Dodaj do ulubionych

imię dziecka

13.04.12, 10:26
to może teraz napiszemy skąd wziął się pomysł na imię/imiona Waszego dziecka/dzieci

imiona mojej najstarszej, to DIANA ALEKSANDRA- pierwsze imię ma po Księżnej Dianie, jak byłam w ciąży, to wtedy LadyDi, zginęła w wypadku i postanowiłam, że jak urodzi się dziewczynka, to właśnie tak będzie miała na imię, drugie imię ma po mojej pierwszej, wielkiej, nastoletniej miłości (Aleksander)

imiona mojej starszej, średniej, to EMILIA PAULINA- pierwsze imię ma po dziewczynce z bajki, która cały czas prała swojego kotka i tak jakoś mi ono przypadło do gustu, a drugie ma takie, a nie inne, ponieważ mój mąż chciał wtedy dać jej tak na imię, ale ja nie za bardzo chciałam się zgodzić więc poszliśmy na kompromis i daliśmy jej tak na drugie

imiona mojej młodszej, średniej, to MICHALINA ELŻBIETA- pierwsze imię ma po dziewczynce z filmu "Tylko mnie kochaj", a drugie po mojej mamusi, która zmarła, to już 6 lat, buu, jak ja za nią tęsknię https://manu.dogomania.pl/emot/beksa.gif

no i wreszcie ostatnia moja córa, ma na imię ANTONINA JOLANTA- już przy trzeciej córce braliśmy imię Antosia (po wokalistce Antoninie Krzysztoń, lubimy jej piosenki) pod uwagę, ale stanęło na Miśce, więc postanowiliśmy, że jak urodzi się znów dziewczynka, to nie będziemy kombinować, tylko po prostu będzie Tośka, a drugie imię dostała po swojej i mojej matce chrzestnej
uff skończyłam
Obserwuj wątek
    • ivano.bliminwse Re: imię dziecka 14.04.12, 13:09
      pomysl byl, zeby imie nie bylo mocno popularne.
      zeby nie bylo, ze na placu zabaw zawolam Kuba i siedmiu sie odwroci.
      Hubert
      • chupachups1 Re: imię dziecka 16.04.12, 22:07
        Ja też mam Hubertasmile Tylko z maja 2011.
    • miss_paradox Re: imię dziecka 15.04.12, 21:13
      Robert -
      imie mialo byc miedzynarodowe i nie w pierwszej 100tce njapopularniejszych imion. Chcialam tez imie z litera R.
      • anielka05 Re: imię dziecka 16.04.12, 09:10
        My od zawsze chcieliśmy mieć Filipka, wtedy jeszcze nie był taki popularny. Pierwsza była córka, więc kiedy pojawił się synek nie mogło byc inaczej jak tylko Filip.
    • 14czternastka Re: imię dziecka 16.04.12, 11:56
      U nas Marta, Agnieszka
      Marta bo: i tu cytuję wypowiedź mojego szanownego męża "bo chcę mieć córkę Martę", a że mi się podobało - zostało. Na drugie ma Agnieszka po mnie tak jak ja mam drugie po mojej mamie, taka rodzinna tradycja.
    • 2just81 Re: imię dziecka 17.04.12, 10:20
      U mnie jest Aleksander Artur drugie imię po tatusiu.
      • tisasbaby Re: imię dziecka 20.04.12, 14:38
        u nas jest Zuza, mezowi sie od zawsze podobało i miał gdzies ze jest mega popularne..
        poniewaz nic innego nam sie nie podobało (no moze poza Emmą) nie protestowalam zbytnio
        i tak jest Zuzanna
        o dziwo no osiedlu i wsrod znajomych sa tylko dwie wink
        • d_k_a Re: imię dziecka 23.04.12, 11:02
          u nas tez miala byc Zuzia a ze urosl jej ptaszek i bardzo ciezko bylo znalezc imie ktore nam obu by sie podobalo i nie reagowaloby na nie pol placu zabaw wpadlismy na pomysl zeby byl Tymcio wink
          • tisasbaby Re: imię dziecka 25.04.12, 00:14
            Tymek smile pieknie
            to mój typ dla nastepnego bąbla
            (jezeli sie kiedys zdecydujemy smile
    • amsila Re: imię dziecka 26.04.12, 23:34
      Żeby nie było popularne - Tobiasz.
    • sabka22 Re: imię dziecka 28.04.12, 08:27
      Imiona moich dzieci generalnie przypadkowe,tzn.poprostu mi się podobałysmile
      • moniaaga Re: imię dziecka 14.06.12, 14:34
        9-letni Miłosz od miłości , a Joanna-pierwsza miłość męża. Nie protestowałam ha,ha. A drugie mają po rodzicach.
    • myszy80 Re: imię dziecka 31.07.12, 14:16
      Chcieliśmy, żeby imiona chłopaków nie były za bardzo popularne i żeby nie powtarzały się w rodzinie i wśród znajomych. Obaj mają drugie imiona po dziadkach.
      • lukkoye Re: imię dziecka 31.07.12, 16:08
        my mamy Antoniego dlatego,że było to jedyne imię które nam się wspólnie podobało,a na drugie ma Kazimierz,bo to było imie,które mężowi się bardzo podobało a mi nie i jedynie wynegocjował je na drugie imięsmile
    • miceli Re: imię dziecka 09.08.12, 15:11
      U mnie jest wrześniowa Laura.
    • eoos Re: imię dziecka 27.04.13, 20:20
      Krzysztof Jan
      U nas Krzysztof - od zawsze podobało mi się to imię, mój pierwszy chłopak, generalnie bardzo dobre skojarzenia. Jan - po pradziadkach, tradycja, historia.
      • smonique06 Re: imię dziecka 01.05.13, 23:04
        Jakub Adam

Wiem że mega popularne, ale jakoś od początku przeczuwałam że będzie synek i zaczęłam mówić do brzucha Kubuś i tak zostało, że w papierach Jakub a mówimy do naszego skarba Kuba. A Adam po dziadku tak tradycyjnie.
        • 2013mama Re: imię dziecka 27.05.13, 09:40
          My mamy Błażeja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka