Dodaj do ulubionych

witaj szkoło ;)

22.08.11, 14:35
Nie wiem jak Wy ale jestem jakoś dziwnie zestresowana rozpoczęciem nauki przez mojego pierwszaka. Chyba już zapomniałam jak to było ze starszakiem (12l), mały niby zdolny, super samodzielny ale dla mnie to wciąż mój mały Kubunio. Szkoda że maluchy tak szybko nam wyrosły. Jakie u Was nastroje?
Obserwuj wątek
    • lila1974 Re: witaj szkoło ;) 22.08.11, 14:53
      Stresu nie mamy, wręcz odwrotnie ... przebieramy nogami nie mogąc się nowej szkoły doczekać.
      Zmieniłyśmy miejsce zamieszkania i szkołę - szczęśliwie się złożyło, że jest to dopiero co wybudowana szkoła i nie ukrywam, że w związku z tym pokładamy duże nadzieje, że będzie tak przyjazna jak przyjaźnie wyglada.

Nieco niepokoju odczuwamy z powodu wychowawczyni, gdyż Kornelka znalazła się pod "opieką" pani, na której rodzice z lat poprzednich nie zostawili suchej nitki. Ponieważ bardzo duzo osób zgłosiło chęć przeniesienia dzieci z tej klasy, to dyrekcja rozwaza zmianę wychowawcy. Sprawa w toku.

A że to nasze maluszki, to wiadomo ... jakoś bardziej maluszkowate niż te pierworodni w tym samym wieku, prawda? smile
      • sefora74 Re: witaj szkoło ;) 23.08.11, 10:29
        oj prawda, prawda wink Myślę że nie tylko ja tak mam smile ale biorąc pod uwagę że to pradopodobnie moje ostatnie dziecko jakoś ciężko nam zaakceptować jego dorostanie i wyjątkową samodzielność. Ostatnio Kuba powiedział nam że jeszcze tylko przez rok będzie naszym "małym" synkiem bo jak będzie w II lkasie będzie przecież już całkiem dorosły wink
        • mariola1315 Re: witaj szkoło ;) 23.08.11, 15:06
          Ja też bardzo przeżywam pójście Mateuszka do I-ej klasy. Zastanawiam się jak on sobie tam poradzi itp.
          Jest bardzo wrażliwy i boje się,żeby "ktoś" go nie zastraszył i przez to,żeby nie stracił zapału do nauki i chodzenia do szkoły.
          Mateuszek osobiście bardzo chce iśc do szkoły i już nie może się doczekac.
          Ech...jak ten czas leci.

https://suwaczki.maluchy.pl/li-47836.png
          https://suwaczki.maluchy.pl/li-47837.png
          https://suwaczki.maluchy.pl/li-47838.png
          • lila1974 Re: witaj szkoło ;) 23.08.11, 20:07
            Postaraj się wyluzować ... nie otaczaj małego parasolem ... możesz mu zupełnie niechcący sprzedać swoje nastawienie ... niech szkoła będzie dla niego wyzwaniem i miejscem, gdzie będzie się świetnie bawił - taką wizję przed nim roztaczaj.

Powodzenia smile
            • margarettka Re: witaj szkoło ;) 29.08.11, 09:37
              u nas duża radość i oczekiwanie smile
              co prawda Ignaś to mój pierworodny wlaśnie smile
              Ignaś ma trochę niepokoju, ale to naturalne przed nowym miejscem. Natomiast od kiedy ma swój nowy plecak, jest tak podjarany, że się szkoły nie może doczekac wink A z plecakiem spi, wszędzie go nosi jak to tylko możliwe.
              Jeszcze parę rzeczy do dokupienia i może ruszać.
              Najważniejsze, że to fajna, mała szkoła u nas "na swi" pod wrocławiem. Będzie miał super pania, co mnie bardzo cieszy, no i idzie z dwoma swoimi najlepszymi kumplami z osiedla do jednej klasy.
              Ogólnie ja się bardzo cieszę, Ignas też już jest zarażony optymistyczną wizją smile

----------
              Ignaś 23.02.2004
              Bruno 02.02.2009
    • mariola1315 Re: witaj szkoło ;) 30.08.11, 12:53
      Odebrałam dzisiaj pakiet książek ze szkoły.
      Ale one ciężkie!!!

• natali101 Re: witaj szkoło ;) 03.09.11, 21:53
        u nas super. Natka zadowolona, klasa mała 20 osób, fajna pani.
        Mariola daj więcej luzu Mateuszowi. Poradzi sobie chłopak smile trochę więcej wiary w Niego smile
        u nas książki są w szkole na weekend zabiera, chyba że coś zxadane ma.
    • lila1974 Pierwszy tydzień za nami - jak tam? 09.09.11, 17:32

U nas jak na razie jest fajnie ... Kornelka na hasło "pora wstawać" podrywa się błyskawicznie i bez marudzenia. Ma 2x na 8:00, 2x na 8:55 i raz na 11:40. Chwilowo nie musi budzić się wcześniej jak o 7:00 ... zobaczymy, co się będzie działo, jak mąż wróci do pracy i będzie trzeba wstawać o 6:00.

A najważniejsze ... lubi swoją panią ... ja podchodzę do niej nieco nieufnie, ale mam nadzieję, że po pierwszym, bliższym zetknięcie na zebraniu moje obawy znikną.
    • mamamareczka Re: witaj szkoło ;) 09.09.11, 22:10
      my już w II klasie jesteśmy i jak to mój pędrak powiedział "mamo w I klasie było lepiej" no bo w II klasie już maja wiecej nauki a to dopiero początek roku ... a gdzie tam wakacje smile
      pozdrawiamy
      • dag_dag Re: witaj szkoło ;) 12.09.11, 00:29
        He he, moja zaczęła trzecią i właśnie wypaliła: "mamo, w drugiej było lepiej" wink
        ale mojej córce głównie chodzi o zmianę pani, poprzednia była jej ukochaną przyjaciółką, obecna miła, ale to nie to samo.
        ogólnie jednak moja 7-latka czwarty raz w życiu rozpoczęła rok szkolny w podskokach smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka