co do jabłek - jeszcze nie miałam okazji sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś