Dodaj do ulubionych

Komunia...

15.04.13, 09:41
puk puk, jest tam ktoś jeszcze?

czy Wasze dzieci idą w tym roku do komunii? Natalka tak (poszła do szkoły jako sześciolatka, a decyzją biskupa wszystkie drugie klasy ida do komunii, także te złożone z teraźniejszych siedmiolatków).

jak przygotowania? ja mam wszystkie glowne przygotowania zalatwione: sukienka, buty kupione. REstauracja zamowiona, menu wybrane. Goscie zaproszeni, jeszcze tylko dzisiaj - jutro wysylam kilka zaproszeń pocztą. Już też kochający tatuś wybrał prezent (bardziej dla siebie...) - Xboxa wink

a myslalam,że uda się tak to zalatwić "duchowo", bez wartosciowych prezentów... smile a jak u Was?
Obserwuj wątek
    • taormina Re: Komunia... 23.04.13, 16:16
      Hej!
      My też komunistki smile Przygotowania ok, alby szyje nam parafia, wszystkie takie same, za rozsądne pieniądze. Dla siebie kupiłam już sukienkę, bez napinania, jakoś tak przypadkiem i jestem zadowolona. Gości zaprosiliśmy, przyjęcie u nas w domu, ale mamy panią do gotowania, więc głowę będę miała wolną.
      Prezent od nas standardowy: rower, ale akurat jest potrzeba wymiany na większy. Teraz dzieci mają tyle gadżetów, że trudno coś nowego kupić smile
      Wydaje mi się, że Madzia nie ma "materialnego" podejścia do tematu, niezbyt interesuje ją co dostanie, prosiła tylko o jakieś kolczyki, bo chętnie by sobie zmieniała. Za to cieszy się na całą uroczystość, włącznie z obiadem i zaproszonymi gośćmi. Cieszy się, że to będzie jej święto big_grin
    • biba23 Re: Komunia... 17.06.13, 23:51
      Jaculek też przystąpił do komunii
      wszystkie dzieci miały alby i siedziały z rodzicami w ławkach
      zamówiliśmy catering najlepsza to był zabawa wspólne gry z gośćmi ping pong piłkarzyki bilard beyblade smile
      prezenty kasa robot sterowany piłka do nogi gra lego i beyblade itp.
      ale duchowo też było i dostał też ksiażki religijne i ryngraf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka