yessa Pozdrawiam 05.09.06, 08:31 Od razu widać po naszym forum, że wakacje się skończyły. Pozdrawiam wszystkie łodzianki i strasznie żałuję, że nie dam rady się dzisiaj z Wami spotkać. Może nastepnym razem, bo lokalizacja mi bardzo odpowiada, godziny popołudniowe też, a Bartuś codziennie po moim powrocie z pracy prowadzi ze mną pertraktacje nt "pójścia gdzieś do dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Pozdrawiam 05.09.06, 11:10 Jolu jak fajnie, że i ty się odezwałaś. ) Bartuś ma rację! Trzeba pójść do dzieci. )))) Mój na razie gada tylko, że jedzie do "tutu" (pociąg, czyli działka) albo ostatnio "Lala, Po" (czyli do domu oglądać Teletubki ). W każdym razie do zobaczenia dzisiaj z tymi co mogą, a z tymi co nie mogą do następnego razu. Idusia, pewnie super są takie kameralne zajęcia. Ja już czekam, żeby z Leszkiem pójść. Powiedz mi tylko, tam na Bratysławskiej to też są "Małe nutki" czy coś innego? A jak tak, to pewnie prowadzi ta druga pani z listy... Jakie są koszty za te zajęcia? Bo w końcu nie wiem, czy to zależy od prowadzącej? Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Pozdrawiam 05.09.06, 23:02 Madziki, jutro o wszystko wypytam. I do tych ktorzy dzis nie mogli byc na Tatrzanskiej - bylo milo i dwie godzinki minely nam w mgnieniu oka. Dzieci bawily sie co prawda "kazde sobie", ale coz, nasz swiat pelen jest idealistow . Pozdrowionka dla wszystkich .. (René po dzisiejszej akcji do 19:00, padl juz o 20:00. Zasnal jak kamien, kompletnie wyczerpany..) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Pozdrawiam 05.09.06, 22:55 Jolu, powiedz tylko kiedy masz czas, a zorganizujemy sie jakos. Ja mam 10 minut do tej sali zabaw i bywamy tam dosc czesto. René tez chetnie jezdzi "do dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Pozdrawiam 06.09.06, 08:34 Fajniutko było, chociaż nie dało się spokojnie kafffki wypić. Ale pogawędki na materacach były udane. Moje dzieci wracały padnięte... a w domu Leszek nawet nie miał siły na kąpiel, tylko od razu do łóżka i "Lala, Po" na dobranoc. A ja jeszcze tylko dzisiaj w pracy i do końca tygodnia wolne. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Pozdrawiam 06.09.06, 10:56 bylo super! a Agata w drodze powrotnej powiedziala,ze mam bardzo sympatyczne kolezanki DDDD przekroczylysmy troche 1h, pani nam policzyla jak za jedna Zuzia zasnela w samochodzie jak kamien i nawet popiskiwania Mikołaja jej nie przeszkodziły. Mikołaj z kolei po wieczornym mleku zasnal w locie do poduszkiDD sala zabaw bardzo nam sie podobala, fajnie ze oddzielne sa sale dla starszych i mlodszych dzieci. jedyny minus dla mnie to: CZAS PRZEJAZDU PRZEZ CALE MIASTO W GODZINACH SZCZYTU w zasranych korkach!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Pozdrawiam 06.09.06, 11:27 Mam nadzieję, że Agata z Zuzią będą w takim razie częściej się z nami spotykać. No i może uda się kiedyś spokojnie pogadać. A co do przejazdu przez całe miasto... cóż... jeżdżę tak dwa razy dziennie. ) Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: Pozdrawiam 06.09.06, 17:06 Dziękuję za miłe spotkanko (siostrzyczko - dobrze, że mi o nim powiedziałaś ))) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Pozdrawiam 07.09.06, 08:04 Bardzo chętnie, super. Może w przyszłym tygodniu, tylko dokładniej napiszę jak dostanę plan lekcji starszego syna i rozpiskę dyżurów męża.Ja mieszkam na Widzewie więc do tego figloraju też mam niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Pozdrawiam 09.09.06, 09:29 Dziewczyny. Mam niespodziewana wizyte mojej mamuski w niedziele, wiec chyba nie zawitamy do Yamahy. Poza tym stwierdzilismy, ze za m-c zajec, raz w tygodniu, 100 zl to troche przesada. Rytmika jest tak satysfakcjonujaca, i do tego dwa razy w tygodniu (35 zl), ze zostaniemy przy tym jedynie, + ewentualnie basen. Rytmika na Bratyslawskiej to strzal w dziesiatke. Zapytajcie Dorotki (coronelli) . Polecam i pozdrawiam. Viola Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Pozdrawiam 09.09.06, 16:43 tak, rytmika fajna jest Ja zapisałam jeszcze Dominike do Akademii Przedszkolaka w Pałacu Młodziezy (niestety na Wyszyńskiego). Tam są zajecia 2 razy w tyg. po 2 godz zegarowe. Zajęcia sa rózne, raz plastyczne, raz muzyczne, raz jakieś rozwojowe, zalezy jaka pani prowadzi. kosztuje to 250 zł za cały rok szkolny. Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Pozdrawiam 09.09.06, 22:49 Dorotko, a kiedy są te zajęcia? I dla dzieci w jakim wieku? Zastanawiam czy Bartuś by się nadał, bo on przecież jeszcze nie przedszkolak tylko żłobkowicz ale chętny jest... Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Pozdrawiam 10.09.06, 10:56 Jolu, zajęcia są w środu od 10:-12 i w czwartki od 15-17:00. One sa teoretycznie dla dzieci od 3-5 lat, ale pani powiedziała, że duzo zalezy od dziecka. czasem i 2 latki sie nadają a np 4 latki jeszcze nie. Trzeba po prostu pojechac na jakies zajęcia i zobaczyc. ja jeszcze nie byłam, więc niewiele umiem napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Pozdrawiam 13.09.06, 13:32 A co tu tak cicho? Wszyscy na zajęciach z dziećmi? I tylko nieliczni w pracy odsiadują przy kompie... U nas lekkie przeziębienie poimprezowe, więc w tym tygodniu nigdzie się nie umawiam, bo pewnie zarażam... Czy Wasze dzieci też skrajnie się zachowują? Z jednej strony grzeczne, ułożone dziecko, aniołek, a za chwilę diabeł odreagowujący na każdym kto się nawinie pod rękę... Joasia notorycznie dostaje po głowie od Leszka, ale zdarza się też, że ją przytula, całuje... Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Pozdrawiam 14.09.06, 07:28 U nas zdarzają się, jak ja to nazywam - "głupawki", ale generalnie nie mogę narzekać na Bartusia. Jest przeważnie grzeczny, choć baaardzo żywiołowy. Tylko starszemu bratu dokucza okrutnie. Czasem nas to śmieszy - taka mała pchła obskakujaca czternastolatka, czasem jednak Grzegorz ma dość i wcale się nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Pozdrawiam 14.09.06, 11:11 Mikołaj nie ma rodzeństwa, wiec może dokuczac tylko psu. kiedys to tak neutralnie do siebie podchodzili. w tej chwili Miki nie przejdzie obok biednego Brandona zeby go nie "poklepac", zlapac za ogon czy uszy, podnosi mu lapy do gory. jak tylko pies sie polozy na swoim dywaniku,juz dzieciaczysko siedzi razem z nim... pies zwyczajnie jak go widzi ,ze sie zbliza to bierze nogi za pas. musimy bardzo uwazac, bo to tylko pies, a Mikolajowi caly czas zwracamy uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Pozdrawiam 14.09.06, 19:41 ja akurat z tym nie mam problemu, tzn z rywalizacja pomiedzy rodzeństwem, mam chyba najbardziej kochające sie dzieci na świecie. I jestem z tym bardzo szczęsliwa! Poza tym roboty mnostwo przy dwójce, co to jest :"czas wolny" powoli zapominam... Dobrze, ze pogoda dopisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuniax1 Re: Łódzkie mamusie !!! 16.09.06, 07:17 czesc dziewczyny jestemm tu nowa , ja mam na imie Magda mam 30 lat i coreczke w wiku 17 m-cy, mieszkam na widzewie , czytalam wasze rozmowy i wiem ze chodzicie z waszymi dziecmi na roznego rodzaju zabawy i imprezy. Dajcie znac gdzie mozna sie wybrac z malym dzieckiem a chetnie pojde. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Łódzkie mamusie !!! 16.09.06, 16:02 hej dziewczyny . my już po bieszczadach. cudownie było, jesień w górach jest przepiękna. no i co najważniejsze pogoda była super. a teraz trochę roboty jak zwykle we wrześniu, ale na spotkanie jestem chętna ))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 19.09.06, 08:25 Witam kolejną Magdę na forum. )) Ja akurat mieszkam na Bałutach, ale jestem z tych "mobilnych" i dojeżdżam w różne miejsca. Jak czytałaś wcześniej może, fajna sala zabaw jest na Przybyszewskiego przy Tatrzańskiej, to w miarę blisko z Widzewa. Anitka fajnie że wyjazd udany. )) No to czas na spotkanko. Kiedy i gdzie? Czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Spotkanie 19.09.06, 08:37 A może czwartek godzina 17? W tym figloraju Tatrzańska/ Przybyszewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Spotkanie 21.09.06, 14:00 Widzę, że nia ma chętnych na dzisiejsze spotkanie w figloraju. Ja tylko jeszcze godzinkę mam dostęp do kompa więc pewnie nic sie nie zmieni, albo jeśli sie zmieni to nie będę wiedziała. Samej nie chce mi sie jechać, tym bardziej, że jadąc na takie spotkanie po południu zostawiam Grzegorza sam na sam z odgrzaniem sobie obiadu. Trudno, może w jakimś innym terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Spotkanie 21.09.06, 18:28 Jolu ja byłam chętna na spotkanie, ale dzisiaj byłam całkiem poza netem... Miałam jazdę do Poznania i Gniezna.... No szkoda, że nie miałam do Ciebie innych namiarów poza netem. Mam nadzieję, że jakoś się wkrótce zgramy. ) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Spotkanie 22.09.06, 13:39 To może wyślę Ci na priva numer mojej komóry? - Następnym razem będzie łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Spotkanie 22.09.06, 14:33 No tak będzie najlepiej. ) Łatwiej się dogramy. ) Wysyłam mój na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Spotkanie 19.09.06, 08:42 Chyba mi wcięło posta... Proponuję czwartek 17-sta figloraj Tatrzańska/Przybyszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Spotkanie 19.09.06, 14:29 kurcze, no.... ja nie dojade na 17 ostatnio tez bylam przed 18 chyba... tylko nie umawiajcie sie miedzy 23 a 30 wrzesnia... bo my do Wladysławowa jedziemy, a tez chce bycDD Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Spotkanie 19.09.06, 14:29 Co do czwartku jeszcze nie wiem. Na razie mam wolne, ale możemy mieć telefon, że butlę przywożą i wtedy jedziemy na działkę. Wstępnie mi pasuje, ale to może się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
gustka3 Re: Spotkanie 19.09.06, 21:34 hej dziewczyny Jutro są pierwsze zajęcia małych nutek na Bratysławskiej o 17:00. Wybieram się z Damiankiem. Może jeszcze któraś z was będzie to do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Spotkanie 20.09.06, 10:39 Gustka szkoda, że wcześniej nie napisałaś, że będziesz chodzić na Bratysławską... Ja i Madda wstępnie zapisałyśmy się do małych nutek na Radogoszczu, tylko pani coś nie dzwoni... zajęcia miały się zacząć w październiku. A tam na Bratysławskiej są jeszcze miejsca? Chociaż na 17 mogłabym nie dać rady, bo Asię muszę z kimś zostawić, a mężo pracuje do 17... Chyba zostanę przy Radogoszczu.... tam miało być ok. 18. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuniax1 Re: Łódzkie mamusie !!! 20.09.06, 07:14 czesc a w jakim wieku dzieciaki mogo isc na ta sale zabaw?, czy moja Julka nie bedzie za mala - ma 17 m-cy, bo chetnie bym sie wybrala.( niestety nie w tym tygodniu bo pracuje po poludniu),ale w przyszlym chetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 20.09.06, 10:34 Zdecydowanie nie jest za mała. Byłam tam z moją dwójeczką - młodsza ma dopiero roczek i miała mnóstwo zabawek dla siebie. ))) Przebojem był wózek dla lalek, basen z piłeczkami, mini-kuchnia z mini-garkami itp. ))) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella do Gustka3 20.09.06, 21:39 Hej, byłas dzisiaj na Bratysławskiej??? Ja tam zajrzałam z Pawłem, w czasie jak Dominika miała rytmike, moze sie widziałyśmy? Mój taki mały szkrab w granatowych ogrodniczkach i czerwonej koszulce, baaardzo ruchliwy A jak nie dzisiaj to za tydzien tez bedziemy, zaczepisz mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
gustka3 Re: do Gustka3 21.09.06, 21:47 hej No niestety Damian nie specjalnie był zainteresowany zajęciami - kilka razy uciekał na korytarz i jakimś cudem tylko dobrneliśmy do końca. Na zajęciach poza nim były same dziewczynki i bardzo ładnie się bawiły tylko Damian zbuntowany. A same zajęcia takie sobie: chyba lepsze dla młodszych dzieci. Było dużo piosenek ale trzeba pochodzić trochę żeby coś zapamiętać. Dzieci rysowały grały na dzwoneczkach i klekotkach i biegały w kółko. I salka malutka i obskurna. Spróbuję za tydzień jak mały będzie chciał iść to się zapiszemy. Pawełka niestety nie pamiętam za bardzo byłam zajęta ucieczkami Damiana Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: do Gustka3 21.09.06, 22:24 jA NIE BYŁAM NA ZAJECIACH, POSTALAM CHWILE W SALI NA SAMYM POCZATKU, POTEM POSZLISMY JUZ DO DOMU. Sorki, za literki, dzieciaki przelaczyly. Ja za tydzien bede, ale na korytarzu, bedziemy czekac na Dominike, wiec jak zobaczysz malego blondaska, biegajacego i krzyczacego, to bedziemy my Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: do Gustka3 22.09.06, 11:05 Ooooo, to mnie zaskoczyłaś Gustka tymi zajęciami. Mam nadzieję, że jednak Leszkowi się spodobają, a jak nie to idziemy na angielski Helen Doron, bo bardzo mu się podobało. )) Był bardzo przejęty, klaskał, kręcił się w kółko, rozdawał dzieciom naklejki z imionami... taki mały organizator. ) Ale chciał tańczyć i rysować, czego nie było an tych zajęciach, stąd myślałam, że Małe Nutki bardziej przypadną mu do gustu. No nic, zobaczymy co będzie na Radogoszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Angielski - korepetytor 28.09.06, 11:13 Forumówki kochane - poszukuję dobrego i sprawdzonego nauczyciela jęz. angielskiego dla mojego starszego (II klasa gimnazjum). Mam juz dość wszelkiego rodzaju kursów na które go posyłałam - z moich doświadczeń wynika, że tam głównie staraja się dopasować poziom do uczniów w grupie a jak już to zrobia to semestr sie kończy i on naprawdę niewiele z tego wynosił. Pomyślałam więc o nauczaniu indywidualnym, takim pod kątem egzaminów. Grzegorz jest w szkole w grupie zaawansowanej, ale ogólnie jest zrażony do tego języka, ma szereg wątpliwości, a ja niestety w wielu przypadkach nie potrafię mu pomóc. Koleżanka miała super kobitkę, prowadziła jej syna jakieś 3 lata, ale ta niestety wyjechała gdzieś na staż. Znacie kogoś odpowiedniego? Możecie kogoś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Angielski - korepetytor 28.09.06, 11:34 tak, mam, to Mirka kolega. Zapytam i zadzwonie wieczorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Angielski - korepetytor 29.09.06, 09:01 Ja też mam koleżankę godną polecenia, ale niestety nie jest w stanie obecnie zagwarantować systematycznej nauki. Ma trochę wyjazdów służbowych - nie zna dnia i godziny. Tak więc to raczej nie wchodzi w grę. Ona bardziej dorywcze lekcje może udzielać. A w ogóle to byłam z dziećmi na zajęciach organizacyjnych Małych Nutek u pani Małgosi na Radogoszczu i bardzo mi się podobało, moim dzieciom również. ) Były dzieci, które już chodziły w zeszłym roku na te zajęcia, ale były bardzo onieśmielone i niewiele się udzielały. Za to Leszek w centrum zainteresowania. ) Chodził za panią, biegał, skakał, w miarę wykonywał polecenia, no oprócz śpiewania, bo skoro nie gada, to jak ma śpiewać. ) Sala jest spora, przestronna, więc powinno być super. ) Nawet Joasia troszkę się udzielała, robiła papa i nosiła dywaniki. ) Teraz idziemy za tydzień już na normalne zajęcia i zapisuję moją dwójeczkę (drugie dziecko 50% gratis). ) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella madziki 29.09.06, 17:24 mnie pani zniecheciła własnie opłata za drugie dziecko, jak tylko powiedzialam, ze mam dwojke, to nie pytajac o nic wiecej, wypalila, ze na drugie znizke da. A ja przyzwyczajona jestem, ze za pawła nie płace, jak na zajecia chodzi dominika. Np na rytmice bawia sie obydwoje, ale za pawla nikt nie kaze mi placic. No bo co on skorzysta z takich zajec? troche dupką pokreci, poskacze, Nie bardzo moge sobie wyobrazic, jakie te małe nutki, skoro i dla roczniaka i dla czterolatka razem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: madziki 02.10.06, 09:35 Małe nutki są dedykowane dla dzieci od ok. 1,5 roku do max 3,5 roku. Wszystko zależy od rozwoju indywidualnego dziecka. Pani dokładnie to wytłumaczyła na zajęciach organizacyjnych. Są dzieci mające rok i już coś będą czerpać z tych zajęć, a są dwulatki które w ogóle z tego nie skorzystają. Pododobnie przy starszych dzieciach - 4 latek chodzący do przedszkola jest za duży na te zajęcia. One są przygotowane specjalnie pod kątem maluchów w wieku żłobkowym. W przypadku moich dzieci Joasia mając rok i miesiąc już widzę, że może skorzystać bo rozwija się dość szybko i bardziej uczestniczyła w zajęciach próbnych niż 3-latki.... Nie rozumiem dlaczego miałaby chodzić za darmo? Ona normalnie będzie brała udział w zajęciach. Dla mnie atutem jest to, że płaci 50%. Chodząc na basen musiałam płacić za obydwoje dzieci pełną stawkę (chociaż nie... miałam 20 zł upustu, co przy sumie ponad 200 zł za jedno dziecko stanowiło niewielką korzyść). Coronella, nie wiem, z którą panią rozmawiałaś, może z tą co prowadzi na Retkini, tej nie znam. Ta z Radogoszcza nic o kosztach na początku nie mówiła. A co do rytmiki, to ona jest dedykowana dla dzieci powyżej 3 lat, więc tutaj rozumiem, że młodsze dziecko nic nie płaci, bo nie bierze w pełni udziału w zajęciach.... Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: madziki 02.10.06, 17:33 Magda kiedy mam sie stawic na pierwsze zajecia? nie za bardzo wiem, w ktorym to jest miejscu.umowimy sie i pojedziemy razem? dobrze mi sie wydaje,ze to miala byc sroda? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: madziki 02.10.06, 20:42 Madda, tak w środę na godzinę 18. To jest na Radogoszczu zachodzie, czyli blisko oda nas. Ulica 11 listopada 38 (chyba) przy SM Radogoszcz Zachód. Możemy jakoś się umówić na GG w środę. ) To będą pierwsze pełne zajęcia i nie trzeba się po nich zapisywać jeśli coś będzie nie tak. W każdym razie płacąc z góry za 3 miesiące jest taniej, ale to już się dowiesz na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: madziki 03.10.06, 13:13 Cześć dziewczyny. Część z was mnie nie zna bo bardzo dawno sie nie odzywałam ale z niektórymi dziewczynami znam sie jeszcze z czasów duzych brzuchów. Może uda mi sie teraz byc trochę bardziej aktywną. Czytałam ze chodzicie do figlo na tatrzańską, tez tam dosć często bywam więc może uda nam sie jakoś spotkać. My chodzimy do Yamahy i jest bardzo fajnie. Okazało się nawet że moja córka i Natalka - anitkashe są w tej samej grupie. O malych nutkach nic nie słyszałam a poza tym dla nas radogoszcz to trochę za daleko. Chodzimy też do nowo otwartego we wrzesniu babies club gdzie są prowadzone zajęcia z angielskiego metodą Hellen Doron (to jest na tatrzanskiej niedaleko tego figloraju). Chodzimy tez do Agatki na retkini bo tam mieszkaja moi rodzice. Jestem chetna na spotkanie w figloraju- może w tym tygodniu bo pogoda kiepska i niestety słyszalam ze ma padać. magda powiedz mi czy ty chodzisz do Wodnisia. Ja próbowalam sie zapisać ale nie ma miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: madziki 03.10.06, 20:41 Renis zaglądaj jak najczęściej. ) Do Wodnisia nie chodzimy, podobnie jak do Yamahy - brak funduszów. (( Zamierzałam chodzić na basen indywidualnie, ale jakoś nam czasu brakuje na razie... Na próbnej lekcji Helen Doron byłam razem z Maddą i jak dla mnie nawet fajnie to wyglądało... ale wybrałam jedne zajęcia - Małe Nutki. Jestem jak najbardziej za spotkaniem w Figloraju, wszystko jedno gdzie. Mi osobiście pasuje czwartek albo piątek po południu. O ile oczywiście Leszek bardziej się nie rozłoży. Nie wiem czy dostaje temperaturę od wychodzących ząbków, czy próbuje go rozebrać jakieś przeziębienie. Kuruję go tym co mam i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: madziki 04.10.06, 09:24 Miejmy nadzieję ze to ząbki choć pogoda taka że trzeba uważac bo o przeziębienie nie trudno. My jakoś sie trzymamy. Zęby mamy wszystkie więc u nas to tylko na przeziębienie możnaby ewentualnie zgonić. Jakby Lesio był zdrowy to możemy się w czwartek umówić tam na tatrzańskiej bo w piątek idziemy do yamahy. Ja bym mogła byc tak ok 16-17. Może jeszcze ktoś do nas dołączy? Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: madziki 04.10.06, 10:46 hej, na spotkanko sie piszę ale nam odpowiadają środy najbardziej. My się z Renis zobaczymy w piątek w yamasze )))))))))))))). a na małe nutki jeździmy na bratysławską bo z pabianic bliżej. do kids clubu wybieramy sie z koleżanką na próbną lekcję, zobaczymy czy nam sie spodoba. na razie Natalka rozmawia z dziadkiem po angielsku przez skypa, i radek z nią na kolanach gada przez skypa z całym światem. ostatnio rozmawiali z chinką )))))))))))))))). na basenie startujemy z indywidualnym trenerem bo do wodnisia sie zraziłam. nie podoba mi sie podejscie do klienta, no i terminy nie bardzo nam pasują. dla nas niedziela to dzień spontanicznych atrakcji, no i nie ta godzina do wstawania.... a tak budzi nas natka skakaniem po nas a potem robimy śniadanko, a potem wedle fantazji..... jejku jak sie rozpisałam trzymajcie się cieplutko w ten deszczowy dzionek Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: madziki 04.10.06, 12:44 Ciekawa jestem gdzie ten indywidualny trener? Bo ja caly czas mysle o nauce plywania dla Rity ale Nowa Gdynia to trochę za daleko. Chodzimy na basen na Rzgowską ale tam nie ma nauki plywania dla takich malych dzieci. No i caly czas szukam. A czemu do wodnisia sie zrazilaś ja tam nigdy nie bylam więc jestem ciekawa ale to może pogadamy w piątek. Kids Club jest ok prowadzą dwie Panie na zmianę (jedna mi sie bardzo podoba druga tak średnio)A zresztą sama zobaczysz jakby co to my chodzimy w poniedzialki na 17.30. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuniax1 Re: madziki 05.10.06, 21:32 czesc , dziewczyny co to sa te Małe Nutki , Yamaha i gdzie sie te zajęcia odbywaja, powidzcie mi cos wiecej dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: madziki 06.10.06, 20:50 No i niestety Leszek chory... siedzę z nim na zwolnieniu. Pediatra stwierdziła, że to zapalenie jamy ustnej i gardła (początki anginy). Temperatura trzymała go do wczoraj. Teraz już dostał antybiotyk, więc powoli jest lepiej, chociaż dziąsła całe czerwone. Z apetytem nie jest tak źle, bałam się że nie będzie chciał wcale jeść.... Dziuniax1 info o Małych nutkach i Yamaha jest w wątku nieco wcześniej. Dziewczyny fajnie macie z tymi wszystkimi zajęciami... czemu to wszystko jest takie drogie??? Anitkashe czym się zraziłaś do Wodnisia? Ja tam chodziłam i byłam zadowolona... Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 propozycja 15.10.06, 20:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=600&w=50382537Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: madziki 25.10.06, 12:50 Witam Wszystkie Łodzianki, Madziu, czy mogę jakiś nr tel. do tych małych nutek na Radogoszczu, choc wydaje mi sie (takie jest tez zdanie babci-pedagoga) ze JUla jest jeszcze za mała. Dzwoniłam do centrun zajec pozaszkolnych na Przełajowej i powiedzieli mi ze od 3 lat i to jest chyba logiczne. Pisze sie chetnie na jakies spotkanie. Pozdrawiam Was i Wasze pociechy,jola z jula Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Bursz... 26.10.06, 08:24 Jolu, są różne typy zajęć dostosowane do wieku dzieci. Małe Nutki jak już kiedyś pisałam, są dostosowane do dzieci w wieku max do 3,5 lat, które nie chodzą do przedszkola jeszcze. Mój Leszek mając obecnie 2,5 roku doskonale się tam bawi. Jak tylko wspomnę, że jedziemy do pani, to on już chce się ubierać i pędzi. ) Na początek zawsze jest tzw. rozgrzewka. Dzieci chodzą sobie w kółko, potem pada deszczyk i uciekają, potem przeskakują przez kałuże itp... Uczą się dmuchać piórka, grają dzwoneczkami czy kołatkami... Takie naprawdę proste rzeczy, nieskomplikowane. Starsze dzieci by się nudziły na takich zajęciach. Córeczka mojego kolegi z pokoju też chodzi na te zajęcia, a jest pół roku młodsza i też im się podoba. ) Tak naprawdę to zależy indywidualnie od danego dziecka. Jakby coś podaję telefon do pani Małgosi - 605 147 620 - wszystko chętnie wyjaśni. ) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz dziękuję Madziu 26.10.06, 22:38 Witam, serdeczne dzięki, napewno postaram się skorzystać. Mamy tylko różne godziny snu i....tu jest problem,ale mam nadzieję, że się uda. Pozdrawiam, Was, jola Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Wszystkiego Najlepszego z Okazji Świąt :) 20.12.06, 11:39 Wesołych Świąt! Bez zmartwień, Z barszczem, z grzybami, z karpiem, Z gościem, co niesie szczęście! Czeka nań przecież miejsce. Wesołych Świąt! A w Święta, Niech się snuje kolęda. I gałązki świerkowe Niech Wam pachną na zdrowie. Wesołych Świąt! A z Gwiazdką! - Pod świeczek łuną jasną Życzcie sobie - najwięcej: Zwykłego, ludzkiego szczęścia Dla Was i Waszych Rodzin Wszystkiego Najlepszego ! Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Wszystkiego Najlepszego z Okazji Świąt :) 21.12.06, 17:08 Witam, dołączam się do życzeń, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NAŚWIĘTA I POMYŚLNOŚCI WNOWYM ROKU, pozdrawiam, jola z julą Odpowiedz Link Zgłoś
makop Re: PUK STUK:) 22.01.07, 11:27 halo halo czy ten watek jest jeczsz aktualny???? Ja jestem mamą od lipca 2006 i chetnie się zapoznam z Łodziankami nr gg629592 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: PUK STUK:) 22.01.07, 22:58 Czasem zaglądam, ale jestem uziemiona wieczorami w domu, jeszcze jakiś czas cycować będziemy Jedynie spotkanka z dzieciaczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
makop Marta28 26.01.07, 10:43 my sie umawiamy na spacer jak sie pogoda poprawi gg629592 Odpowiedz Link Zgłoś
coronella figloraj Stumilowy Las, piątek, 13:00 07.02.07, 21:37 będę ja (z Dominiką lat 4 i Pawłem lat 1,5),i kilka dziewczyn z forum, może ktoś jeszcze ma ochotę? Jesli któraś z Was przyjdzie, koniecznie ujawnić sie proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Stumilowy Las piątek godz 13:00- figloraj 07.02.07, 21:38 będę ja (z Dominiką lat 4 i Pawłem lat 1,5),i kilka dziewczyn z forum, może ktoś jeszcze ma ochotę? Jesli któraś z Was przyjdzie, koniecznie ujawnić sie proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Stumilowy Las piątek godz 13:00- figloraj 07.02.07, 22:14 A gdzie on jest? Poproszę o wskazówki jak będę miała czas to wpadnę Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Stumilowy Las piątek godz 13:00- figloraj 07.02.07, 22:17 www.stumilowy.pl/wejscia_grupowe.htm a ile będzie ogonów bo może się można załapać? Ciut daleko z mojej Rudy ale zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Stumilowy Las piątek godz 