Dodaj do ulubionych

Do maral97

23.11.04, 13:34
Wyczytałam w jednym z Twoich postów, że w Twoim mieście nie ma USG 3D. Jest
Usg 3D robia je w Medremie i kosztuje 90 zł. TYlko nie wiem jak z
nagrywaniem. Koleżanka urodziła w czerwcu i mówiła, że nie nagrywa, ale jak
masz kamere to możesz sama sobie to nagrać. Wiem, że to już nie to. Ale może
teraz sie coś zmieniło. Dzisiaj dzwoniłam tam i wykonuje to USG dr.
Rachwalski i czy nagrywa to musisz rozmawiać bezpośrednio z lekarzem.
Tak wogóle to jak się czujesz? Mi powoli mdłości przechodzą. Czasami czuje
taką "gulkę" wieczorem. Fakt jestem zmeczona jak wracam do domu a tam jeszcze
mały skacze, szaleje i nie daje chwili wytchnienia.
Pozdrawiam Iwona
Obserwuj wątek
    • maral97 Re: Do maral97 23.11.04, 15:51
      Hej!
      Jestem w szoku!
      Naprawde robią takie USG w Medremie!!!!
      W takim razie muszę się tam wybrać. Planowałam drugie USG po 12 tc no i właśnie
      dzisiaj mija dokładnie 12 tc mojego Maleństwa.
      Zadzwonię tam i zapytam jakie są terminy. Kiedyś jak byłam tam na USG jamy
      brzusznej to pamietam, ze musiałam długo czekać na wizytę. MAm nadzieję, że coś
      się zmieniło.
      Dzięki za cudowną informację!
      Pozdrawiam, Ala

• maral97 Re: Do maral97 23.11.04, 15:53
      Zapomniałam dodać, że dr Rachwalski jest moim zdaniem najlepszym lekarzem w
      Opolu!
      A czuję się świetnie, żadnych nie miłych dolegliwości nie mam i nie miałam.
      Dzięki.
      A do Dziecka, to rzeczywiście mi Wojtek też daje sie we znaki ale jest ok.
      Czekam na następnego łobuziaka smile
      Życzę świetnego samopoczucia w dalszej ciaży!
      • iwona077 Re: Do maral97 25.11.04, 08:51
        Jak cos będziesz wiedziała to daj znać - chodzi mi o to nagrywanie.
        Pielegnierka powiedziała, że trzeba z lekarzem rozmawiac, bo ona nie wie.
        Ciekawe czy rzeczywiście sa takie długie kolejki na to Usg.
        Fajnie, że żadnych nie miłych dolegliwości nie masz. Mi powoli przechodzą, ale
        pierwszą ciążę to dużo lepiej przechodziłam.
        Pozdrowionka i miłego wyczekiwania!
        • maral97 Re: Do iwona077 25.11.04, 13:49
          Witam!
          Wczoraj dzwoniłam do Medremu wolny termin był na piątek, więc długich kolejek
          nie ma. Rzeczywiście 90 zł. Pytałam o nagranie ale nie wiem czy dobrze się
          dogadałąm bo przez telefon usłyszałam, że jest możliwosć nagrania ale trzeba
          wszystko przynieść. (nierozumiem co znaczy wszystko: czy kasete video, czy
          miała na myśli kamere). Jak bedę się rejestrowała do dopytam dokładniej.
          Planuje wizytę na 9 grudnia. Nie mogę się doczekać.
          Pozdrawiam.
          • iwona077 Re: Do iwona077 30.11.04, 13:16
            Byłas w piątek na tym USG 3D? I co fajniejsze uczucie? Jak to jest z tym
            nagrywaniem?
            U nas wszystko ok. Jakos leci. Jestem bardziej zmęczona niż zwykle. Bardzo
            swędzi mnie brzuch i łydki mimo smarowania. U Ciebie też tak jest. Pamiętam, że
            w pierwszej ciąży też tak miałam i lekarka nie wiedziała czemu, a potem samo
            przeszło.
            Pozdrowionka.
            • maral97 Re: Do iwona077 30.11.04, 13:47
              Hej!
              nic mnie nie swędzi współczuje Ci z tym!
              NA USG jestem już zarejestrowana na 11 grudnia. Wypytałam przez telefon o
              nagranie i ta BAbka jest chyba jakaś niekumata, ale powiedziała ze trzba
              przynieść kamere z kablami - poco te kable lub video z kablami bo lekarz tym
              nie dysponuje. Tak głupio iść z video tam. Poza tym lekarz jedynie robi zdjęcia
              z aparatu USG.- chociaż tyle. Zatem wydaje mi się ze jeśli chodzi o kamere to
              poprostu nagrywa się z monitora a video sama podłączas i nagrywasz ja to tak
              rozumiem.
              Zdam relacje po wizycie.
              Pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia.
              • iwona077 Re: Do iwona077 10.12.04, 14:27
                Cześć Ala
                Jutro idziesz na to USG 3D. Jak wrócisz napisz mi jak dokładnie nagrywa i czy
                rzeczywiście kosztuje 90 zł.
                Pozdrawiam i życze miłych wrażeń.
                • maral97 Re: Do iwona077 11.12.04, 13:01
                  Dzięki już nie mogę się doczekać mam nadzieję, że z dzidziusiem wszystko ok.
                  MAm na 15 więc jeszcze troszkę muszę poczekać. Na pewno napiszę jak było.
    • maral97 Re: Do maral97 11.12.04, 18:55
      No i jestem po USG. Lekarz pooglądał Dzidziusia z każdej strony i jest wszystko
      ok. - no widział może wszystko poza tym co jest skryte między nóżkami wink Oprócz
      tego sprawdził tętno Dziecka i przepływy pępowinowe.
      USG to dla mnie za wiele się nie różni od tradycyjnego ale lekarz zapewne
      widział więcej. Zresztą co tu dużo pisać ja na wizycie nic nie widziałam.
      Monitor był tak postawiony, że pacjętka widziałą tylko kabelki sad
      Mam za to 3 zdjęcia i nagranie całego badania na kamere. Obraz już odtworzyłam
      i na początku bardzo skakało i dopiero pod koniec badania mężowi udało sie coś
      nagrać. Na filmie widziałąm jak lekarz przełączał obraz na trójwymiarowy i
      sprawdzał czy wszystko ok. Niesttey akurat dokładnie - wyraźnie mi się ten
      moment nie nagrał sad Ale najważniejsze że Dzidzia zdrowa smile
      Za to mąż wszystko widział smile i przynajmniej on wyszedł w pełni zadowolony.
      Ja osobiście Ci tego badania nie polecam, bo możesz się zawieść.
      • iwona077 Re: Do maral97 13.12.04, 11:00
        Z tego wynika, że USG 3D u nas jest, ale zbytniej radości widoku dzieciątka nie
        ma. Bo jak piszesz TY widziałaś kable, na kasetę wideo nie idzie nagrać.
        Zrozumiałam, że na kamerę też nagrywasz obraz a nie jest podłączona do tego
        aparatu. To na razie bez sensu. Radość ta, że lekarz powiedział, że dzidzia
        jest zdrowa. Ale tyle też byś się dowiedziała na normalnym USG. Jeżeli nie
        polecasz go to ja chyba się nie wybiorę, bo na pewno bym się tak zawiodła jak
        TY.
    • maral97 Re: Do maral97 13.12.04, 16:38
      Wklejami Ci link do zdjęć mojego Dzidziusia z tego USG:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17399328&a=18501052

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka