03.02.05, 10:26
Slyszlyscie prognoze pogody na wiosne i lato? W kwietniu ma byc juz 25 C , w
maju temperatury po 30 stop. , w czerwcu upały po 35 . Boże jak my wytrzymamy.
Obserwuj wątek
    • ewucha28 Re: upały!!! 03.02.05, 11:39
      Damy rade ,ale sie ciesze,jesli to prawda to miod na moje serce,jestem
      ciepłolubna i moge zyc w tropikach urodziłam sie w czerwcu,tak jak nasze
      dzieciaczki,zobaczycie one tez będa lubiły ciepło.Pomyślcie ze sa w tym plusy
      tego typu ze nie trzeba bedzie nosic takiej ilości ciuchow na sobie a zwiewna
      sukienka wystarcz,bedziemy mogły powystawiac te nasze zabunkrowane brzusie,a z
      upałami dmy sobie rade,więcej owocow i wody mineralnej wyjda nam na zdrowie i
      moze załapiemy sie na truskawki,jest taka mozliwość ze beda wczesniej w tym
      roku ,bo jak nie to dopiero w 2006 te ktore nie beda karmiływink
      • hayet Re: upały!!! 03.02.05, 13:27
        Pewnie, ze damy rade. Ja rowniez jestem czerwcowa i lubie lato, ciepelko. Moze
        nie bedzie az tak zle.
        • lolo09 Re: upały!!! 03.02.05, 13:54
          w 2002 tez bylo goraco, w czerwcu lezalam pod wiatrakiem i liczylam na kazda
          burze, ze to moze juz...... teraz tez damy rade, zreszta wole jak jest nawet za
          cieplo niz za zimno.
          buziakismile))))
    • strzala04 Re: upały!!! 03.02.05, 13:57
      O Matko! Upały! NIe cierpię upałów. Szczególnie teraz gdy mam podwyższoną
      temperaturę w ciąży. W nocy musze mieć chłodno w mieszkaniu bo inaczej nie mogę
      spać. Upał w mieście jest okrutnie przykry. Trzeba będzie gdzieś skryć się na
      wsi sielskiej anielskiej.
      • romilka Upały!!! Hurra!!! 03.02.05, 14:18
        Uwielbiam ciepłosmile Mam juz dosc zimy i tych ponurych dni,jak słonce wychodzi to
        az sie zyc chce!!Tez urodziłam sie w czerwcu i juz sie nie moge doczekac swojej
        dzidzismile Bedzie dobrze,poradzimy sobie!!!
        pozdrawiam!!
        Romi-Dzidzia
    • mamalgosia Re: upały!!! 03.02.05, 15:23
      Upał z dodatkowymi 13 kilogramami to na pewno nie będzie przyjemność. też
      słyszałam te prognozę, ale już niejedna się nie sprawdziła...
    • sgosia5 Re: upały!!! 03.02.05, 15:43
      Jakoś przeżyjemy. A poprzednią córcię urodziłam w kwietniu 2002 i też pamiętam
      upały od maja az do września i bardzo sobie chwaliłam! dzidzia tylko w koszulce
      no i siedziałam na zmianę to u moich rodziców w ogródku albo u teściowej na
      Mazurach. Ale w W-wie rzeczywiście beznadziejnie!
      • ewucha28 Re: upały!!! 03.02.05, 18:26
        Ja jak urodziłam Marysie w 2000r to nie wiem czy pamiętacie tę Wielkanoc
        kwietniowa w 30stopniowym cieple,byłam bardzo zadowolona ze tak cieplutko jest
        bardzo nam sprzyjały spacerki w samych bodzikachwink
        • fasolka31 Re: upały!!! 04.02.05, 09:15
          Ja moje pierwsze dziecko urodziłam 1 lipca i upały mi nie przeszkadzały. Teraz
          niby też ma być ciepło, a przecież rodzę w końcówce czerwca....i znów się
          cieszę, bo nie chciałabym w zimie lub jesienią rodzić, siedzieć w domu i się
          nudzić okrutnie. A tak: spacerki, troszkę słoneczka...a i depresja szybciej
          mijasmile)))))) Ja tam sie cieszę smile)))))))
    • netka334 Re: upały!!! 04.02.05, 13:21
      Cześć, a ja to się obawiam tych 35 stopni w czerwcu, źle znoszę upały, robi mi
      się po prostu słabo, nawet jak nie jestem w ciąży, a teraz to nie wiem jak
      przetrzymam.Rodzę w połowie czerwca, ale jeśli pogoda dopisze to juz wcześniej
      będę ociekać potem. Pozdrawiam
    • nonu Re: upały!!! 04.02.05, 16:04
      Ja podobnie jak lolo chodziłam w ciąży w 2002 roku, urodziłam 25 września, więc
      cały trzeci trymestr przypadł na lato. Szczerze mówiąc lepiej chyba to zniosłam
      niż normalnie, nie bedąc w ciąży, a od 27 do 36 tc przytyłam jedynie 200 gr,
      jadłam dużo owoców, warzyw i piłam dużo wody, kefirów, maślanek. Teraz mam
      nadzieje załapać się jeszcze na truskawki. Pozdrawiam.
      P.S. Bardziej mnie martwi to, że po porodzie będę musiała skrzętnie chować
      mamusiny brzuszeksmile))
      • jola-kropek Re: upały!!! 08.02.05, 18:49
        o co chodzi z tymi truskawkami? czy one az tak bardzo uczulaja?
        • romilka Re: upały!!! 08.02.05, 18:58
          tez mnie zaciekawiły te truskawki!!! Nie moznajesc??Ja uwielbiam
          truskawki,kocham je!!!
        • ewucha28 Re: upały!!! 08.02.05, 19:00
          No niestety jak karmisz piersią musisz zrezygnować z truskawek bardzo
          uczulają ,są niewskazane,ale za rok sobie mozna odbic,ja mam termin na początek
          czerwca i obawiam sie ze sie na nie nie załapie,słyszałam tez o tym ze warto
          unikac juz przed porodem (II TRYMESTR)alergenow i pokarmow bardzo uczulającycg-
          czekolada,cacao,cytrusy ,truskawki...i pestkowcow(pestkowce bo niby mają wpływ
          na kolki,ale w to akurat nie wierze)
          • ewucha28 Re: upały!!! 08.02.05, 19:01
            w nawiasie miało byc III TRYMESTR
            • lolo09 Re: upały!!! 08.02.05, 21:49
              to prawda ze truskawki trzeba odpuscic, no chyba ze sie chce aby male wygladało
              jak biedronkasmile)))
              nawiasem mowiac sernik tez smile))))
        • sgosia5 Re: upały!!! 08.02.05, 21:55
          Tak jak z owoców najbardziej uczulaja truskawki to z warzyw pomidory,
          niestetysmile)) Jak urodziłam pierwsza dzidzię (w kwietniu) to chyba po ok. dwóch
          mies. zaczęły u niej występowac objawy alergii i karmiąc piersią całe lato
          byłam na b. ścisłej diecie (nie mogłam m. in. jeść żadnego nabiału) to
          najbardziej żal mi było jogurtów i pomidorów sad((
          Wejdź na forum Alergie dziecięce na Edziecku to tam znajdziesz bardziej
          wyczerpujące informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka