lesia28 03.02.05, 10:26 Slyszlyscie prognoze pogody na wiosne i lato? W kwietniu ma byc juz 25 C , w maju temperatury po 30 stop. , w czerwcu upały po 35 . Boże jak my wytrzymamy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewucha28 Re: upały!!! 03.02.05, 11:39 Damy rade ,ale sie ciesze,jesli to prawda to miod na moje serce,jestem ciepłolubna i moge zyc w tropikach urodziłam sie w czerwcu,tak jak nasze dzieciaczki,zobaczycie one tez będa lubiły ciepło.Pomyślcie ze sa w tym plusy tego typu ze nie trzeba bedzie nosic takiej ilości ciuchow na sobie a zwiewna sukienka wystarcz,bedziemy mogły powystawiac te nasze zabunkrowane brzusie,a z upałami dmy sobie rade,więcej owocow i wody mineralnej wyjda nam na zdrowie i moze załapiemy sie na truskawki,jest taka mozliwość ze beda wczesniej w tym roku ,bo jak nie to dopiero w 2006 te ktore nie beda karmiły Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: upały!!! 03.02.05, 13:27 Pewnie, ze damy rade. Ja rowniez jestem czerwcowa i lubie lato, ciepelko. Moze nie bedzie az tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: upały!!! 03.02.05, 13:54 w 2002 tez bylo goraco, w czerwcu lezalam pod wiatrakiem i liczylam na kazda burze, ze to moze juz...... teraz tez damy rade, zreszta wole jak jest nawet za cieplo niz za zimno. buziaki)))) Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: upały!!! 03.02.05, 13:57 O Matko! Upały! NIe cierpię upałów. Szczególnie teraz gdy mam podwyższoną temperaturę w ciąży. W nocy musze mieć chłodno w mieszkaniu bo inaczej nie mogę spać. Upał w mieście jest okrutnie przykry. Trzeba będzie gdzieś skryć się na wsi sielskiej anielskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Upały!!! Hurra!!! 03.02.05, 14:18 Uwielbiam ciepło Mam juz dosc zimy i tych ponurych dni,jak słonce wychodzi to az sie zyc chce!!Tez urodziłam sie w czerwcu i juz sie nie moge doczekac swojej dzidzi Bedzie dobrze,poradzimy sobie!!! pozdrawiam!! Romi-Dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: upały!!! 03.02.05, 15:23 Upał z dodatkowymi 13 kilogramami to na pewno nie będzie przyjemność. też słyszałam te prognozę, ale już niejedna się nie sprawdziła... Odpowiedz Link Zgłoś
sgosia5 Re: upały!!! 03.02.05, 15:43 Jakoś przeżyjemy. A poprzednią córcię urodziłam w kwietniu 2002 i też pamiętam upały od maja az do września i bardzo sobie chwaliłam! dzidzia tylko w koszulce no i siedziałam na zmianę to u moich rodziców w ogródku albo u teściowej na Mazurach. Ale w W-wie rzeczywiście beznadziejnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: upały!!! 03.02.05, 18:26 Ja jak urodziłam Marysie w 2000r to nie wiem czy pamiętacie tę Wielkanoc kwietniowa w 30stopniowym cieple,byłam bardzo zadowolona ze tak cieplutko jest bardzo nam sprzyjały spacerki w samych bodzikach Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka31 Re: upały!!! 04.02.05, 09:15 Ja moje pierwsze dziecko urodziłam 1 lipca i upały mi nie przeszkadzały. Teraz niby też ma być ciepło, a przecież rodzę w końcówce czerwca....i znów się cieszę, bo nie chciałabym w zimie lub jesienią rodzić, siedzieć w domu i się nudzić okrutnie. A tak: spacerki, troszkę słoneczka...a i depresja szybciej mija)))))) Ja tam sie cieszę ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
netka334 Re: upały!!! 04.02.05, 13:21 Cześć, a ja to się obawiam tych 35 stopni w czerwcu, źle znoszę upały, robi mi się po prostu słabo, nawet jak nie jestem w ciąży, a teraz to nie wiem jak przetrzymam.Rodzę w połowie czerwca, ale jeśli pogoda dopisze to juz wcześniej będę ociekać potem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: upały!!! 04.02.05, 16:04 Ja podobnie jak lolo chodziłam w ciąży w 2002 roku, urodziłam 25 września, więc cały trzeci trymestr przypadł na lato. Szczerze mówiąc lepiej chyba to zniosłam niż normalnie, nie bedąc w ciąży, a od 27 do 36 tc przytyłam jedynie 200 gr, jadłam dużo owoców, warzyw i piłam dużo wody, kefirów, maślanek. Teraz mam nadzieje załapać się jeszcze na truskawki. Pozdrawiam. P.S. Bardziej mnie martwi to, że po porodzie będę musiała skrzętnie chować mamusiny brzuszek)) Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: upały!!! 08.02.05, 18:49 o co chodzi z tymi truskawkami? czy one az tak bardzo uczulaja? Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: upały!!! 08.02.05, 18:58 tez mnie zaciekawiły te truskawki!!! Nie moznajesc??Ja uwielbiam truskawki,kocham je!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: upały!!! 08.02.05, 19:00 No niestety jak karmisz piersią musisz zrezygnować z truskawek bardzo uczulają ,są niewskazane,ale za rok sobie mozna odbic,ja mam termin na początek czerwca i obawiam sie ze sie na nie nie załapie,słyszałam tez o tym ze warto unikac juz przed porodem (II TRYMESTR)alergenow i pokarmow bardzo uczulającycg- czekolada,cacao,cytrusy ,truskawki...i pestkowcow(pestkowce bo niby mają wpływ na kolki,ale w to akurat nie wierze) Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: upały!!! 08.02.05, 21:49 to prawda ze truskawki trzeba odpuscic, no chyba ze sie chce aby male wygladało jak biedronka))) nawiasem mowiac sernik tez )))) Odpowiedz Link Zgłoś
sgosia5 Re: upały!!! 08.02.05, 21:55 Tak jak z owoców najbardziej uczulaja truskawki to z warzyw pomidory, niestety)) Jak urodziłam pierwsza dzidzię (w kwietniu) to chyba po ok. dwóch mies. zaczęły u niej występowac objawy alergii i karmiąc piersią całe lato byłam na b. ścisłej diecie (nie mogłam m. in. jeść żadnego nabiału) to najbardziej żal mi było jogurtów i pomidorów (( Wejdź na forum Alergie dziecięce na Edziecku to tam znajdziesz bardziej wyczerpujące informacje. Odpowiedz Link Zgłoś