13:00- figloraj 08.02.07, 09:31 wiesz co, te wejscia grupowe to chyba dla przedszkoli i żłobków. Napisałam więcej na forum Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Stumilowy Las 19.02.07, 22:15 bylyśmy z madzikami, ale w sobotę kolo 11. suuuper tam jest! bardzo mi sie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Stumilowy Las 26.02.07, 15:01 Oj tak, potwierdzam, rewelacja ) Za pierwszym razem co prawda nie trafiłam, bo jechałam po ciemku... ale za dnia dało się trafić. A przy okazji mamusie rocznika 2004 - gdzie posyłacie dzieci do przedszkola? Bo to już za chwilkę zapisy.... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Przedszkole 26.02.07, 23:56 Do jednego z najbliższych na Rudzie Pabianickiej do Sióstr Bernardynek archidiecezja.lodz.pl/przedszkole/show.php?src=naszdzien.html Mam nadzieję, że się dostanie bo pozostałe dwa w najbliższej okolicy jakoś nie zachęcają dopiero w okolicy CZMP coś jeszcze jest. No i dziadkowie mają blisko mogą odbierać nawet spacerkiem (znaczy się bez fotelika) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Przedszkole 27.02.07, 11:42 Ja cały czas rozważam między kilkoma: - nr 220 na Jaracza (Montessori) - mam blisko pracy, ale przeraża mnie ilość dzieci (8 grup po 25 dzieci), - nr 74 na Długosza - też Montessori, tyle że mniejsze na Bałutach, koleżanki syn tam chodzi, a w zasadzie kończy i są zadowoleni, ale wiem, że ciężko się tam dostać... obecnie mam blisko domu, ale we wrześniu już będziemy dojeżdżać spoza Łodzi, - nr 126 na Broniewskiego - normalne, tuż obok moich rodziców, sama tam chodziłam, - albo jakieś fajne gdzieś na Widzewie (żebym miała po drodze do pracy). No i ciągle nie mogę się zdecydować. W marcu zamierzam je odwiedzić i coś wybrać, bo niestety podanie można złożyć tylko do jednego. Przedszkole w Rogowie (tam będziemy mieszkać) niestety nie wchodzi w grę, bo nie zdążyłabym odebrać dzieci po pracy... Poza tym w razie ewentualnych problemów lepiej mieć przedszkole blisko pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Przedszkole 05.04.07, 21:37 Nareszcie znalazłam chwilkę aby napisać i widzę, że mamy podobne problemy ja tez się borykam z wyborem przedszkola mnie pasują dwa na retkini na wyszyńskiego i na olimpijskiej bo są dłużej czynne. Tak naprawdę sama nie jestem przekonana bo jakos tak same te budynki mało zachęcające są. Może coś wiecie na ich temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Przedszkole 05.04.07, 22:21 Na Olimpijskiej chodziłam ale to było dawno temu. Miło wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Przedszkole 13.04.07, 15:59 No właśnie ja też tam chodziłam nawet moja mama tam pracowała jak byłam malutka (takie czasy). Zobaczymy wyniki 31 maja mają być. Mam nadzieję, że zostanie przyjęta bo jak nie to będę miała kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 dużo... 25.10.07, 20:18 Aklimatyzujemy się z trudem do przedszkola. A młodsza przyzwyczaja się do bycia bez starszej siostry. Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: dużo... 18.02.08, 22:25 u nas cały czas bez większych zmian, Laura chodzi do przedszkola i rządzi w nim. Mam jednak problem gdyż moje dziecko nie chce jeść ani w przedszkolu ani w domu. A u was jak sie to przedstawia Odpowiedz Link Zgłoś
lorana co słychać 19.07.08, 22:37 I co u was, widać, że zaczęły się wakacje bo na forum totalna cisza. Napiszcie co wasze pociechy robią podczas wakacji czy maja wolne czy chodzą do przedszkola. Moja maleńka przebywa raz u jednej raz u drugiej babci. Niestety my już jesteśmy po urlopie ale i tak staramy sie zapewnić małej jak najwięcej rozrywek. Słyszałam że tuż za Poddębicami otworzyli safari zoo więc chcemy się tam wybrać w któryś z najbliższych weekendów Odpowiedz Link Zgłoś