Dodaj do ulubionych

za duża beta?

05.05.14, 18:05
hej, nie wiem co myśleć
29.04 beta była 140
potem nie miałam jak zrobić ponownego badania i zrobiłam dziś- po 6 dniach
beta 2588

Nie za duża? Już się oczywiście naczytałam o zaśniadzie itpuncertain Powinna się podwajać a wzrasta prawie trzykrotnie
Obserwuj wątek
    • xagus89x Re: za duża beta? 05.05.14, 18:19
      Ja dziś też byłam na becie. Wynik 2793 smile Myślę że to dobry wynik, choć też nie znam się za bardzo.
      • netka_26 Re: za duża beta? 05.05.14, 18:21
        Ważny jest podobno przyrost po 48 godz. Ja mam niższą betę ale super mieszczę się w normach licząc od dnia owulacji (była potwierdzona usg wiec pewniak) i przyrost też mam świetny smile
        • mamawojtka86 Re: za duża beta? 05.05.14, 18:25
          Sam wynik bety jest akurat na mój tydzień. Ale chodzi mi właśnie o przyrost- wychodzi na to, że mi za każdym razem prawie się potraja co 48h, a nie podwaja.

Wyczytałam, że jak nie jest dużo za duży, ale rośnie więcej niż dwukrotnie, to może świadczyć o bliźniakach;p hahaha
          • netka_26 Re: za duża beta? 05.05.14, 18:29
            haha ale mnie ucieszyłaś smile u mnie wzrosła dokładnie 4,5 raza w ciągu dwóch dni haha.....wizyta u gina wszystko wyjaśni. Póki co w środę zrobię sobie betę, mocz, cukier i przeciwciała różyczkowe i toksoplazmoze....i to chyba będzie komplet na wizytę bo WR i Hbs i morfologię już zrobiłam
            • mamawojtka86 Re: za duża beta? 05.05.14, 18:36
              uff czyli u ciebie jeszcze większy wzrost, to mnie cieszywink
              a jeśli nie bliźniaki to wysoki przyrost świadczy o silnym jednym zarodku. To też dobrzesmile

Boję się tylko tego cholernego zaśniadu, ale to przez to poronienie mam schizy, mam nadzieję, że przejdą po USG, pójdę w 8 miesiącu więc na pewno powinno być widać.

No i taki szybki przyrost na pewno świadczy o tym, że to nie ciąża pozamaciczna. Tyle wygooglowałam na raziewink
              • netka_26 Re: za duża beta? 05.05.14, 18:46
                ojej nie zadręczaj się tak.....to moja pierwsza ciąża i też chciałabym mieć pewność, że wszystko ok ale jestem dobrej myśli no i te moje objawy....100 % ze jest ok.....do tego wszystkiego mam wielkie wsparcie w mężu i rodzicach. doktorek też jest dostępny na telefon smile
                • ewelinas1986 Re: za duża beta? 06.07.14, 00:57
                  Witam, mam również podobny problem. Otóż we wtorek robiłam beta hcg i wyszło 57 (pomiar o 8 rano), w środę zrobiłam ok. 11.30 wynik 209. Wiem, że powinno się robić co drugi dzień, ale jestem po poronieniu i lekarz kazał zgłosić się od razu po potwierdzeniu ciąży, a akurat w środę przyjmował. Martwi mnie tak duży przyrost. Gdzie nie wpisuję zapytania duży przyrost beta hcg wyskakuje zaśniad groniasty. Już raz się nim stresowałam. MIałam jego podejrzenie w ciąży którą poroniłam w listopadzie. (12 tc) na szczęście wynik histopatologiczny nie potwierdził podejrzenia.
                  Lekarz zrobił usg stwierdził jedno jajeczko i ciałko żółte w prawym jajniku. No ale więcej nic nie mógł powiedzieć, bo jeszcze za wcześnie. a i macica w normie. (gdy miałam podejrzenie zaśniadu właśnie macicę miałam powiększoną). Kazał mi zrobić badaie jeszcze w poniedziałek i do niego zadzwonić, ale im bliżej tym więcej chorób wymyślam. Widzę, że Wasz wątek jest świeży. proszę o informację odnośnie tej wzrastającej bety, widzę, że ciąża się pięknie rozwija.
                  • coccinella0 Re: za duża beta? 07.07.14, 13:18
                    Za duża beta, za mała beta, po co się tak stresować? Ja zrobiłam raz, wyszła mi bardzo niska jak na początek 5 tc, bo 122, lekarz powiedział, że sam wynik świadczy o tym, że jestem w ciąży, że jeśli chcę, to mogę kontrolować, czy i jak rośnie, ale PO CO? Poszłam w 7tc na USG, zastałam piękne, bijące serduszko, bez stresów i latania co chwilę do laboratorium, a przede wszystkim - bez zachodzenia w głowę, czy wyniki są NA PEWNO okej.
                  • mamawojtka86 Re: za duża beta? 07.07.14, 15:55
                    Ja się niepotrzebnie martwilam,teraz jestem w 15 tyg juz po usg genetycznym, maluch rosnie trochę szybciej niz wg schematu, miesci sie jednak w normach jest zdrowy i pełen energiiwink przy zasniadzie wzrosty sa podobno kosmicznie wysokie.
                    • ewelinas1986 Re: za duża beta? 07.07.14, 21:56
                      Witam , dziękuję Wam za odpowiedzi. lekarz kazał więc zrobiłam. na szczęście wyszła w normie co do wzrostu - 1235 wink kazał przyjść w następną środę na usg, bo teraz był tylko pęcherzyk. więc mam nadzieję, że będzie dobrze.
                      • mamawojtka86 Re: za duża beta? 07.07.14, 22:01
                        To świetnie. Pęcherzyk widoczny od 1000, zarodek najczęściej od 6000 chociaż w pierwszej ciąży przy becie ponad 7000 był u mnie sam pecherzyk, zarodek tydzień później zobaczyłam, a dziecko ma obecnie 15 miesięcy i rozwija się świetnie wiec różnie bywa wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka